Предлагат създаването на "механични дървета"

Скептиците обаче споделят, че всички технологии за изсмукване на СО2 от въздуха страдат от един съществен недостатък

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Видно е, че наличието на ЕИ (естествен интелект) е обратно пропорционално на ИИ.

И ние си имаме над 300 механични дървета в парламента,мин.съвет и президенството

Никой не може да бие КПД-то на Планктона ... Нито естествените, нито изкуствените дървета! ... Това е като строенето на апартаменти за бездомните в Щатите за сметка на бюджета! ... 500 000 долара парчето и след това се чудят що няма ефект! Стават все повече ... хахаха! Ще чакаме пророка Мъск да се изходи по темата, само той ще ни спаси, о да се слави името му гриптовалутно!

5 фута са 152 см ; изк. дърво хич не отделя жизненоважния кислород! усетиха се че извличането на желязо от рудата + примеса му с въглерод & други хим. елементи е по-енерго/финансоемко отколкото преработка на тонове пластмаса така щото от тях да бъдат изработени големогабар. автомоб. части (скелет+тапицерия на колата) , иначе се канят чак от 1 януару 2024 глобално да спрат от дв-е всички прев. средства ползващи за гориво или бензин , или нафта, а дотогава?! живи & здрави

И всичко това - само да не се засадят дървета ... май наистита - американец , става психиатрична диагноза .

тотални простотии. Вместо да засядат нови дървета и да забранят да се секат горите. Те ще ви създават изкуствени за изработката на които пак ще трябва завод който ще изхвърля CO2.

_stankow

Нормално е след изкуствения интелект, изкуствените матки на Мъск да се появят и изкуствени дървета :)

BajMihal

Мъск не е предлагал ползването на изкуствени матки приятелю. Моля те, не бъди лъжец. Уважавам старанието ти да държиш по-цивилизован тон и дискусия, но лъжите не помагат на това. В статията, в която набедиха Мъск за тези матки ясно се виждаше, че идеята е на друг човек (ако си си направил труда да я прочетеш де :) ).

Пич, виждал съм и изкуствени, т.е. силиконови вагини в един сайт. За изкуствените буби предполагам знаеш. А Мъск е чисто и просто идиот.

Не спирам да се чудя на глупостите на разни учени и на политиците, които им се връзват и им отпускат милиони за разработка на проекти, които имат за цел опазване на околната среда или борба с климатичните проблеми, но резултатът от тези проекти води до точно обратното. Някой дали е изчислил цялата тая технология какъв въглероден отпечатък ще има? Защото ако за единица време тия механични дървета поглъщат Х тона въглероден двуокис, а за тяхното производство, монтаж, поддръжка и работа се изхвърлят в атмосферата У тона въглероден двуокис и ако У > Х или У = Х или пък У е незначително по-малко от Х тогава каква ще е ползата от файдата? Виж ако идеята е някой да усвои едни пари тогава има смисъл за този, който отпуска и този, който усвоява. Същата глупост се получава с производството на био добавки за автомобилните горива. В Бразилия всяка година се изсичат гори с територията на Белгия и се засаждат земеделски култури от които се добиват био добавки. Пита се каква е ползата от файдата след като на всичкото отгоре тия добавки увреждат в известна степен и двигателите на колите. Явно докато не освиним тотално цялата планета няма да се спрем. Или по-скоро планетата ще се види принудена да ни ликвидира преди ние да я ликвидираме.

А защо просо не засадят обикновени дървета !?

BajMihal

Проста аритметика показва, че дори да залесиш цялата налична земна територия с дървета, това няма да обърне вече започналите промени. Затова се мисли за нещо "по-мощно"...

По-мощно е залесяване плюс намаляване на емисиите. Намаляването на емисиите най-лесно ще се получи като на първо време се ограничи производството и съответно потреблението на маса технически и технологични джаджи, които не са жизнено необходими на хората, а са глезотия, а в последствие се развият най-после смислени нисковъглеродни технологии за производство на различните продукти, които потребява съвременния човек. Но не виждам как това може да се случи в обозримо бъдеще. Човешката раса не е склонна да ограничи потреблението си дори на най-различни безполезни боклуци. А от друга страна производители и търговци се чудят как да измислят нови и нови, напълно безполезни боклуци и да накарат хората да ги купуват. Накрая планетата ни ще се превърне в едно огромно бунище, както в онова анимационно филмче преди десетина години, където едно роботче беше оставено да подрежда боклуците на земята, а всички хора се бяха изнесли да освинят някоя друга планета.

BajMihal

Забрави да сложиш едно "Венсеремос!" като подпис ;)

Нищо не съм забравил аз. По-скоро ти си забравил, че освен дружинката ви от американофили и русофили и съпътстващата гмеж от руски и соросоидни тролове, които се джафкате под всяка статия, тук понякога пишат и нормални хора. Хора, които не са задължително антикомунисти или антикапиталисти.

BajMihal

Попитай някой който наистина е учил за екология (не псевдозелените). Да ти разкаже за твоите планове. Тогава коментирай. Иначе за мнението, то е като гъза - всеки си го има... ДОбре е да се информираш преди да изказваш мнение. Дали съм русофил или американофил в случая няма никакво значение. В момента не можеш да спреш потреблението. Опитай се да го направиш в Китай, Индия, Африка... Няма как да стане. Затова хората се опитват да намерят реално решение, което работи и което е постижимо в реалистични срокове. Колкото до химерата, която описваш, тя е постижима както соца - в далечното светло бъдеще (затова е и заигравката с подписа).

Бай Михале, достатъчно е да се намали популацията /не е проблем бързината на процеса, ако това те притеснява/. Ако се подходи и правилно т.е. отстрани се ненужната част само и се контролира популацията в бъдеще, останалото не е проблем при друга организация на социалната сфера.

При средно тегло на човек от населението (деца, бебета вкл) 65кг, плътност на телесната маса 950кг на кубичен метър е изчислано, че ако всички хора на Земята се смелят на кайма и се направи топка ще е с диаметър 1км. Друг експеримент показва, че цялото население на земята, хората стоящи плътно един в друг, може да се събере в Ню Йорк. Ето колко нищожно малка част са хората от процеса, който зелените шувинисти използват да изпразнят джобовете на празноглавите, напудрени новочовеци! В допълнение - само изригването на един вулкан, като този от новината по-долу отделя повече СО2 от всички хора на земята за година! Нека зелените се замислят как да “превключат” вулканите на чиста енергия….

Това малко ми звучи като разработката на NASA за химикалка пишеща в космоса(безтегловност).

Само дето химикалката не е на НАСА, а на Фишер. И след разработването и през 1965 е ползвана както от НАСА, така и от руснаците по простата причина, че никой няма желание около електрониката му да се мотае електропроводим прах, какъвто е графита, който се отделя при писане с молив.

Не, че е трудно човек, да обърне размерите от имперска в метрична система, но все пак в България използваме метричната система, и е роява на нисък профисионализъм да октавите преведената снатията, с футове и инчове.

Гогич, за теб си връщам думите назад. Ти си перде и от теб читав редактор няма да стане!