Коментари - Microsoft прекали с агресията за Windows 10 | IT.dir.bg
назад

Microsoft прекали с агресията за Windows 10

Microsoft започна да използва зловредни тактики за реклама и принуждение за ъпдейт към новия Windows 10.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft прекали с агресията за Windows 10 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майкрософт вече не иска Вашите пари. Той иска живота ви.

Red Hat!

Windows 10 RedStone - има вградено ядро на Ubuntu. Preview версията е на разположение за тестване.

За съжаление няма читави Линукс дистрибуции. Линукса замръзна в 90-те години и не се е развивал. Това се прави омишлено за да се даде преднина на Уиндоус.

Не си прав/а.

Прав/а е за съжаление! Линукса е сбирщина за хора без работа, сметище за кодове, както и целият free софтуер. След десетки години опит в програмирането под Windows последните повече от 5 се мъча с Линукс... положението е кошмарно! Лошото е, че Windows вече използва същия принцип и се превръща в интернет магазин, а не в операционна система. Хората вече ще работят само като роби, а личните интереси са абсолютно забранени. При соца. частната МАТЕРИАЛНА собственост била забранена. При демонокрадцията - интелектуалната собственост е забранена. Жалко!

Колко са добри Майкрософт! Искат безплатно да ни ъпдейтват системата просто защото са добри. Да се чудиш как са натрупали тия милиарди като не събират пари от хората.

Добро и безплатно не са синоними!

Глупости на търкалета. Разкарва се пакета и никога не пита отново! Имам и 7-ца и 10-ка. За вече година с 10-та мога да кажа, че е супер.

Трябва да се хейти и да се пишат "новини". Омразата е най-използвания инструмент за манипулация.

Имаш си 10-ка от три години. И от три години М$ знаят всеки клавиш който си натиснал.

с оригинална осмица съм.. никога не ме е питало да ъпгрейдвам

ща запита... изчакай да свърши промоцията с безплатния ъпдейт и ща запита.. директно за номера на кредитната карта ща запита

Имах осмица за кратко, разкарах тъпата боза и се върнах на 7 Professional. За 10 няма и да помисля - искам компютър за работа а не тамагочи.

Не съм видял APPLE така да натрапва ъпдейти на OS X

Наложеният термин е "Обновяване". P.S. Аз нямам претенции хората да пишат на български в при коментирани на статия. Но моля тези с призивите, да призовават адекватно. "Please".

ПО НАШИТЕ ГЛАВИ "компютър"-COMPUTER

Купих тошибата с осмица и се излъгах да сложа десетка. Хиляда пъти станах пишман. Сам си правеше обновления, 2 пъти загуби операционната система и накрая се принудихме да форматираме диска и да се върнем на осмицата. Най странното и 2-та пъти беше, че липсваше само операционната система, а всичко останало си стоеше. Досега с осмицата проблеми никакви!

REG ADD "HKEYLOCALMACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Gwx" /v DisableGwx /t REG_DWORD /d 1 /f Добавете си следния ключ в регистъра и GWX умира :) за по лесно можете да си запишете този ред в bat файл и да го изпълните като администратор... И това решение е от преди една година...

1. Destroy Windows 10 Spying 2. Disable Win Tracking 3. DoNotSpy 10 4. O&O ShutUp10 5. Spybot Anti-Beacon for Windows 10 6. W10Privacy 7. Win10 Spy Disabler 8. Windows 10 Privacy Fixer 9. Windows Privacy Tweaker Ползвам и добре настроена стена. Нищо не може да влезе или излезе от машината ми без да го засека.

Мерси за инфото. Е сега ше ти открадна порното

шерни го после.

Всичките дето си ги изредил блокират наистина някои данни прещани до М$, но инсталират други програми до НЕЗНАЙНИ тракери и реклами. С едно изречение: танту за кукуригу. Та даже и по-зле. Предпочитам Уйли да ми дърпа инфо отколкото некакви Анонимци.

Нищо не си споменал за кейлогъра :( Него не можеш да го махнеш защото е вграден в ОС.

Изглежда авторът изобщо не е запознат, но има лесно решение и то се нарича never10. Всеки може да потърси в гугъл.

Имам го,но не спира KB2952664 Дори при ръчно деинсталиране след рестарт пак автоматично го качва,но с новата дата на пускането на компютъра.

Не му е работа да ти спира ъпдейти. Настройва няколко ключа в регистрито, които самите ъпдейти проверяват и така нищо не ти рекламират. Тя програмата не е гадател след 2 месеца какви ъпдейти ще пуснат микромеките.

Хубавото е, че каталога с водещи PC игри за Линукс в Стийм се разраства мощно. Подкарването на друг специфичен софтуер (примерно продуктите на Адобе), става от година на година по-лесно (макар и да има сериозни греди). До 10 години, Windows явно ще се среща предимно в корпоративните и държавните клиенти.

До 10???!! Че аз вече 15 чакам Линукс да ги настигне и още 10 ли да чакам?! Смешна си.

Смешен си ти. В някой отношение Linux/Unix са пред бозата.

А кво пречи да се спрат ъпдейтите? Верно Уин10 няма опция и трябва да се стопира сървиса, но с по-старите Уиндоус няма проблем лесно да се спрат ъпдейтите. Кому са нужни ъпдейти ако Уин7 (или ХР) си работят стабилно вече от бая време? По сериозен проблем е UEFI, щото на някои нови компове това просто не може да се изключи и става проблемно да си инсталира човек някои нещица.

Windows -Най насраното нещо ма света !!!

Рекламата е агресивна и тактиките са насилствени, защото win 10 е твърде удобен за шпиониране инструмент на глобалистите опитващи се да възстановят вавилонският ред покланящ се на луцифер. Тактиката на майкрософт е банално насилие и могат да бъдат съдени за това.

Много точно го каза и искам само да кажа, че Джам 7 сп1 и 8 без упдейти си работят прилично и имат нужда само от добри рестриктивни настроики и софт които ви е нужен.

Вече от 3-4 години съм на Линукс. Доволен съм, и намерих много добър безплатен софтуер за това, което работя.

Ко работиш?

Пише коментари по форумите

Копам.

Ашколсун, бравус, машала младеж!

Нещо, от което не разбираш и няма как да прецениш.

Много си назад момче, аз съм от 15 години.

Ха, нямало начин... Има - ръчно одобрение кои ъпдейти да се инсталират и четене кои са свързани с ъпгрейд към 10ката с последващо премахване (Hide) от списъка с ъпдейти. Те периодично се само-unhide-ват, но пак ги скривам и така... Досадно, ама не съм виждал по-досадните им глупости от месеци.

Нали се сещаш,че повечето от зомбитата са на next, next, finish?

Аз съм с OS X El Capitan. Никога повече уиндолс.

за щукане по нета и рисуване на картинки става, ама хората трябва и да работят.

Mac са най-добрите и високопроизводителни компютри за работа. А уиндоса е добър за игрички на бедните деца без PS4.

Шамар да е - на аванта да е. Дават ти го без пари - взимай.

Аааа сори. Туй горе не беше за тебе, а за лейката отдолу. Не те знам к'во работиш, ама аз от 20 години се изхранвам с уиндоус. Така де, клиентите са на уиндоус, на уиндоус трябва да съм и аз. Има наколко гъзари дето са макбуци за поза, вътре са си сложили едно ВМваре и си вършат работата на уиндоус виртуални машини. Под 0.1% от клиентите ни са в България, да не си помислиш нещо.

Тим Кук беше най-богатия гей в света, нали? А операционна система на Apple е за гейове, нали?

От къде имаш тези впечатления ? Аз имам MACBOOK PRO имам и 2 деца ....

Направи един скрийншот за да повярваме. Обаче да не си повредиш пръстите от трудния shortcut с три бутона.

Има ли смисъл от 10-ката, освен по-лачения интерфейс?

За момента не съм сигурен, че има смисъл. Това се опитвам да убедя и мениджмънта във фирмата в която работя, но усера си е усер и понеже 10 е по-голямо от 7 и си мисли, че тая 3-ка (10-7=3) му носи нещо повече и то без пари. Ама тая тройка, не е като оная тройка, за която между другото и аз си мисля. :)

Шамар да е - на аванта да е. Дават ти го без пари - взимай.

Уиндоусчето, може и да е лошо, но нищо по-добро не е измислено. Който не вярва, особено ако не е професионалист, нека пробва да поработи с Линукс месец-два. 100 долара верно са пари за българина, но за нормалните хора по света проблемът що трябвало да се плаща за нещо дори не се коментира по форумите, иначе изглеждаш не съвсем нормален. Тук разбира се сме друга порода.

Ми,точно изтърсаците на Джама след 7-ата ме накараха да мина на Линукс. A щом и съседката на 60 години се оправя с Линукса ,кво остава за младите.

И какво прави пенсионерката освен да чете дир.бг? Може би проектира 3D модели или пресмята ферми? Ако пишеш на Libre Office - не трябва даже и компютър. Има го даже и за raspberry Pi.

Да ама, не. В момента ти пиша под Ubuntu 15.10, инсталиран на Acer Aspire R11, купен с оригинална боза. Хубаво да се замислиш, защо съм инсталирал втора ОС....

В новия update на Windows 10, RedStone, вече е възможно да се стартира директно Ubuntu, без виртуализация или емулация. Можеш да си инсталираш preview версията RedStone от Microsoft, отдавна е там.

Имам сайт на който влизат от половината свят, всички американци са на линъкс, поляците, руснаците и двама от българите са на "прозорците".

И аз имам - ама най-много се влиза със Сафари, щото таргет групата е много специфична. Но истината е , че Джамовете НЯМАТ конкуренция при настолните машини.

Колко потребители имаш на твоя сайт - 10 или по-малко?

Голяма драма са тези от МС, до сега лаптопите все си ги купувах с Уин, имам легално ХП, легална Виста (която при някаква кампания доплатих за 7) и легална 7-ца на стационарния ми. След дивата кампания на МС с тази 10-ка реших да я пробвам, сега имам линукс минт на 2 от машините и остана само машината с XP. За това което разцъквам вкъши ми е все тая дали съм с МС или Линукс.

Доказателство за мойта теория че Бил Гейтс е просто късметлия в бизнеса! Направил едно нещо преди 20 и кусур години и живеят само от него въпреки че МНОГО им се иска да имат и други печеливши продукти (офис е той пчеле де но до кога?). Жив пример на това как един късметлийски момент от миналото, ЦЯЛ ЖИВОТ може да те храни :) Нищо друго не можа да измислят освен да те ръчкат със софтуера си. А той става все по малко и по малко нужен!

Ле-е-еко подминаваш нещата, които докарват към половината от печалбите (т.е. СА "печеливши продукти") на M$ и НЕ са Win3/95/98/ME/XP/Vista/7/8/10 - периферия (мишки, клавиатури и т.н.), XBOX, игрите, сърверните системи (SQL, Small Business, Exchange, BizzTalk), както и системите за управление на ресурсите M$ Dynamics.

Сещам се за една обществена поръчка за Уиндоус 10 за 60 милиона. И тя ли е спусната с GWX?

Никога 10, 95 е железно!!!

Друго си е нещо отпреди 20 години, много тежко, желязно, бръмчащо, вибриращо... и 100 пъти по-тежко и 1000 пъти по-слабо от един нов мобилен телефон...

Съгласен съм. 95 е повече от 10

Win 95 не го харесвам, защото екипът който го е писал със състои от 5 души, от които 3 жени! Гледах снимки в едно списание преди 20 години.

Питкане , можи ли да ма зЪпузнайш с някой от 18 век ?

НЕ КУПУВАЙТЕ ТЕЗИ БОКЛУЦИ-НЯМА ДА СИ КЪСАТЕ НЕРВИТЕ!! САМИ СТЕ СИ ВИНОВНИ!!

"Windows 10, се използва безплатно първата година, след това ще има предложение..." това е официалната покана от Microsoft!

Не си разбрал Windows 10 ще може да се използва безплатно ако си го ъпгрейднеш през първата година,след това безплатен ъпрейд няма да има (което не е много сигурно могат да решат да удължат кампанията )

И естествено 7 или 8 от които ъпгрейдваш трябва да са лицензирани

не

Абе шебеци, аз вече забравих, че минах на 10-ката, вие още се пинкате с некви ХР-та, бхахаха! Като не ви харесва бегом към Линукс, опищяхте квартала, хем ви е безплатно, пък хем не го щете:))

Благодарим ти за това, че с новата ни операционна система ни допусна да шпионираме всяко твое тракване върху клавиатурата! Надяваме се повече потребители да последват сляпо твоя пример.

че ще шпионират ганя. Най много да го видят да се тресе разгорещен с чифт м.дя в ръка

Микрософт че са гадни алчни малоумни гниди е така. Но статията е Грешна. Има лесно решение. Казва се Installed update KB3035583. След като изтриете този "ъпдейт" се рестартира компютъра, отива се пак в Windows 10 и той ще се появи като "нови ъпдейти за сваляне". Десен бутон отгоре и Hide. И ето. Край на напомнянето за Windows 10. Изисква се човека да може да влиза в control panel и Windows updates. Хич не е сложно. Но за наглостта на Microsoft - да, безкрайна е!

Това което го казваш е така но ако наистина са решили да сменят номера на ъпдейта ще се качи наново решението е спиране на ъпдейтите

На над 8 компютъра съм махал въпросното 3035583 и за сега няма повече напомняния. Докато не сменят номера, това е най-лесното решение, което не ти спира останалите ъпдейти.

Няма нищо безплатно... При безплатен ъпгрейд, се предполага че сте си платили предишния уин. Нова инсталация - 269,99лв. вкл. ДДС

В грешка си - на Интернет (например Amazon) се продават официално OEM лицензи от стари OEM компютри например за Windows 7 Pro (upgradable to Windows 10), цената започва от 13.50 euro... Само в България, Индия, Китай има потребители на Windows, с краден лиценз... и се оплакват, че Microsoft ги следяла... не се усещат, че закона в България позволява на Microsoft да "заработи" доста пари от потребители с краден лиценз... но не са го направили още...

ОЕМ е обвързан само към хардуера, с който е закупен и на който е предварително инсталиран.

.......ъпдейт..... Пишете на български please

"ОСЪВРЕМЕНЯВАНЕ" - така по-добре ли е?

Напишете като администратор в конзола sc delete wuauserv и спете спокойно деца ...

Това няма ли да спре всички ъпдейти?

Безмислена статия и още по безмислени коментари. На който бе му харесва да не го използва!

aegis_v1.9 или по нова e решението на този проблем.

Подобни статии от сорта "мразя Windows 10" са много популярни сред "експертите" "разбиращи" само от компютърни игри без лиценз. 1. "Безплатен" upgrade за Microsoft означава по-малко средства за обслужване на предишните версии. За алтернативната Windows 7 вече започна да тече последния 5 годишен срок за обслужване (означава по-бавни ъпдейти), а Windows 8 е може би най-неодобряваната версия на Microsoft. 2. Напомнянето за безплатен Win 10 upgrade се премахва лесно с де-инсталиране на 3 ъпдейта. 3. На практика, оплакването за по-краткия живот на батерията е пълна глупост, възможно е да е само за началната Windows 10 preview version. Windows 10 нямаля рязко натоварването на процесора и използваната RAM до нивото на Win XP. 4. Оплакването за "следене" е безпочвено, ако човек забрани Cortana и няколко други настройки. Всички други версии Windows също получват update, който следи за нелецинзирани продукти на Microsoft. 5. "Автоматичната" upgrade инсталация на Windows 10 е малко противоречив процес - "цепи" диска на много части и ако случайно имате вируси отпреди или производителя не е осигурил съвместими драйвери за Windows 10, може да имате проблеми. За препоръчване е, само ако получите официално съобщение от производителя на вашия компютър за съвместимост на вашия компютър с Windows 10. За препоръчване е да направите не upgrade, а начална инсталация от USB, като накрая активирате своя Win7/8 лицензен номер. За препоръчване е на стар компютър да направите Win 10 инсталация на нов SSD (вече са евтини) - ще имате чувството, че имате съвсем нов компютър. Windows 10 има много по-изчистен user interface, менюта за настройки, по-добро security, ползва по-малко RAM и процесор. Възможно е в началото някои потребителски програми да са били несъвместими, но сега повечето приложен софтуер има съвместими версии, Интернет браузърите са много по-бързи на Win 10.

Разбирам, че се опитвате да си защитите работните места, колега, но още от 2002г. мои колеги прихващаха опитите на messenger-a ви да праща информация към сървърите на M$., а други - от още по-рано. Колкото и да замазвате положението, днес живарника ви за вируси идва фабрично зареден с M$ такива. Никаква нормална бизнес логика не оправдава да влагаш вграден keylogger и сума ти друг софтуер за изпращане на информация НА КЛИЕНТА ТИ до твоите сървъри, освен ако изрично и с ясно съзнание какво прави, той или тя го изиска от тебе срещу заплащане. След като го правите и всички ви хванаха, а това, дето вършите, струва ресурс човекочасове и други разходи, това означава, че имате мотив да го вършите. След като - както изяснихме - това не се изисква от нормалната бизнес логика, а и е отвратително от гледна точка на морал - да гледаш в чуждите ЛИЧНИ неща, то мотива следва да се отнесе към политически или още по-зловещ. Следователно, колега, колкото и съвети да давате на потребителите как да си ... windows-a, това вече няма значение. M$ под влияние на определени психопати и социопати осъществява масово следене. End of story.

"Теория на конспирацията" относно Windows 10 на Microsoft върви само при смислени доводи, а не дрънкането на безмислени глупости. 1. Известно е, че всяка приложна програма изпраща данни до разработчика и това е включено в лиценза, който потребителя одобрява. На практика всеки интернет браузер "следи" потребителя за целите на рекламни агенции, да не говорим за всяко Google/Bing/Yahoo търсене. Трябва ли за това да обвиняваме операционната система на Microsoft? На практика ако човек позволи услугите на Cortana, това означава, че иска да бъде "подслушван" по всяко време. Ако не искаш това - трябва просто да забраниш услугата Cortana, а не да започва безмислено дрънкане за подслушване! 2. На практика всяко софтуерно приложение изисква определени знания за потребителя, например приложение за прогноза за времето изисква местоположението на компютъра, за да ти покаже прогнозата за времето на твоето местоположение. Елементарно Уотсън! Ако предпочиташ може ръчно да зададеш местоположението където искаш да проверяваш времето (София, Бургас, Варна...). 3. На практика най-голямата опасност от следене на потребителя представляват социалните мрежи: Facebook, Twitter, LinkedIn, Whatsup, etc. Приложенията за тези социални мрежи за мобилни устройства "знаят" всяка твоя крачка и местоположение. Веднъж поставена снимка там, вече не е твоя и се анализира за разпознаване на лица с техен шпионски софтуер. Нещо повече - всичката тази информация се продава на шпионски агенции от целия свят и ти автоматично си в базите данни на всички шпионски служби по света!!! Например атентаторите от Бостън бяха разкрити след сравнение на снимка на атентатора от охранителна камера и сравнение с шпионската програма за разпознаване на лица от Facebook. След това шпионските служби знаеха всяко местоположение на атентатора и всички негови контакти...

Извинявам се но ще оприлича изказването ти за идиотско. Я питай някой програмист който е почнал да компилира някой файл преди 5часа, остават му още толкова и уиндоуса му каже "новите ъпдейти са инсталирани, рестартирайте сега или след 15мин". Как би се почувствал да започнеш всичко отначало

Точно пък програмист не би си оставил автоматичния ъпдейт включен

При инсталирането на Windows 10 (трае около 30мин), може да сложиш инсталация по подразбиране и всички настройки ще бъдат по подразбиране. Можеш също да сложиш твоите предпочитани настройки по време на инсталацията или след това (включително начина на инсталиране на ъпдейти). Просто минаваш по менюто за настройки след инсталацията. Дори не е необходимо да четеш книги за "Windows 10 за чайници" и пр.

аз ползвам Уин7 -ултимат. Такъв проблем нямам. ДАже опитах мн начини да си надградя системата,но не ми с е получи.

Трай си, що си търсиш белята...

кой пък този ултимат уин?

Майкрософт правят грешки след грешки. Шарлопов трябва да уволни Всяка Неделя и да назначи 100 кила за шев на компанията! Само така ще потръгне бизнеса им.

Нищо й няма на 10-тката. Някои сетинги са се скрили или се пипат само по файлове, но гледм, че с ъпдейтите малко по малко се появяват - както винаги рекламират нови средства за програмиране, но сами се мотат с използването им (заместването на старите аплети от контрол панела върви бавно и мъчително, там все още има неща на по 20 години). Върви леко, поне на всичко, на което съм я качил (20-25 разнообразни машини) и прословутото "забавяне" не се усеща с времето, но това и за 8.1 можеше да се каже. Интересно е, че никой не забелязва по-сериозните негативни страни - сбъркана идея за таблетен режим, тъкмо 8.1 доби смисъл и айде чао - сегашният е някак си като вързан с бели конци.За сметка на това обхваща и дектоп програмите, всичко е симетрично, а не като на осмицата само един раздел на всеки монитор за десктоп програми. Зад всичко има рални нужди, които са адресирани, но много неща са някак недовършени или "дървени" - като редактирането на менюто, където всичко се мести само едно по едно за разлика от преди. Все пак мисля, че всичко е в смислена посока, а и самата операционна систем (UI е не ОС, както ви карат да мислите от Епъл) е стабилизиран, съвместима със стари драйвери доста повече, отколкото и аз и мнозина други очакваха. Всичко е въпрос на малко нови навици.Ако има драма в Windows тя е зад кадър за обикновените потребители - продължава пълната бъркотия със средства за програмиране, да заложиш дългосрочно на нещо продължава да е рисковано и след толкова години само най-старите API са нещо, за което може да си сигурен, че и утре ще се поддържа (те не се нуждаят от много поддръжка). Не че не ползвам новите неща, но виждам в какви заблуди живеят младоците и колко неподходящо е измислено всичко. Няма да "доказвам" нищо, само ще посоча, че след над 15 години .NET на всеки Windows има в пъти повече код базиран на "по-старите" технологии - това трябва да говори за качеството на новите начинания само по себе си.

Откакто Всяка Неделя застана начело на M$, тези съвсем го удариха на цигански номера.

Не само, че ти инсталира иконката за подканване за ъпгрейд. А и след като деинсталираш съответния ъпдейт КВ303...(не помня точно числото) и му кажеш да го скрие и да не го предлага повече - след няколко седмици отново го разблокира и инсталира. Това не се случва с други игнорирани ъпдейти, а само с тоя!

KB3035583. Може да се скрие, и повече да не се тегли при Update

Напротив, това е единствения ъпдейт за който скриването не важи. Явно не си забелязал, но след като го скриеш, след няколко дни пак се появява и е готов за инсталиране, без да си го разблокирал. По-лошото е, че в последните няколко дни директно ти излиза прозорец за обновяване и нямаш право на избор освен да избереш някой от следващите 7 дни за да започне ъпдейта.

Не е безплатна десятката, просто не плаща потребителя, а ЦРУ/АНС. В

не съм спецялист а обикновен потребител. ъпгреиднах седмицата до десятка и работя така близо половин година. мисля пак да върна седмицата, защото тази десятка освен че не ми харесва чисто визуално, се оказа доста тежка. със седмицата компа се зареждаше за 30-40 секунди, с десятката отнема понякога до 3-4 минути. излкючването също.

Всъщност е точно обратното

Е той не е "спецялист"

Зависи какви праграми имаш инсталирани. Аз имам няколко облачни услуги и те ми бавят стартирането. Досадното е, че изглежда че е заредило но всъщност продължава да зарежда.

Човекът има право. Тази ОС не е подходяща за по-стар хардуер, каквото и да си говорят от МС.

Win10 е оптимизирана много добре за SSD диск, хардуера и процесора няма значение (Win10 автоматично инсталира последните най-добри драйвери), с един лек SSD upgrade ще имаш нов компютър. Дори точно обратното - за лаптоп с Win 6/7/8 напълно зависиш от последните драйвери на производителя и трябва да си ги изтеглиш и инсталираш ръчно. Windows 10 прави всичко това автоматично без твое участие. На мой стар лаптоп с нов Windows 10 изведнъж "открих", че поддържа 5G WiFi, което работи много по-бързо и без да се припокрива със съседите, както при предишния 2.5G WiFi. Не виждам вече нужда от нов лаптоп...

Това че хаби батерията на лаптопа по- бързо е чиста проба глупост. Аз ъпгрейднах от 7 до 10 и трябва да ви кажа, че сега батерията на старичкия ми лаптоп Фуджитсу държи близо два пъти повече.

И аз обнових батерията - държи 3 пъти по-дълго ...

Легалното шпиониране позволява събирането на маркетингови данни, които многократно компенсират липсата на приходи от разпространението на оп. система.Алтернативи има достатъчно, така че потребителят ще е този, който ще реши дали Майкрософт ще продължат в същата посока, или намалялото търсене на продуктите им ще ги накара да преосмислят политиката си.

от бая време използвам една проста програмка наречена GWXStopper, засега не ми е давала проблеми

Много агресивни са станали. Онзи ден се прибирам към нас и зад един ъгъл като изкочи един pop-up и прассс по главата, едвам се измъкнах без да го инсталирам това.

Аз се спасих по начина описан тук(слагам интервали,за да не се филтрират): dedoimedo . com / computers/windows-7-to-10-gwx-how-to-remove . html

Има решение - казва се gwx control panel - чисти целия шит. При поява на нов - програмата се обновява и чисти здравословно.