Шефът на Роскосмос рекламира възможностите на "Сатана-2"

Командващият Ракетните стратегически войски на Русия, Сергей Каракаев, нарече оръжието "меч на възмездието"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Исега виждам как нашите "въэрожденци" са в екстаэ опиянени от радост , че техният бог напредва със античовешките си раэработки

Тия по-ниско могат ли да паднат, няма такива жалкари! Това е изказване в стил Хитлер в късните фази на ВСВ. Поне си признава, че най-голямата им мъка е, че никой не ги бръсне за живи "остава само да посъветваме агресорите да разговарят по-учтиво с Русия" - смях в залата. Уважението трябва да го заслужиш, мижетурки умрели!

Партийният секретар на журналистките....се хвали с военна ракета!? Тази ракета е СЪВЕТСКА РАЗРАБОТКА. Толкова е "нова".

Е боядисана е в черно. Ти кво сега... и са сложили фалшиви бойни глави... толкова.

какво ще ми рекламира този журналист по професия. затова му падат ракетите защото няма хабер от тази работа. същото и с военният министър на путя - строителен инженер. явно критериите са кой по-голям гъзолизец , а не профисионалист ! то и резултатите са налице !

На мен ми звучи като реклама на сатаната и запоменете го всичко свързано с Бога се пише главна буква дори местоименията, "сатана" се пише с малка, не че аз съм образец за правопис.

мутрите от ЛЕНИНГРАДСКАТА БРАТВА на Путкин е на ВАХТА в Кремъл. Всичко осребрява в $$$ по време на ВАХТАТА. Какъв Бог, каква сатана бе, Пиздославе?

Сатана я наричат от НАТО старата ракета и новата Сатана 2. Реално си имат номера и предната се казва Войвода, а тази Сармат. А американците си кръщават свои ядрени ракети преди като пазител на мира - LGM-118 Peacekeeper. Но това са западни названия.

Абе тия освен пиратки нещо умно могат ли да създадат?

А нещото РАДИАЦИЯ дали признава граници?

Това с убеждението, че запада няма отговор ли го пишеш?

Русия живее в 20 век. Все още развиват балистични ракети и ядрено оръжие. Разбира се, технологично нямат потенциал за повече. Да ви светна, работя в сферата на минитюризацията. Нямате представа какви неща има вече (работещи). Такива чудесии могат да се случат на всички силузи с ЯО, че и пазачите им няма да разберат какво се е случило. Но Русия няма как дори да се подготви за подобно нещо, понеже те технологично са в 20 век, а военно са на нивото малко селд ВСВ. Редът да бъдеш технологичен (което е и военен) лидер е да имаш икономика, която да развива наука и резултатите са продукт на всичко това. В Русия банда крадци искат да правят нещо велико без да занят как и накрая излиза все едно и също. Някой спомня ли си за проекта Манхатън? Американците кога се похвалиха, че са първите в света, разработили ЯО (подсказка - чак след като пуснаха първатса бомба)? Сега по същия начин няма да се похвалят, преди да не са решили какъв ще бъде отзвука.

Високите технологии са в космическата техника, военната техника и ядрената енергетика. Новостите се появяват най-напред там и чак след това отиват в гражданския сектор/автомобили, телевизори,телефони, хладилници и пр./. Хайде сега кажи в коя от трите области Русия не е водеща сила! Може ли да си на високо ниво в тези три области, а да не разполагаш с високи технологии? Как че не се сещам? Май логиката ти нещо здраво куца!

Хаха.. веселяк. Ето го и отговора: В НИТО ЕДНА СФЕРА не са номер 1. Дори номер 2 не са...

всички ракети, изстрелвани от повърхността или корабно/подводно базирани не могат да бъдат други, освен балистични. Тоест - те първо трябва да се справят с земното привличане, и чак после да разгърнат потенциала си. Ако още не си запознат със ситуацията, в момента точно руснаците водят хорото с последните степени на балистичните ракети (викат им ускорител/разгонный блок). Оттам нататък работата я поемат хиперзвуковите бойни глави, а там руснаците все още са ненадминати. За справка - Сатана 2.0 или още наречена Сармат, произвеждана в Красноярск може да носи от 10 до 15 класически, неуправляеми бойни глави с различна мощност. Ако носи само 10 такива, то всяка е с мощност 750 Kt всяка, това са си 7.5 Mt. Естествено, едва ли всички ще успеят да детонират, затова е разработен Управляемият Боен Блок (глава) "Авангард" Ю-71. Служи и за орбитална бомбардировка, както и за поразяване на движещи се цели - противникови МБР и техните бойни глави, спътници, както и наземни цели. Това са доказано сериозно работещи и засега неприхващаеми боеприпаси и Сармат може да носи максимум 3 такива, всеки с мощност 1 Mt. Хиперзвуковите глави на Сармат летят малко по-дълго време в атмосферата, след като слязат от суборбитална орбита, просто за да могат да наберат нужната хиперзвукова скорост, около 8-9 хил.км/ч. Маневрирането се обезпечава от управляемия преден конус и газови подрулващи устройства. В крайната фаза, това пада с над 14 хил.км/ч. Дори и да няма ядрен заряд вътре, кинетичната енергия се равнява на около 200 Kt. Ако има - всичките 1 милион тона... Всичкото това наистина е градено върху течно-реактивни двигатели, модел 70-те години, точно каквито купуват и американците от русия. Работещи на адски отровния Несиметричен Ди-Метил Хидразин и окислител - Ди-Азотен Тетраоксид. Ако потърсите в тубата видеото със скорошния тест на Сармат, ще забележите изхвърления барутен акумулатор на налягане (изтласкващата от силоза степен), ще видите как се търкаля обгърнат в оранжев газ - това е хидразина...

Специалиста, те ти малко да четеш за EW. https://posse.gatech.edu/sites/default/files/pubfiles/Loukianova-PosseRussian%20EWfinal.pdf

спри наркотиците

Тоя пак се е надзидал с водка " поехали" :))))

"Сармат" и подводния дрон "Посейдон"/известен още като "Статус-6"/ са оръжия, които се създават за да не бъдат използвани никога. Те имат просто възпиращ ефект. И дай боже да не се стига до тяхното използване, защото това ще е краят на земната цивилизация.

Живееш с 20 век. Нямаш си и идея.

"Посейдон" не е XX век! За да създадеш такова чудо се изискват много високи технологии. За подводния дрон има данни, макар и не подробни понеже е секретен. Не е компютърна игра, защото подводниците "Белгород" и "Хабаровск" са създадени най-вече заради това. Що се отнася до "Сармат" там нещата са ясни, защото не става дума за обикновена балистична ракета с обсег 18 000 километра, а за принципно нова ракета! Какъв XX век, какви пет лева?!

си, Посейдон (Аврора, Прибой) е пълноценна, малка ядрена подводница, която носи кобалтов термоядрен заряд, по същество - неутронна бомба. Предназначена да създава огромно по площ и несъвместимо с живота радиационно заразяване на крайбрежните области, за разлика от предшественика си - ядреното торпедо "Шквал", което на скорости от почти 400 км/ч прави просто атомно "БУМ".

"С ядрен заряд на мястото на противника ЩЕ има далеч по-дълбока, по-широка и радиоактивна фуния." Поредните новини от ЩЕ-ландия

Товариш Чергилов, кога ще зарадваш, нас дебилите от възбуждане, с нов албум?

Невъзможно е да бъдеш едновременно uнmелuгенmен, nочmeн и pyсофuл. Ако си uнmелuгенmен и nочmен, никога няма да подкрепяш Путин. Ако си nочmен но симпаmизираш на Путин, то uнmелuгенmносmmа mи е под въпрос. А ако си uнmелuгенmен и nодкpenяш Путинова Русия, значи си всичко друго но не и nочmен!

Доста тъпичко и злобно! Дядо Вазов е заръчал, че добрият българин винаги е русофил! Ти нещо против ли имаш? На теб може и да не ти харесва Путин, но това не е твой проблем. Това е проблем на руснаците и те го избират с над 75% от гласовете. В момента поддръжката на Путин е около 80%. В Русия си имат многопартийна система и изборите за президент и "Дума" се провеждат редовно. Точно по тази причина да наричаш Путин "диктатор" и да говориш за "режима на Путин", показва ниска интелигентност. Всички изисквания на демократичното общество са налице в Русия и клишетата "диктатор" и "режима" се използват само от зомбирани люде с нисък коефициент на интелигентност!

Бай Дебил, руслямците са зомбирани, а това не е демокрация. А дали толкова го подкрепят е под въпрос в една тоталитарна държава, където опозицията се избива и страхът е голям. Бай ти Вазов накрая вече не е била русофил, защото е прозрял колко наивен и заблуден е бил. Дори пише стихотворение по повода.

При соц-а имахме "многопартийна" система и редовни избори ама нямаше съмение кой е попедител. А цензората в путинова русия е по-страшна от тази в СССР. 15 години ако назаовеш войната война ....

Ето Вазов за руските войни. На руските войни О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости?

Стихотворението го знаем! За него никой никога не е чувал и то се появи с идването на "демокрацията". Разбирай - пълен фалшификат! Че е фалшификат е ясно от факта, ЧЕ ТО НИКАК НЕ СЕ ВПИСВА В ЦЯЛОСТНОТО ТВОРЧЕСТВО НА ВАЗОВ! ТО Е ЗА БАЛЪЦИ!

"бай Иване", със сигурност си обикновена, неграмотна ватенка, нпознавща добре нито България, нито творчеството на Ивн Вазв. Би трябвало да знаеш, че тв стихтворение е публикувано по време на войната, още през 1916 година. Включено е в неговата стихосбирка "Нови екове", издадена през 1917 година. Още да те ограмотявам ли, така наричащ се "бай Иване"?

Брей имали многопартийна система Виж ти. Всички партии без изключение изповядва риски национализъм или ултранационализъм. Разбира се Русия изкоренява чуждия национализъм с военни средства и реве че другите обичали страните си повече от Русия. Да много болно общество 80% изумено.

Каква равносметка бе кой ти дава Прво да се изказваш неподготвен Не си факторът който ще казва кой в какво ще вярва

ПИПО

"С края на МКС през 2024 година Русия може би "официално" ще отстъпи мястото на втора космическа сила " И коя е първата космическа сила САЩ ли?

Не бе! Норд Корея е! Не, не Венецуела! Или беше Куба? Абе, скоро и те ще ги задминат.

Финалният надпис на второто клипче кефи: Сармату виза не нужна:)

Както и на минуткото.

Русия нито се хвали, нито заплашва ,а само информира.Великата страна има такива ракети и ще е глупаво някой да се прави на велик.Запада има неолиберални педерасти и с тях се хвали.Въпрос на ценности

Тъпунгер, Америка има ракети с десет пъти по-голяма товароносимост от най големите руски ракети. Та айде у лево

Моля оркоробите от Израждане, да не бъркат ПРОЦЕСОРИ с ЧИПОВЕ

Рогозката няма какво друго да каже... Роскосмос нямат друго какво да правят, не остана, след санкциите, които им наложиха. Сега ще трябва да ползват руски чипове (които нямат, защото не са разработили) Имат един Байкал, ама той горкия с деситилетия назад.... И за крадене остана точно нищо... Китайците и те се дистанцираха. Та на рогозката му остана само да лае като чичко Ким, когато им свърши ориза.

Жестоко се лажеш. Роскосмос имат още много работа. Примерно да чистят такива соросоидни боклуци като тебе. С техните високоточкови ненадминати и уникални уръжия те спокойно могат да ползват тез кооордниати дето ще им ги дадем ние българските и славянски патриот и вазррожденци. Да види тогава в каква миша дупка ще се заврат ервоатлантици и краварските слуги в Балгария.

Жестоко се лъжеш ти. Даже и да имат " високоточкови" ракети, колко могат да направят? Ще си карат на ръжделниците от съвеЦкто време, пък което гръмне - гръмне.

СъвеЦката радиация не закача ВГЪЗрожденци, викаш?

Описал си мократа на мечта на всеки американски гъзолизец :-) Ти имаш надпрестава как се прави чип? Прост въпрос. Знаеш ли как се правят? Не знаеш! Всичко в ракетата им е с техни компоненти. Чипове правят. За компютър, да не говорим пък за ракети, Байкал е повече от достатъчен! Ако не е хванал дикиш в потребителските стоки е заради липсата на икономика на мащаба..проблем който санкцийте автоматично решават. Китай се дистинцирал :-) Китай не може да си позволо да направи това дори и да иска! Ако Китай загърби Русия, той остава САМ на мушка. Това никога няма да може да си го позволи..поне не докато Запада счита Китай за враг!

Голям идиот си. Байкал е ПРОЦЕСОР, създаден от руснаците, но използващ НЕРУСКИ Чипове! Кажи ми сега, ако няма Чипове, какви процесори БАЙКАЛ могат да създават орките?

ама верно ли? Бря какви са били твоите мокри сънища ... :)

Не се карайте. И двамата не знаете за какво говорите! Ето какво пишат реномираните списания които знаят за какво говорят "Русия е уязвима от забраната за износ, защото не произвежда потребителска електроника или чипове в големи количества, казват анализатори. По-специално, той не прави полупроводниците от най-висок клас, необходими за напреднали изчисления, област, доминирана от Тайван, Южна Корея, Съединените щати, Европа и Япония." Ще забележите ключовите думи "в големи количества" и "висок клас", което означа че все пак произвеждат но в по малки количества и не от най висок клас. Но достатъчно за нуждите на армията. Така че не очаквайте ракети и оръжия да пострадат. Сармат 2 е направен изцяло с руски компоненти, включително и чипове. Така че не плачете на чужд гроб!

ДО ИТ Уошингтон Пост е това ..ГЛУПАКО!

Искаме да видим видео от използването на таз ракета в Киев, Лондон, Берлин, ПАриж, Вашингтон. Искаме кръв и отмъщение. Напред Русия - толкова велика, могъща и непобедима.

ти си заслужаваш да си такъв какъвто си - упорито си се нетрудил - затова си се изградил като боклук и генетичен отпадък на този свят - ай билета и у тайгата - ко? в Москва. .... а не, и те нямат няма нужда от такива боклуци като теб.

Личи си, че си от "ИЗРАЖДАНЕ". Всички сте олигофрени, мечтаещи за кръв.

паднат тия ракети там кой ще възраждаш бе Зааралийско говедо ?

Абе, човек, разбирам, че всички ВГЪЗрожденци си падат малко олигофрени, ама ти изби рибата бе.