Предлагат създаването на "механични дървета"

Скептиците обаче споделят, че всички технологии за изсмукване на СО2 от въздуха страдат от един съществен недостатък

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не, че е трудно човек, да обърне размерите от имперска в метрична система, но все пак в България използваме метричната система, и е роява на нисък профисионализъм да октавите преведената снатията, с футове и инчове.

Това малко ми звучи като разработката на NASA за химикалка пишеща в космоса(безтегловност).

Гогич, за теб си връщам думите назад. Ти си перде и от теб читав редактор няма да стане!

А защо просо не засадят обикновени дървета !?

Не спирам да се чудя на глупостите на разни учени и на политиците, които им се връзват и им отпускат милиони за разработка на проекти, които имат за цел опазване на околната среда или борба с климатичните проблеми, но резултатът от тези проекти води до точно обратното. Някой дали е изчислил цялата тая технология какъв въглероден отпечатък ще има? Защото ако за единица време тия механични дървета поглъщат Х тона въглероден двуокис, а за тяхното производство, монтаж, поддръжка и работа се изхвърлят в атмосферата У тона въглероден двуокис и ако У > Х или У = Х или пък У е незначително по-малко от Х тогава каква ще е ползата от файдата? Виж ако идеята е някой да усвои едни пари тогава има смисъл за този, който отпуска и този, който усвоява. Същата глупост се получава с производството на био добавки за автомобилните горива. В Бразилия всяка година се изсичат гори с територията на Белгия и се засаждат земеделски култури от които се добиват био добавки. Пита се каква е ползата от файдата след като на всичкото отгоре тия добавки увреждат в известна степен и двигателите на колите. Явно докато не освиним тотално цялата планета няма да се спрем. Или по-скоро планетата ще се види принудена да ни ликвидира преди ние да я ликвидираме.

_stankow

Нормално е след изкуствения интелект, изкуствените матки на Мъск да се появят и изкуствени дървета :)

BajMihal

Проста аритметика показва, че дори да залесиш цялата налична земна територия с дървета, това няма да обърне вече започналите промени. Затова се мисли за нещо "по-мощно"...

BajMihal

Мъск не е предлагал ползването на изкуствени матки приятелю. Моля те, не бъди лъжец. Уважавам старанието ти да държиш по-цивилизован тон и дискусия, но лъжите не помагат на това. В статията, в която набедиха Мъск за тези матки ясно се виждаше, че идеята е на друг човек (ако си си направил труда да я прочетеш де :) ).

По-мощно е залесяване плюс намаляване на емисиите. Намаляването на емисиите най-лесно ще се получи като на първо време се ограничи производството и съответно потреблението на маса технически и технологични джаджи, които не са жизнено необходими на хората, а са глезотия, а в последствие се развият най-после смислени нисковъглеродни технологии за производство на различните продукти, които потребява съвременния човек. Но не виждам как това може да се случи в обозримо бъдеще. Човешката раса не е склонна да ограничи потреблението си дори на най-различни безполезни боклуци. А от друга страна производители и търговци се чудят как да измислят нови и нови, напълно безполезни боклуци и да накарат хората да ги купуват. Накрая планетата ни ще се превърне в едно огромно бунище, както в онова анимационно филмче преди десетина години, където едно роботче беше оставено да подрежда боклуците на земята, а всички хора се бяха изнесли да освинят някоя друга планета.

Само дето химикалката не е на НАСА, а на Фишер. И след разработването и през 1965 е ползвана както от НАСА, така и от руснаците по простата причина, че никой няма желание около електрониката му да се мотае електропроводим прах, какъвто е графита, който се отделя при писане с молив.

Пич, виждал съм и изкуствени, т.е. силиконови вагини в един сайт. За изкуствените буби предполагам знаеш. А Мъск е чисто и просто идиот.

BajMihal

Забрави да сложиш едно "Венсеремос!" като подпис ;)

тотални простотии. Вместо да засядат нови дървета и да забранят да се секат горите. Те ще ви създават изкуствени за изработката на които пак ще трябва завод който ще изхвърля CO2.

Нищо не съм забравил аз. По-скоро ти си забравил, че освен дружинката ви от американофили и русофили и съпътстващата гмеж от руски и соросоидни тролове, които се джафкате под всяка статия, тук понякога пишат и нормални хора. Хора, които не са задължително антикомунисти или антикапиталисти.

BajMihal

Попитай някой който наистина е учил за екология (не псевдозелените). Да ти разкаже за твоите планове. Тогава коментирай. Иначе за мнението, то е като гъза - всеки си го има... ДОбре е да се информираш преди да изказваш мнение. Дали съм русофил или американофил в случая няма никакво значение. В момента не можеш да спреш потреблението. Опитай се да го направиш в Китай, Индия, Африка... Няма как да стане. Затова хората се опитват да намерят реално решение, което работи и което е постижимо в реалистични срокове. Колкото до химерата, която описваш, тя е постижима както соца - в далечното светло бъдеще (затова е и заигравката с подписа).

И всичко това - само да не се засадят дървета ... май наистита - американец , става психиатрична диагноза .

Никой не може да бие КПД-то на Планктона ... Нито естествените, нито изкуствените дървета! ... Това е като строенето на апартаменти за бездомните в Щатите за сметка на бюджета! ... 500 000 долара парчето и след това се чудят що няма ефект! Стават все повече ... хахаха! Ще чакаме пророка Мъск да се изходи по темата, само той ще ни спаси, о да се слави името му гриптовалутно!

Бай Михале, достатъчно е да се намали популацията /не е проблем бързината на процеса, ако това те притеснява/. Ако се подходи и правилно т.е. отстрани се ненужната част само и се контролира популацията в бъдеще, останалото не е проблем при друга организация на социалната сфера.

5 фута са 152 см ; изк. дърво хич не отделя жизненоважния кислород! усетиха се че извличането на желязо от рудата + примеса му с въглерод & други хим. елементи е по-енерго/финансоемко отколкото преработка на тонове пластмаса така щото от тях да бъдат изработени големогабар. автомоб. части (скелет+тапицерия на колата) , иначе се канят чак от 1 януару 2024 глобално да спрат от дв-е всички прев. средства ползващи за гориво или бензин , или нафта, а дотогава?! живи & здрави

И ние си имаме над 300 механични дървета в парламента,мин.съвет и президенството

При средно тегло на човек от населението (деца, бебета вкл) 65кг, плътност на телесната маса 950кг на кубичен метър е изчислано, че ако всички хора на Земята се смелят на кайма и се направи топка ще е с диаметър 1км. Друг експеримент показва, че цялото население на земята, хората стоящи плътно един в друг, може да се събере в Ню Йорк. Ето колко нищожно малка част са хората от процеса, който зелените шувинисти използват да изпразнят джобовете на празноглавите, напудрени новочовеци! В допълнение - само изригването на един вулкан, като този от новината по-долу отделя повече СО2 от всички хора на земята за година! Нека зелените се замислят как да “превключат” вулканите на чиста енергия….

Видно е, че наличието на ЕИ (естествен интелект) е обратно пропорционално на ИИ.