Коментари - Тайната на планетите в бинарни системи | IT.dir.bg
назад

Тайната на планетите в бинарни системи

Измислената планета Татуин на Люк Скайуокър трябва да се е формирала далеч от сегашното си местонахождение във Вселената на "Междузвездни войни".

Обратно в новината

Коментари - Тайната на планетите в бинарни системи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига с тази шаманска планета. Да не четете "Строго секретно" или други подобни сензационни източници?

Май си попаднал във фенклуба на "Строго секретно" то за това му вдигнаха толкова цената, аудиторията е голяма. :D

Гледам минусите и се чудя: верно ли на тоя свят има толкова много заблудени хора?

Човек трябва да чете в. "Строго секретно", за да си сравнява знанията, ако разбира се има такива. В този вестник "шоковите" материали са всъщност публикации о тсветовните медии. Няма нищо, което да е неистина. А това, че вашиата инфо се свежда до БТВ-то и в. Галерия , си е ваш проблем. Поне не се излагайте с такива самонадеяни коментари. (А, и да вземет да научите англ. език, та да можете да сравнявате достоверността на инфото!)

Няма никаква тайна, планетата Нибиру например на всеки 3600 години прави осморка около две звезди на Сириус и след като набере по-големи центробежни сили се откъсва и прави една дълга елипса подобно на кометата ISON ,която трябваше да заобиколи слънцето и да мине покрай земята.

за да направи такава осморка, трябва да се движи с скорост по голяма от скороста на светлината, ама ти сигурно не знаеш какво е това, нито какво би станало с планета която би се доближила до тази скорост

Скоростта на светлината въобще не е предел, а ни внушават това, за да не се разбере, че Теорията на Анщайн е всъщност само един частен случай и въобще не се приема за сериозна от сериозните физици.

И как точно ще "набере" енергия? Без външна намеса енергията на системата остава постоянна във времето.

това явно са подробности които не се споменават в "образователните" филмчета из нета по темата

Ама ти искаш май цял докторат да ти подаря, айде нали работите в БАН, що не помислите малко? Ще ви дам жокер - Слънцето бомбарира ядрото на земята с милиарди тонове протони, които реагират като в ядрен реактор и увеличават масата на планетата, а увеличената маса по ъгловата скорост кво дава бе пич, не дава ли увеличена центробежна сила? Айде ходи в БАН са да четеш.

Един "+" от мене за забавния коментар :)

Ти върви да зяпаш снимки на залязващото слънце на които се виждат разни грамадни планети - които са останали незабелязани от стотиците хиляди любители астрономи.

Вярвам ти че Нибиру съществува. Има достатъчно доказателства за това в древни текствоте, рисунки и др. Това което е невъзможно обаче е тя да се движи в реалното или близко на Земята пространство. Иначе отдавана щеше да бъде засечена. Има една единствена възможност за Нибиру и тя е планетата да става видима от Земята посредством червейна дупка. Вселената е осеяна с такива дупки други биват образувани от гравитацита на звезди (теории). Няма съмнение за мен че това е така. По важния въпрос е дали тази дупка, която открива Нибиру е циклична, колко време трае и как може да бъде използвана.

Абе стига с тези глупости за Нибиру и подобни реещи се планети. Всъщност има доста планети, които не обикалят около звезди, за разлика от нашата (щастливо за нас), но те се движат със сравнително малка скорост, особено като имаме предвид междузвездните разстояния. Никой разумен човек не би си и помислил, че тяло с размерите на планета може да "вдигне" светлинна скорост и да остане цяло. Да не говорим откъде ще се вземе толкова енергия и как ще я предаде на планетата, без да я разруши. Просто няма какво да се говори повече по въпроса. Ето линк (има и на други езици) към wikipedia за такива планети: link

Линкът се цензурира. Търсете за "rogue planet" в wikipedia.