Коментари - SpaceX обяви кога ще изстреля новата си ракета | IT.dir.bg
назад

SpaceX обяви кога ще изстреля новата си ракета

Ръководителят на американската компания SpaceX" Илон Мъск заяви, че първият старт на тежката ракета Falcon Heavy ще се състои на 6 февруари.

Обратно в новината

Коментари - SpaceX обяви кога ще изстреля новата си ракета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега малко цифри. през 2010 година руснаците държаха 58% от пазара за изстрелване на комерсиални спътници, а европа 42%. за 7 години илън мъск изцяло преобърна цифрите. прогнозата за 2018 година е мъск 62%, а руснаците 8%. руснаците в добрите си години вдигаха по 12 протона. през 2018 протон има само една поръчка и тя е от военните. мъск има манифест с около 30 вече поръчани полети през 2018. почвайки от днес та до 14 февруари ще има 4 полета. за две седмици 4 изстрелвания! това са фактите. всичко останало е политпропаганда и празни приказки.

За летателните качества не знам, но дизайнера е доста извратен човек, или бесен шегаджия, имайки предвид формата на ракетата, особенно ако се загледаш в горната полувина от нея? Даже тая ракета не трябва да е женски род.... ;) Трябва от конкуренцията да направят и една с противоположния джендър и да се оправят в космоса, или другия вариант е от SpaceX, да са решили с туй нещо да оправят космоса най-накрая... хахаха

Успех, дано всичко мине гладко!

Добре де...............Тия луди говеда колко пъти ще обявяват една и съща новина?! И всеки път изместват старта с по няколко месеца?! Кога най-после ще литне, и да се взриви като останалите ракети на Мъск?! Та най-после да се кротясат тия луди крави!! Той Мъск, още през 2003 година беше обявил че 2013 година,. ще кацне на Марс! Така кацна на Марс, че чак не се видя!!!

Off, как си се разпенил. Абе някое от "лудите говеда" да не е опънало някой твой роднина от женски род, в резултат на което си се пръкнал. Я по-спокойно. "Лудите говеда" облитат, изследват пряко с космически сонди, модули, трактори цялата Слънчева система, а любимите ти пияни свинчовци, освен таксиметрови превози друго не правят. Непрестижно е, но все пак крепи бюджета на рос... какво беше там и се натискат, ама... Ама отиват в забвение. Илон им разказа играта, както и китайците, индийците... Виж ги тях, остави говедата и виж пияндурските свине къде останаха в низините.

Абе АКА 47 ли си или НААКА 47, АМА ИСКАМ ДА ТЕ ПИТАМ, ДА НЕ БИ ДА ТЕ Е ОПЪНАЛ НЯКОЙ ЯНКИ, ЧЕ ТОЛКОВА ПИЩИШ КАТО ОБЕЗЧЕСТЕНА ДЕВИЦА.

Руският роб беснее, че Каубоите им спряха кранчето 4 милиарда долара годишно за МКС. Великият Колхоз не може да стигне по далече от МКС и сега са в ШОК! Хаха

Руският роб беснее, че Каубоите им спряха кранчето 4 милиарда долара годишно за МКС. Великият Колхоз не може да стигне по далече от МКС и сега са в ШОК! Хаха

Американците горките доста изостанаха откакто си загубиха чертежите на Луната. Вятърът ли им ги отнесе не стана много ясно тогава.

Съветите имат същата.....ама е по-тежка защото е от чугун и ше литне ама следващия век :)

Цензура!!! Дира затвори коментарите за Кюрдите и Турската операция в Африн. Ердоган е изпратил Ислямистки Башибозук срещу Кюрдите и ги подлагат на системни бомбардировки! Цял Свят Мълчи! Срам!!!!

То, че няма да литне, няма! Нито на 6-ти, нито на 66-ти. Пийнете, хапете и олабете с поздрава https://link

Няма да литне на майка ти шундата на околовръстното.

милиционера дада е в транс,мъск щял да си изфърга боклуците в космоса,и дребната душица цъфти от щастие

Искате да кажете, че е обявил кога ПАК ще има заря! :)

Лично ли да ти се обадят? Това все пак е демонстрационен полет, а тогава обикновено се оставят боклуци в Космоса или падат в морето, ако не успеят. А понякога това става и при НЕ демонстрационни полети

Всички муpзилки дружно на 6-те ще се молят пред иконата на Путин тая ракета да падне :D

Руснаци или Американци за нас резултата е един и същ - няма да ни има скоро, нито като държава, нито като народ (много бързо и лесно се асимилираме в чужбина). След 100г може да сте убедени че ще има руски кораби в слъчевата система а думата България и Българин отдавна ще е изчезнала.

Всъщност вероятността да няма България и Русия са еднакви, но това няма да е по вина на България, а по-вина основно на Русия, Китай, САЩ, Северна Корея и някои други...

Хайде, успех ! Но си е много рисково - 27 двигателя, все един ще обърка нещо. Дано системата да може да се оправя с частично неработещи двигатели !

Проблема не е в неработещ двигател, щото каквото той не изгори ще го изгорят другите за по-дълго време. Проблема е в опасността от взрив на двигател и последващо разрушение на ракетата. А заради вибрации и прекомерно прегряване може да се случи нещо такова.

Ей всички сте разбирачи големи. Чудя се защо не сме водеща космическа нация.

да има марсианците на какво да се смеят

За сведение истрелванията само на една компания Space X са 2 пъти повече за 2017 от всички руски успешни изстрелвания.

е и кво от това,да не да ти е пълен коша с гмо кукуруз,а това беше за теслата на мъск,ама като сте гламави като кравари кой ви е виновен,а не мен ми дреме кой изстрелва и кой не,защо ти не изстреляш нещо по различно от това което правиш сутрин у кенефа,тогава може и да казваш кой кой е

Старший вице-президент SpaceX сообщил, что компания завершила 2013 год с 10 процентами рынка (у России 60 процентов, ЕС 20), а в текущем 2017-м ее доля достигнет 45 процентов (у ЕС останется около 40 процентов, а у России всего 15). Планы на следующий год 60 процентов мирового рынка коммерческих пусков (у ЕС 30 процентов, у России менее 10).

Пак да попитам... Илон Мъск ще се вози ли в колата, или лично ще я кара до Марс?

Каква ще е колата Москвич Волга или някоя друга световно известна руска марка която се продава в цял свят и хората се редят на опашка за нея

sonibvc@gmail.com

С-400. Движи се по бързо от кола и има опашки от клиенти. Другите като българите могат да се продават Тикви ама уви, никой неще да ги купи :-(

Трябваше мисията да е по-пълна и съответно с многократно по-голяма стойност (не в парично отношение). Трябваше да примарсят колата и да я подкарат дистанционно поне няколко метра.

то е го къде е марс , само да опънат по-здраво ластика на прашката :)))

В момента не говорим за бляновете на Роскосмос и Рогозин, а за реални космически стремежи и постижения.

освен наса, маи само един пут руснаците и то само за наколко часа успяха да пуснат нещо на поврхноста на марс.. проблема е нулева атмосфера и никакво сапротивление на марс при спускането вав атмосферата.. другия проблем е че нито наса нито никои не са пращали нишо по тезко от 1 тона което е вав кубичен товар.. теслата е 1.3 тона и е даска.. теоретично може да се прати сус сегашната състема на парашути до 2 тона товар - теоретично.. но даска + 1,3 тона + обвивката - това значи кум 2 тона+ даска - невазможно.. спаис х има като единствен технология за спускането вав атмосфера сус реактивен мотор - да ама вав марс нема атмосфера.. никои нема точните данни каква трябва да е тагата при навлизането на марс и при спускането.. и на земята спеис х ги получиха само като чисто изпробване - разбиха 5-6 ракети докато получиха тази информация.. трети проблем - спаис х немозе да отнесе цяла ракета кум марс - е като тегло би могла ама като размери вобще - неказвам че неможе да го направи накои ден - но ти трябва 2 пати по голама рампа за пускане на ракети и центриране на 2 пати по голаме ракета.. и това искаш да направят при првия опит на савсем нова ракета, която никога не е летала и маск каза че успех за него е ако неизбухне направо при старта и се отлепи от земята и избухне вав ваздуха без повреда на стратовата площадка..

Нуждае се само от един единствен двигател Мерлин и доста малко гориво. Липсата на въздух се компенсира с намалената гравитация. Проблемите бяха с нивелирането на ракетата при кацане и поддаване на носещите рамена. Тези проблеми са решени и би трябвало с бордови компютър да се контролира сравнително успешно кацане. Дори и неуспешно такова кацане би дало данни в последствие. Така и така ще пътува до Марс. Руснаците нямат успешно примарсяване. При единия апарат след разбиването му в Марс уж имало комуникация няколко секунди.

Не приятелче и това не успяха

В орбита, в орбита чети преди да пишеш.