Коментари - Samsung предупреждава за подслушващи телевизори | IT.dir.bg
назад

Samsung предупреждава за подслушващи телевизори

Samsung предупреждава потребителите да не обсъждат лична информация пред “умните” си телевизори.

Обратно в новината

Коментари - Samsung предупреждава за подслушващи телевизори | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, това е супер! Седиш си вкъщи и не смееш дума да обелиш, че не знаеш дали телевизора не те слуша и не се е "сдушил" с комшиите да вземе да те изпорти как ги мразиш! Оправяш жената - не смеете да изпъшкате и покриваш телевизора с чаршаф, че току виж ви направил видео и после директно в някой порносайт и то ако си с жената пак е добре, ама ако е любовницата? Абе ужас е вече нищо не можеш да скриеш - да нямаш доверие и на телевизора вече и на хладилника - всеки те подслушва - човек не може да пръдне на спокойствие вкъщи дори. :)))

Ако кажа "Маро сваляй гащите!" умния телевизор ще ми включи ли желания порноканал???!!! Е, ако го прави може и да си го купим....

Иде, иде. Скоро ще го видите, ако досега не сте могли. Кой иде ли? :) Господарят ви, този комуто се кланяте от столетия. Вашият цар и господар - Дявола. Не рачихте Бога, сега духайте на Дявола. Всъщност вие отдавна го правите :)) но неосъзнато. Сега ви предстои да го правите в пълно и ясно съзнание.

Функцията е най-вероятно за новата Tinzen. А когато се изпробват функции на "умните" телевизори с гласови команди е доста обяснимо да има някакъв период за настройка на гласовите команди докато работата им е почти безотказна.... сигурно е обаче, че настройката ще бъде дълга. Например Microsoft също има официално използване на микрофона на компютъра при новата Windows 10 TechPreview - това е необходимо за да се настройват новите гласови функции. Но това е официално обявено в лицензионното споразумение с потребителя на Windows 10 TechPreview. Не знам дали е обявено и в телевизорите на Samsung, но май повечето хора не четат лицензното споразумение за ползване на нова ОS. Във всеки случай, не трябва да се псува производителя или телевизора, защото това може да се счете за обида и "умният" телевизор да се обиди и да спре да работи... Може да се казва само "Браво Самсунг!" ... или "Благодаря Майкрософт!" за последния случай...

Вече съм сигурен,че Оруел е описал в романа си бъдещето на западния свят.

Този свят няма бъдеще. Затова Оруел не е написал продължение.

Само да питам къде е оня усер който обесняваше каква свобода му давали Гнусмаса и Андроида????????

Ми крайно време беше да изкопират и това от Apple... Сири-мири от кога подслушва хората, а дори няма и индикация... Сега пък с новата "OS" каквото чуе го споделя и с Shazam... Да не говорим, че още 2002-а година Nokia когато пуснаха 6310i този телефон можеше дистанционно да се включи в режим в който автоматично приема разговор без никаква индокация на дисплея и този, който го е вкарал в този режим чува всичко около телефона.

Голяма работа, Xbox също подслушва :)

Хората нямат пари и са бедни, но имат телевизори. При това плоски. И то смарт. С камери и микрофони. Нещо ми се губи тука... Кога лъжете? Когато твърдите, че сте бедни, или когато твърдите, че имате телевизори с разпознаване на говора? Аз не плача, че съм беден, пък нямам телевизор. Никакъв.

Плоските телевизори са евтини. Нео 21 инча е около 200 лева. А другите с кинескоп телевизори не работят с цифов сигнал .

Нео за 200 лева с камера, микрофон и разпознаване на гласови команди... "Това беше един спомен от бъдещето..." ;)

Нямаш и компютър, нямаш и интернет? А компютърът си е и телевизор-всички програми ги има в реално време. Тоест имаш телевизор, и го ползваш като компютър.

Я виж разликата между телевизор и монитор, моля те. Компютри имам няколко. Казах, че нямам телевизор. И да си взема, няма да е смарт и няма да е с разпознаване на гласови команди. И да, не гледам телевизия на компютъра.

Ама сте неграмотни. Самсунг, че са нагли, както всички съвременни мега корпорации, гледащи само да стържат пари и го правят като продават инфо, ама някой от вас ползвал ли го е наистина? Това е талкова тъпа функция, от 20 санта не може да разбере какво говориш, микрофона е в дистанционното и то предава към телевизора, не е в тв-то, тъпчовци... Щели да разпояват...палячовци. Изключете функцията, махнете батериите на дистанционното (второто, има си обикновено което ви е достатъчно) и никой няма да ви слуша глупостите.

Няма ли модели с вградена в ТВ-то камера и мик? И аз съм виждал само такива с мик в дистанционното, но най-новите мисля имат вградени в самия ТВ, така че за там ако искаш да си сигурен трябва разпояване.

Не знам, кой е тоя модел, който е с микрофон на тв-то? То няма много логика, ще викаш през стаята ли? Или като сте 5 човека и си говорите и слушате музика, какво точно ще различи тоя voice recognition? И 7000 и 8000 и 9000 моделите на Самсунг са с вградени в дистанционното микрофони. Не знам да имат по-нов модел, така че - не, едва ли има модел с вградени в ТВ-то микрофон, нелогично е и непрактично. Ако има такъв - кажи кой е?

Пак филми... Преди време пък попаднах на статия, където американци твърдяха, че електромерите ги следят. Ряпа да ядат нашите ЕРП-та...

В Русия съм,в Русия съм.......

Голяма работа, на кой му пука какво правят телевизорите на низшата класа от човечеството.

Дам, телекрана от 1984... Не ви ли прилича? :)

ja, ja, schneller...

стига вече от къде ли не ни подслушват,то скоро и в тоалетната няма да сме сами хахахах

отдавна не си сам в тоалетната ..имаш си телефон и гугъл войс хохоо

има и една шепа хора със сери, опа, сири и още няколко с кортана

да, като излязат умните тоалетни, хората ще трябва да внимават какво споделят с тях...

Няма нужда от умни тоалетни, 99% от хората влизат по голяма нужда с умно устройство. Мина времето на кръстословиците и вестниците :)

Ми какво да споделяш с кенеф - яко даунлоуд. Кафяв и широколентов... С непредвидим радиус на разпръскване.

Това да го разбирам ли и че за смартфоните и таблетите ,както и лаптопите важи също и кво праим ся???

да имаш никакви илюзии в това отношение! Ако пък...си интересен по някаква причина на властите (не става дума за престъпления), знай че си следен и подслушван.

Най-смешното е, че си плащаме за това и то прескъпо!

Хората се радват на възможността доброволно да си дадат пръстовият отпечатък, за което се иска заповед по принцип, ти за телевизорите си се възмутила ... ;)

rado_7_6@

Аз за по-удобно четри пръста съм си регистрирал на зомбифона. Смятай, направо съм им прочетена книга на цереу и енесей :)

Затова си купувайте само савецки телевизори - електрон, мраз, зил и т.н. Те са по-умни и кгб не подслушва през тях ;)

Едно не можах да разбера.... Ако това си го ползвам само като телевизор.... без връзка с интернет.... на кой какво ще предава и не е ли същото като ... лаптоп с камера и микрофон или смартфон дори.... общо взето .. няма бягане

Ами, ако не го свържеш към интернет, защо ти е да си купуваш Смарт ТВ? Все едно да си купиш хладилник, но да не го включиш в тока и да продължиш да пиеш топла бира.

Ееее, примера с хладилника не е съвсем удачен... все пак е телевизор и основната му функция е да гледам телевизия на него... за целта интернет не ми е нужен.... за другите му функции... много от хората които имат такива ... устройства, дори не знаят как да ползват всички функции.. имат го защото е модерно и е "най-хубавото на пазара"... Аз съм традионалист.. ако ми трябва телевизор, взимам си телевизор, ако ми трябва компютър, взимам си компютър... това "всичко в едно" е все едно нито едното от двете... Едно време беше модерно "Икономически инженеринг".... ни икономика ни инженеринг....

Е, затова си взех неумен телевизор, закачих си му HDMI джаджа с андроид и си го контролирам аз, не НСА. Писна ми историята да се повтаря.

Браво. А NSA те подслушва през "джаджата" с андроида. Мислил ли си по тоя въпрос?

НОВИНАТА Е СТАРА В ИНТЕРНЕТ ИМАШЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОВА ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 6 МЕСЕЦА, АКО НЕ И ПОВЕЧЕ.

УВАЖАЕМИ 42, ДОРИ И ПРИ ИЗКЛЮЧЕНА ФУНКЦИЯ, А ТЯ Е ДОСТА НАВЪТРЕ В МЕНЮТО, ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ПРЕДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА СЪРВЪРИТЕ НА сАМСУНГ, А КАКТО ЛИЧИ И НА ДРУГИ СУБЕКТИ, ДОСЕТИ СЕ КОИ.

Еййй, едно умно нещо да имам вкъщи и то така да ме подведе!

До глупавия материал. Изключете функцията. Не е задължителна. Сега само изглеждате по глупаво от обикновено като коментирате.

И като показва, че е изключена кое ти гарантира че е така. Може иконка да няма и пак да си работи подслушването без да ти казват. Зависи от софтуера...

гарантира ми като го отворя и разпоя камерата и микрофона. не ми дреме за гаранцията.

а как си сигурен, че когато камерата на лаптопа е изключена, тя наистина Е, а??

:) за такива като умнички като теб има затъмнени иконки. Вземи си и ексбокс1, та да си сигурен, че никой няма да пропусне каква глупост си изръсил

И ко стана ся? Ще шепнем лични неща само в тоалетната!

Ал

Внимавай какво споделяш в (с) умните тоалетни!

"Третата страна" NSA ли е или нейна фирма?

това ми идва в повече;та аз всичко си споделям с руския телевизор.

Поздрави от Скайп )))

Когато Самшит се опитват да правят нещо сами, без да са го изкопирали от някой друг, ето какво става :)))

Да, бе и дисплеите са изкопирали, въпреки, че са единственият производител и разработчик на технологията им.

Ти недей дава идеи, че след някоя друга година ябълката ще патентова течния кристал и ще се окаже, че от 20 години всички крадат от тях - със задна дата.

И какво става?

И телевизорите им ли ве ... Да не си на щат някъде и да ти плащат да ги плюеш?

Дали ти или някой от себеподобните ти немислещи е успял да прочете какво съм написал - именно, че телевизорите им не са изкопирани и затва са толкова "чудни". Аре обратно в коневръза ;)))

Вероятно си мислиш, че фукнцията за гласови команди на Айтелефона не те слуша постоянно и не изпраща данните на който трябва? :-)

ХоХоХо, не мога да повярвам, че си толко тъп, чесно. Apple го правят от години със сиримиринабабамуфърчилото а сега освен Apple, FBI, CIA, NSA и Shazam получават данните. Самсунг просто са достатъчно честни да си го признаят, а може и да е търсен PR ефект. Всички слушат, така че... няма оттърване.