Русия започна да произвежда американски пушки

Стрелбата с щатските автомати е по-точна и удобна, твърдят от Спецназ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

демократичните САЩ, санкции за Русия...продажба на военни технологии ??? Верно ли е това???

имат обща цел- 95% от населението - роби

Очаквам следващите новини от ватната смеходържава да бъдат: 1. Русия купи лиценз и ще произвежда F-16 Block 70/72... 2. Русия купи лиценз и ще произвежда ракетите на SpaceX ...

Бе те лудите говеда нали купиха лиценза на руския двигател РД-180...Ма горките луди телета така и не успяха да го пуснат в производство! Странно защо ли?! Май заради допотопните си технологии в които изостават с десетилетия след русначетата а?.Хахахахахааххаха

Доста дебилизъм има в коментарите, не може да се отрече :D Ако някой сериозно се интересува, в тубата има множество канали, повечето на американци, в които правят ревюта на оръжия, стрелят, взривяват, и какво ли още не. 1. Тъй като AR-15 е модулно оръжие, реално има безобразно много варианти на различни производители, включително с различна дължина на цевта, различни материали и какво ли не. А, след като си купиш оръжието, можеш сам да подмениш практически всичко, без една единствена част - долният приемник (lower receiver), защото там е контролът на стрелбата. Или, казано накратко, за да се води една пушка AR-15, трябва да има конкретния горен и долен приемник (upper и lower recievers). Туй то. По тази причина, в контекста на AR-15 всички тези експерти и ентусиасти (в тубата) говорят за платформа, не за оръжие/автомат/пушка/... 2. AK-47 е първият и най-старият автомат от серията AK. На всякакви модернизации и модификации се слагат различни номера - 74, 74М, 102, 103, 104, 105, 202, 205 и т.н. Абсурдно е да се сравняват AK-47 и дори AK-74 (познайте годината) с AR-15, чиито компоненти спокойно може да са с композитни материали от преди най-много 5-10 години. Но, за сметка на това, конкретната окомплектовка да струва $3000+. От друга страна, АК серията също имат оръжия с композитни материали и може би трябва да помислят за модулност по модел на AR-15. Но, това не значи, че няма и някои нововъведения в АК, които липсват в AR-15. AK-107, 108 и 109, например, имат механизъм, който обира отката на оръжието. Това позволява контролирана стрелба в напълно автоматичен режим. Е, със забележката, че тези модификации вече не са толкова дуракоустойчиви заради по-сложния механизъм, който не добре поддържан, води до засичане и ненадеждност, т.е. губи най-важното бойно качество на AK. В САЩ също се произвеждат АК, а нашите заводи продават солидни количества на американския пазар. Явно е, че самите американци оценяват високо AK. Преди 1-2 години гледах филм за руснак, който е чиракувал в малки, частни компании в САЩ, които произвеждат оръжия с висока прецизност (т.е. снайпери). В последствие се прибира в Русия и проектира вариации, които започва да произвежда. Специалистите в огнестрелните оръжия отдавна са се научили да ценят качествата на чуждите оръжия. Няма нищо по-лошо от това да подцениш оръжието, което е насочено или потенциално може да бъде насочено срещу теб.

От интервюто едно става ясно. Американските пушкала са само за идеални условия. А руските оръжия за истинска война. Точка по въпроса.

дъжд вали ))))

Щом плюеш по себе си,тоест в посока срещу вятъра и приведените разумни доводи. Това говори само за едно нещо, нисък интелект и нулева или по скоро отрицателната хигиена.

Това не е нещо ново нито е тайна. Руските специални служби отдавна ползват немски снайпери и австрийски пистолети Глок. Само че и едните и другите както и краварския дефектомет М-16 се използват само е "ИДЕАЛНИ' условия, където няма една прашинка недай си боже... Естествено никой няма да ги ползва в полето, в калта или където има пясъчни бурии...ИНАЧЕ ЗАСИЧАТ И С ТАЯ СОПА КОЯТО ТИ ОСТАВА В РЪЦЕТЕ, СИ ПЪТНИК ЗА ОНЯ СВЯТ! Той човека си го е написал във втората част от интервюто. Точно същото установиха краварите в Афганистан, когато техните морски пехотинци преди няколко години бяха избити като кучета от Талибаните. И защо, ми защото техните пушленца за идеални условия М-16 и М-4, засичаха от прахта и прегряване. А ислямистите го изклаха с добрия стар надежден Ак-47. Тогава си спомням че дигна голям скандал по техните медийни, как заради уж страхотната М-16, са умрели американски войници. Факти. Който не вярва да провери в нета.

в случай че има нужда от такъв, е: 1. Признаваме, че АК 47 има едно предимство и то е дуракоустойчивост. Не е точен, не е лек, не е удобен, не е компактен и не предполага лесно прикачване към него на разни, да го наречем, екстри, тоест стоят "като на свичне, звъчне". 2. Лицензът не е без пари, за това каквото и да правят, няма да са конкурентно способни и мечтите за завладяване на пазари са просто жалки и смешни. 3. По някакви причини, вероятно лиценза, наличните суровини и качеството на изработка в Расия, явно се налага да се правят компромиси..Съдейки по препоръките да се изчака с втория пълнител )). 3. Описанието на усещанията, които изпитва стрелящия с м-16, който до тогава е стрелял с АК-47, просто разбива всякакви илюзии...

Непрофесионално е да се сравнява AK47 с AR15 (M16). По скоро трябва AR15 да се сравни с АК74 Това което е съпоставимо с АК47 е сравнително ново за "US SOCOM" --> SCAR-H 17" много добра платформа на фирма FN :-)

АК-47 е копие на МР-40. Рашуните на са измислили нищо, всичко е крадено.

Абсолютна глупост, шмайзера няма нищо общо с АК-47,От трофейни Щурмгевер-43 са взети някои концепции за АК ама не и от МР-40.И руски лицензи копия на AR-15 има още от 2013

От щурмгевеето са взели и конструктора му и са го изпратили в Сибир !

M16 e продукт на американската военна концепция: "живота е скъп, амонициите са евтини" и всеки кашик с М16 има близо с 50% повече патрони от този с М14 или с АК. Да първите версии бяха много ненадеждни, но американците пуснаха 5-6 резизии всяка подобряваше оръжието, а за разлика от маймуните с Ак там грижата за оръжието е въздигната в култ! Всеки който е бил пехотинец в шатите до живот си помни ст9ихотворението за пушката "нещо от типа : аз се грижа за теб, а ти ми спасяваш задника":) Все пак базовото обучение за боравене с М16 е около две седмицуи, а на АК47 2 часа затова и руското е предпочитано от всички маймуноподобни! А за професионалистите има още и FAL и ХК, както се казва по едни други географски ширини инструмента прави майстора!

Краварите правят само музейни експонати, вси§ки знаме, кои правят истинско оръжие..

Явно не са руснаците, щом ще призвеждат американско под лиценз.

не ми обръщайте внимание, тъп руски трол съм.

с музеен експонят си замина ирански генерал. Е, видяхме и кой прави оръжие за сваляне на граждански цели... даже му бяха нужни цели два опита, че след първия хората бяха отселели и се пробваха да се върнат обратно..

Калашникът е класика, а М16 е леко огнестрелно оръжие със спорни качества. Американската пушка се влияе от влага, температура и замърсяване и често засича. Калашникът стреля при всякакви условия

Така е, Калашников е най-добрият автомат. В момента американците преговарят да купят лиценз за производство и планират да построят 4 завода за производството му в САЩ. Тръпм преди 2 седмици обяви, че ще превъоръжи армията на САЩ с Калашников, а преди 2 дни съобщи, че всички армии на държавите на НАТО трябва да преминат на Калашников до 2 години. Добре, че нашата е с Калашников, та вече сме изпълнили плана. Изпреварваме американците и Великобритания! Слава на КПСС!

Пореден неграмотен превод на една неграмотна статия! Удручаващо ниско ниво!

Нашите журналя пак показват гащи вместо потник -на снимката е ЕДНО ЗАРЯДНА СНАЙПЕРСКА ДАЛЕКОБОЙНИ ПУШКА а не автомат.А защо Русия да не прави американски оръжия след като частни фирми в САЩ от 20 години правят калашници?

Стрелял съм две години почти всеки ден с ак 47, пред мен са изтреляни хиляди и хиляди патрони. Вече е безнадеждно остаряла система и единственото му предимство е че евтин за правене и непретенциозен за употреба, за разлика от недоразумението Щурмгевер на селския заянаятчия Хуго Шмайсер, който дори в Ижевск при Калашников не можа да се научи как се прави оръжие и си го върнаха по живо по здраво в германия.

така ли ти казаха. Добре че беше Калашников там... 15тото цигане в семейство на емигранти, дето чистеше печката на Хюго..., че да имат кой да набедят за изобретението. Щото инъче още с американски пушки ще стрелят :)))

Щом не правиш разлика между Fort и Ford къде си тръгнал?

AR15 е като Конпита Вурст. Всички и се радват в комфортна среда, а а на покето я изхвърля и взимат Калашника за да си свършат работата, щот нямат време да чакат Конпитата да събуе токчета кога стане 20 градуса комфортни. Толкоз по комфортния и безполезен AR15.

Като гледам руският спецназ хвърля калашниците и взима AR15. Толкоз за великия Ак

Да, но за операциите под чужд флаг....

Калашников си е Калашников....

Спезназ си е Спецназ.

Стрелял съм две години почти всеки ден с ак 47. Чудесно оръжие, пред мен са изтреляни хиляди и хиляди патрони. Автоматът създаден от хуго шмайзер и наречен калашников не е засичал никога, Но това е остаряла система. Просто руснаците не ги бива нещо да създадат сами, все трябва или да краднат или лиценз да купят

Позор за Русия :)))))

"...Fort (да не се бърка с автомобилния производител)..." Стояне, що не си ебеш мамата, бре глупако!!!

Безперспективно производство!

това, че калашника стреля не означава че улучва. просто дрънкало

Отмениха казармата и ей такива епилирани траверси почнаха да обясняват за краставицата...Охлюв!

Аз съм карсл. А ти? От 42ма на стрелби само 4 улучиха целта на 75 метр. Мога да ти я целна и с лък ако искаш.

до ... карал си краставици . на 75 няма 'цел' като и казваш . най близката МИШЕНА е на 100 . мишените са права, гръдна фигури, картечен разчет . имаше и мишени като на стрелбище с окръжности , там съм забравил разстоянието (може би 50м ...), но пък там трябваше да се вкарат в диаметър 10 см

Ей това джурналист да си не е лесно....абе деби..ли как американска компания ще продава лиценз оръжеен на руска компания...абе вашта майка недоевана...че и фалшиви новини бълвате...има си google бе компанията форт е украинска и произвежда боклуци...едва ли м16 произведена в Америка е същата като украинския боклук...и автомобилната компания е Ford а не Fort

Не е пушка,не е лък,а е правен в Казанлък!!!

Очаквам следващите новини от ватната смеходържава да бъдат: 1. Русия купи лиценз и ще произвежда F-16 Block 70/72... 2. Русия купи лиценз и ще произвежда на SpaceX ...

Русия започна да произвежда американски пушки Русия е като проститутка – под скъпата шуба само гол задник. Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток и очи на запад.

То на запад са само широко скроени благородници. Толкова са надрастнали човешките слабости, че даже нямат нужда от мъж и жена, за баща и майка. А децата възпитават повече родителите си отколкото родителите децата си.

Жал ми е за теб! Толкова си прост, груб, нагъл...Празен човек!!!!

Ватници са украинците и соросоидите

Червени хлебарки: Защо дори и най-засекретените руски специални части в Сирия се бият , със американска техника – като си я купуват за своя сметка !!! Защото руското производставо е ГАВНО. Министерството на отбраната пише, че повечето военни от съответните структури придобиват за своя сметка както военно оборудване от чуждестранно производство, така и полеви униформи с обувки. Причината за това, според събеседниците на вестника, е банална: неудобно е да се бият в екипировка руско производство. Купуват си шлемове на американската фирма Ops-Core, разработени при участието на изследовательската лаборатория на Армията на САЩ за нуждите на своя армейски спецназ. В зависимост от модификацията, цената на балистичен шлем на тази марка може да достигне 1,8 хиляди долара, но производителят предлага отстъпки на своя уебсайт, намалявайки цената на някои модели до 800 долара. Ватенките също модернизират своите AK-47M със американски прибори. Купуват и си Поставят телескопични приклад и магазин производство на американската фирма Magpul, израелски CAA G47- изработена в САЩ, лазер AN / PEQ-15 в САЩ, колиматор на Aimpoint CompM4s и T-POD G2 от израелската FAB Defense.

Помиярче, спри да пишеш идиотщини

Бах мааму!Руските войници по-богати от швейцарските банкери.WoW!!!

Поредния полуграмотен епилиран боклук тръгнал да обяснява нещо във връзка с въоръжение. Това да не ти е компютърна игра и да си събираш оръжие както ти дойде. Отиваш в магазина, купуваш си една торба патрони и стреляш без да зареждаш поне два месеца. Само половин час на слънцето и ще хукнеш да търсиш климатик. Толкова ти е хала. Аман от боклуци.

Ние, българите, педпочитаме руското оръжие. С него Русия ни е освобождавала 2 пъти

Тъпите , необразовани, мургави путинуиди в БГ не обичат да четат. Иначе щяха да знаят какво е писал Захари Стоянов: Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. "Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!" (Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51) "Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския." (Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.) "Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!" (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.) "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.) "Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.) Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския. Русчук, 1-й Март 1886 г.

Очаквам следващите новини от ватната смеходържава да бъдат: 1. Русия купи лиценз и ще произвежда F-16 Block 70/72... 2. Русия купи лиценз и ще произвежда на SpaceX ...

Чакай си ... Много вата имаш в главоча си

Соросоидните дебили не знаят къде се произвежда М16, която си е чист украински боклук

БОКЛУК Е САМО РУСКАТА ТИ МАЙКА ПРОСТИТУТКА НА ОКОЛОВРЪСТНОТО И НЕЙНОТО ИДИОТЧЕ...

Всичко украинско е боклучава. Макак, признай си

Бездарието и простотията на журналистите ни е пословична. Никакво американско оръжие не произвежда Русия. Фирмата "Форт" е украинска бе дебели. Произвежда не само М16 ,но и копия на израелски оръжия по лиценз . Например ръчната картечница "Негев" и автомата "Тавор". Един от собствениците на компанията е бившия президент Порошенко.

Порошенко ще бъде съден. Чака го хубав украински затвор. А там какво го очаква ....

БЕЗДАРНА Е САМО РУСКАТА ТИ МАЙКА ПРОСТИТУТКА НА ОКОЛОВРЪСТНОТО И НЕЙНОТО ИДИОТЧЕ... Симеон Димитров и Да - СА ЕДИН И СЪЩ ЧЕРВЕН ИДИОТ. Каква психична болест е това - един и същи психопат да си прави реплики... ха, ха, Алкаши имате само една гънка в атрофиралото си мозъче за да вдигате бутилката със стекломой.

Бездарието и простотията на журналистите ни е пословична. Никакво американско оръжие не произвежда Русия. Фирмата "Форт" е украинска бе дебели. Произвежда не само М16 ,но и копия на израелски оръжия по лиценз . Например ръчната картечница "Негев" и автомата "Тавор". Един от собствениците на компанията е бившия президент Порошенко.

Украйна също е Русия, само че по-тъпа

Русия започна да произвежда американски пушки Русия е като проститутка – под скъпата шуба само гол задник. Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток и очи на запад.

Проститутка е Укрйна със задни части на изток и очи на запад

Калашникът е всепризнат лидер на лекото стрелково оръжие. Светът е дал своята оценка - Калашникът е най-добър и никакви М 16 не могат да го конкурират

Ха, ха, така ли ви лъже партииният секратар ? Като лъжата че американските матроси в Гърция се напивали като пиели Кока Кола... Една лъжа дори повторена и сто пъти не става ИСТИНА. В съвеЦкото списание " за рулём" по съветсо време , пишеха , че Жигули е по-добро от БМВ. Тогава ватенките вярваха, а сега им е смешно. Ето това са промените в лъжливата ватна държава.

Тъпчо, време е да се прегледаш при лекар-специалист

А в картончето какво пише?

Кажи в кой брой.Искам да прочета!Искааааам!Казвай дебил!

Освен всичко друго, Калашникът издържа 30 000 изтрела, докато М16 едва докретва до 10 000. Калашникът се разглобява бързо, поддържа се лесна, за разлика от капризната М16

30 000 изстрела може да произведе само Рамбо докато превзема Афганистан сам.

Русия произвежда американски пушки, САЩ произвеждат Калашници. Но в бойни условия Калашникът е по-добър. Във Виетнам американците захвърлят М15/16 в блатата и се мъчат да докопат някой Калашник

Червени хлебарки: Защо дори и най-засекретените руски специални части в Сирия се бият , със американска техника – като си я купуват за своя сметка !!! Защото руското производставо е ГАВНО. Министерството на отбраната пише, че повечето военни от съответните структури придобиват за своя сметка както военно оборудване от чуждестранно производство, така и полеви униформи с обувки. Причината за това, според събеседниците на вестника, е банална: неудобно е да се бият в екипировка руско производство. Купуват си шлемове на американската фирма Ops-Core, разработени при участието на изследовательската лаборатория на Армията на САЩ за нуждите на своя армейски спецназ. В зависимост от модификацията, цената на балистичен шлем на тази марка може да достигне 1,8 хиляди долара, но производителят предлага отстъпки на своя уебсайт, намалявайки цената на някои модели до 800 долара. Ватенките също модернизират своите AK-47M със американски прибори. Купуват и си Поставят телескопични приклад и магазин производство на американската фирма Magpul, израелски CAA G47- изработена в САЩ, лазер AN / PEQ-15 в САЩ, колиматор на Aimpoint CompM4s и T-POD G2 от израелската FAB Defense.

Много си тъп ... За заблуда на говеда като тебе

Другарю, обясни ни, с какво стреляха американските войници, след като боеприпасите на м16 не стават за калашник? Или пък, гонеха виетнамците из джунглата, да ги налагат с прикладите? А с какво убиваха тия виетнамци, за да им вземат калашниците? С тояги ли ги налагаха? Моля те просветли ни за тия тъй елементарни неща??!

Много си тъп Саше ... Някой и тебе те е гонил да те налага с тояга

Това ли ти е отговора? Ма много страшен аргумент, бе! Типичен за гладкомозъчен трол, на който ако не му е писано на листчето, не може да каже две думи на кръст...

Ха, ха, така ли ви лъже партииният секратар ? Като лъжата че американските матроси в Гърция се напивали като пиели Кока Кола... Една лъжа дори повторена и сто пъти не става ИСТИНА. В съвеЦкото списание " за рулём" по съветсо време , пишеха , че Жигули е по-добро от БМВ. Тогава ватенките вярваха, а сега им е смешно. Ето това са промените в лъжливата ватна държава.

Човече, ела утре на медицински преглед.

Да откраднеш или купиш технологията не означава да я реализираш. Некадърността съчетана с алкохолизма е известен на всички. Можеш да откраднеш и след това все още да седиш в фекалиите и да не знаеш какво да правиш ... На алкашите им остава да въртят само фейковите мултики. Няма нищо ново измислено както в ссср, така и в русия. Всичко е само кражби, кражби, кражби... Самите руснаци са описали много нещa в тези два клипа: Как в СССР копировали иностранные ... https://www.youtube.com/watch?v=WuH7Qfq1dG8 https://www.youtube.com/watch?v=P6xvZiS6vbw

Какво падение за ватенките... да започнат да се ОПИТВАТ да произвеждат АМЕРИКАНСКО ОРЪЖИЕ. Друго фрапиращо падение е че техен кораб започна да превозва американски сгъстен газ от Америка до Европейските терминали - робска нация. Оказва се, че не американците купуват газ от Ямал, но Газпром зарежда американски газ от американски терминали. Корабът "Газпром" ще транспортира американски газ. Маршал Василевски, собственост на Газпром, отплава до пристанището на САЩ Sabine Pass в Луизиана за товар втечнен природен газ (LNG), според RBC, собственост на Григорий Березкин. https://www.lenta.ru/news/2019/11/08/lng/ 80% от руските глупави роби, които живеят в Америка, са шофьори на камиони. Сега те добавиха още роби с товарни кораби, които ще доставят американски газ за Европа, Полш и за Украйна. Ето това са путинските успехи !!!

Ами сега ще чакаме да се появи следващият Миша Калашников...

Ха-ха, твоя Миша Калашников е неграмотен колхозник със седмо-класно образование, той с трудност е писал дори името си. Миша Калашников в 1947 е бил 27 год. бивш ранен танкист, алкохолик и е работилв бюрото на пленения немец Хюго Шмайзер в Ижевск. Когато през 1952 год. се разбира че Хюго ще умре от рак , ватенките за да не се изложат че немец им е изобретил новият модернизиран немски автомат STG-44 набеждават Миша за конструктор. След това през целият си живот Миша калашников нищо повече не е изобрети, а само е давал интервюта и е рекламирал любимата си водка. Митът за Миша е същата раздута фалшива история както и на Стаханов, Александър Матросов, Зоя Космодемянская…и др. подобни. За времето си е бил необходим обикновен съветски гражданин, по който да се равнява останалите крепостни ватенки в зомбираната държава.За съжаление на паметника на калашника в Москва е поставена и схема на оръжието, от което се вижда истината за немското оръжие АК-47. И тъпите съветски патриоти са искали да бъде премахната плочата със схемата от паметника, за да не се вижда истината. Така и пистолета Макаров е копие от Валтер ППК – „изобретен“ в 1948 год. Нищо ново в ватното блато, всичко е старо. Кражба - това е "уникалността" на Русия.

Миша Калашников е ГРАМОТЕН защото е завуършил 7-ми клас. Това е 11 клас по нашему. Демек средно. По онова време си е било сериозно обраование. Неграмотен е началника на Миша Калашников в Ковров. Той е завършил само 4 ти клас. демек 7 клас по нашему - основно образование. Малката подробност обаче е че Червената армия изкара няколко войни с оръжието на въпросният неграмотник. Това ППД, ДП, ППД ДШК са негово дело, а косвено и ППШ и АВС и СКС, защото Симонов и Шпагин са от неговите. А ДШК се призвежда и днес, 90 години по късно. Въпросният неграмотник се казва Василий Дегтярьов. След АК Миша Калашников прави ПК или Кака Пена както и викат на някои места у нашенско, което е доста сериозна машина. Отделно че АК не е копие на Щурмгевера, а на Автомата на Булкин. М16 и Цетмето са копие на щурмгевера. И всъщност АК е работа на Дегтярьов който след като Калашников печели конкурса с неговия проект, при доработката реално прави комбинация от тези два автомата и така се появява АК47

Червени хлебарки: Защо дори и най-засекретените руски специални части в Сирия се бият , със американска техника – като си я купуват за своя сметка !!! Защото руското производставо е ГАВНО. Министерството на отбраната пише, че повечето военни от съответните структури придобиват за своя сметка както военно оборудване от чуждестранно производство, така и полеви униформи с обувки. Причината за това, според събеседниците на вестника, е банална: неудобно е да се бият в екипировка руско производство. Купуват си шлемове на американската фирма Ops-Core, разработени при участието на изследовательската лаборатория на Армията на САЩ за нуждите на своя армейски спецназ. В зависимост от модификацията, цената на балистичен шлем на тази марка може да достигне 1,8 хиляди долара, но производителят предлага отстъпки на своя уебсайт, намалявайки цената на някои модели до 800 долара. Ватенките също модернизират своите AK-47M със американски прибори. Купуват и си Поставят телескопични приклад и магазин производство на американската фирма Magpul, израелски CAA G47- изработена в САЩ, лазер AN / PEQ-15 в САЩ, колиматор на Aimpoint CompM4s и T-POD G2 от израелската FAB Defense.

Ако е за снайперови пушки, то ОРСИС прави, най-добрите в света. За какво са им на руснаците АР-15 ????

Правят ги защото не са се сетили да се консултират с тебе какво им трябва.

Какво знаем за най-способния снайпер на планетата. Американският Barrett M82 е способен да уцели цел на почти 2 километра разстояние. … през 1982 година се появява Barrett M82. Снайперът използва голямокалибрени боеприпаси с калибър 12,7 x 99 мм. Те са изключително мощни. Куршумът развива максимална скорост от 928 м/с и може да носи кинетична енергия до приблизително 20 200 J. Той пробива метал, броня и бетон, без проблеми от километър и половина. Доказано е, че може да проникне през бронята на военни камиони и джипове. Тестове показват, че подобен куршум има бойна ефективност и след 2 километра. Началната скорост на куршума при снайпера на Барет е 853 м/с. Дължината на цевта е 737 милиметра, а самият снайпер е дълъг повече от метър - 1220 мм. Пълнителят побира 10 патрона, а цялостното тегло на снайпера е 14 килограма. Тук обаче е включена и оптиката, която стандартно предлага 10-кратно увеличение. Най-далечното потвърдено убийство, направено със снайпера, е от Войната в Афганистан. През 2012 година австралийски войник поразява цел на 2815 метра разстояние. Служещите са доволни от снайпера, тъй като Рони Барет полага големи усилия в намаляването на отката до приемливи нива. Като недостатък се посочва малката мобилност на оръжието, тежащо 14 килограма.

Най-далекобойната винтовка в света - СВЛК-14С "Сумрак". През 2017 г. тя порази цел на разстояние 4.178 км.  Близо два пъти по-голяма далекобойност!

До az #ПоЕбеда75. Я па чух Раша бийонд да казват, че сумрака уцелва чак до луната. Като са такива майстери, защо използват американски боеприпаси за расейското желязо?

BajMihal

Ало, либералния, ти наясно ли си какво е 4км и за колко време отива куршума дотам? Тоя, дето са го уцелили, трябва да е седял завързан там. Да говориш това на дете от детската градина, може и да ти повярва. Направи си труда и погледни как се пресмята прицела и колко трябва пушката да се повдигне за да може да уцели на 3 км (има клипове как се смята това). Сам ще разбереш каква глупост си изсрал тук.

За подобни работи се ползва ПТРС и ПТРД модел 1941 година. Единственият проблем при тях е че нямаше заводски снайперски патрони та се налага да се правят ръчно. И работят още в Украйна 80 години по късно.

Много добър теоритик си, но за съжаление само теоритик. Нито знаеш как мирише изгорелия барут, нито от къде духа вятъра. И като пишеш от първо лице кой колко е доволен от американската винтовка, некомпетентния читател ще реши, че си си изтъркал показалеца на спусъка й, а ти си просто един блед "специалист" от войните на малкя екран.

В бедната на квалифициран персонал раша, просто НЯМА кой да разработи нещо. Най-умните и най-инициативните руснаци са избягали на запад през 1917-1919 година. А тези, които не разбраха какво се случва в руския концлагер ГУЛАГ, , по-късно бяха застреляни или изгниха в Сибир на робска работа, която не изискваше висше образование и инициатива. Следователно в 40-те години в страната имаше ужасен недостиг на мозъци. Армията беше на същият хал – командвана от тъпи червени колхозници, така че във Втората световна война руснаците имахме такива огромни загуби ... Както ги командваха така и воюваха. Всичко това подсказва, че всички постижения в СССР са постигнати не с ръцете и мозъците на руснаците. Други народи са произвеждали всичко в полза на СССР. Сега вече съм сигурен, че и РСФСР са я хранели. Съюзът се разпадна и руснаците ясно показаха, че не могат и за нищо не стават. Те останаха на наследството на Съветския съюз и сега - тъмнина, нищо.

Не знам кой ще ги купува тези оръжия. Бутикова крехка играчка, направена да се показва по изложения и да стои в сейфа...

Кефи ме като гледам безплодните ватни напъни на един или двама идиотчета с размножени никове да драскат нестойностни небивалици, дори лишени от елементарен смисъл. Жалки сте… Целият свят видя модерното оръжие на руския елитен спецназ от Вагнер. Конна кавалерия срещу космическите технологии. От това супер-съвременно оръжие остана само: Салат "Вагнер".Пища быстрого приготовления. Я разкажете как ватенките бяха изритани като куче с подвита опашка от Афганистан, след което и СССР фалира тотално... В една високотехнологична армия като американската вече всичко е като видео игра-дроновете се управляват от хиляди километри чрез спътници само с един джойстик. Оператора за стрелба на самолета С-130 управлява цялата мощ на оръжията със система за насочване също с джоистик. Единствено твоите алкохолизирани , изостанали ватенки воюват с оръжия от 19 и 20 век-има даже и казаци със саби... Останалото са стари танкове, самолети, въоръжение. Това е причината Американците да нямат нито едина загуба от тази атака, а ватенките - най-елитните спецназовци от Вагнер бяха попилени, изпарени...

Иди и купи на баща си един качествен презерватив, за да не създава повече олигофрени и недоразумения като теб... Русия е като проститутка – под скъпата шуба само гол задник. Какъв парадокс: Газопроводите стават все повече, а мурзилките все по бедни. Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток и очи на запад.

Да откраднеш или купиш технологията не означава да я реализираш. Некадърността съчетана с алкохолизма е известен на всички. Можеш да откраднеш и след това все още да седиш в фекалиите и да не знаеш какво да правиш ... На алкашите им остава да въртят само фейковите мултики. Няма нищо ново измислено както в ссср, така и в русия. Всичко е само кражби, кражби, кражби... Самите руснаци са описали много нещa в тези два клипа: Как в СССР копировали иностранные ... https://www.youtube.com/watch?v=WuH7Qfq1dG8 https://www.youtube.com/watch?v=P6xvZiS6vbw Мозъци, мозъци, липсата на руски мозъци е единственото нещо, което отличава населението на олигофренската червена държава , живееща на една осма от сушата - от държави от останалата част на света. Този орган - мозъка, за съжаление в туземското местно население е много слабо развита и в някои а в други въобще не е, така че дивото аборигенно население страда масово от комплекси за малоценност - много зло и неадекватно по отношение на другите, у които всичко е в ред. Безбройните съветски племена също са разпространиха в цяла Африка и частично в Азия и Латинска Америка и Северна Америка. Всички тези диви народи приписват за свои постиженията на други хора, като се опитват да скочат по-високо от главите си . И много обичат вождове и вождизм, а един часовник или ютия не могат да направят.

Само мозък и жешки говн@ си ! :))

AR е производство на H&K

има ли значение с каква пушка ще те убият

Форт е държавно научно-пройзводствено обединение към министерството на вътрешните работи на Украйна и нямат или поне не са обявили системата на Юджиин Стоунър АР15 в гамата оръжия които произвеждат ...

АР е американска пушка, а АК е немска. Много хора отдавна са наясно, че АР и М16 са по-точни от АК, просто из българските ширини властва само руска пропаганда. Много хора са наистина убедени, че само руската газ тече и става за ползване...

Главата не те слуша, май?

Ха-ха, страхотни предимства на пушката в .... лабораторни полигонни условия. Да си я ползват в лабораториите и по полигоните. На бойното поле - версиите на АК. Доказано ненадминати за всеки обикновен потребител.

Специалист бе, ти да видиш как ги разбира тия неща.

Червени хлебарки: Защо дори и най-засекретените руски специални части в Сирия се бият , със американска техника – като си я купуват за своя сметка !!! Защото руското производставо е ГАВНО. Министерството на отбраната пише, че повечето военни от съответните структури придобиват за своя сметка както военно оборудване от чуждестранно производство, така и полеви униформи с обувки. Причината за това, според събеседниците на вестника, е банална: неудобно е да се бият в екипировка руско производство.

От статията разбрах, че ако си наемен убиец, изборът е американското пушкало, а ако си войник - руското. Не, че имах съмнения преди това, но друго си е, когато го кажат експерти.

Хмм поразрових из нета. Пушката се казва ORSIS-AR15J. Новината е, че за разлика от ADAR 2-15 при ORSIS всички елементи се произвеждат в Русия, а при ADAR само се сглобява с внесени компоненти

BRCK

Хахахаххаа. Къде е твърдението на Спезназ, че не го виждам? И защо заблуждавате, че Русия, а не частна руска компания? Нали знаете ,че американците произвеждат АК ?