Откриха най-големия газов облак във Вселената

Находката може да помогне на изследователите да разберат по-добре произхода на галактиките

Обратно в новината

Коментари - Откриха най-големия газов облак във Вселената | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проверете да не е на газпром!

Квинтета на Стефан е всъщност квартет, макар да изглежда на снимките като група от 5 галактики. Четири от галактиките са гравитационно свързани щото са на около 300 -350 милиона св. г., а петата е доста по близо и не е свързана с другите четири. Тя е на само около 40 милиона св. г. от нас.

Ще ви доставяме газ от този облак срещу скромната сума от 1 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 ...

Евтинджос ми се струва

Даже няма да се опитвам да ги смятам тези разстояния! Малки сме и туй то! Но, да дерзаят учените, защото заради тяхното "любопитство" , сега имаме смартфони и компютри да дращим глупости из форумите!

И защо сте илюстрирали статията със снимка на Аресибо, който янките оставиха да се самосрути защото парите за наука свършиха

Имаме база за сравнение с американския дълг нам колко си трилиона -гледаш облака и си казваш колко е малка България !

измислил го рушняка...

а един го открил приди 145 години! ко да му речеш?

Преди 145 години е открито съзвездието. Облакът е открит сега.

Не е съзвездие , а е група от пет галактики, от които свързани гравитационно са само 4. Подробните снимки във видимия диапазон ги направи телескопа Хъбъл преди време.

откриватели - завоеватели, абе ходети си гледайте с телескопа, не се правете на айтита

Глупостта и вселената са безкрайни, но за вселената още не е сигурно.

Бах маа му...

Кой прецени, че е най-големият във Вселената - Нали тя е безкрайна.

Според науката (засега) тя е крайна. Не е ясно само дали е затворена или отворена, но мисля, че се клони към затворена. Фактът че е разширяваща се не означа безкрайност (например една поничка, на която не можем да кажем кое й е краят, но тя се уголемява постоянно).

Сега да не кажат, че е собственост на "Газпром"?

Га че теглим гъзопровод за да диверсификацираме?

Може ли дивечът щатен руски врякалник да не се извряка. Не се наврещя ей.

Може би галактиката трябва да се нарече пръдня :-)

Облакът е руски!

Да, на Путин! Целият! Но има доказано северомакедонски произход!

“Откриха най-големия газов облак във Вселената” Дир-а, такава огромна глупост и простотия може да твърди и разпространява само много прост и неук човек, който или е негравотен, или е прочел само за Винету! И който не знае що е Вселена и че тя е безкрайна и необятна!

сериозно ли? Потекли са ви лигите за толкова много водород? Абе наште, докато успеете да изобретите всичко нужно, да идете там и да го приберете по някакъв начин - този облак отдавна ще е станал на звезда, при това - огромна. Това не ви е скапания сериал "The Expance"... Жалки капиталистически мечтатели... Колко грандиозно звучи - най-големия газов облак във Вселената - Какво точно вие знаете за Вселената бре, надлъж и нашир ли я кръстосахте и изучихте??? Бахти милимундите сте всички учЕни, мамицата ви хитра, захапала хранилка!та!!!

Но първо е The ExpanSe, второ благодарение на учените коментираш темата. Това, че се информираш от ДИР.бг ще го оставя без коментар. Те толкова си могат.

Дивеч врякалник ей. Нямаш елементарна грамотност ама да се изврещиш по агит заданието. Та и капитализмът му пречел на вселенските въжделения на дебила, ти да видиш. Отде ви изравят бе.

cwetence

"този облак отдавна ще е станал на звезда" - "Гигантският облак от атомен водород е с диаметър около 2 милиона светлинни години и е 20 пъти по-голям от нашата галактика Млечен път. " Надали точно на звезда ще стане ;) На галактика/и по-скоро.

А руските учени откриха най-големия окоп на фронта в Украйна.