Всички, които ползват Windows след версия XP, са виждали „pop-up” съобщението, което приканва да изтеглим новата версия 10 абсолютно безплатно.

Но Microsoft  изглежда прекрачи границата с агресивния начин, по който ни кара да се „възползваме от безплатната оферта“?

Защо компанията с най-голям пазарен дял в продажбата на операционни системи решава да пусне „най-добрия си продукт до сега“ абсолютно безплатно ще остане загадка, но огромното й желание да го разпространи има нужда от обяснение.

Windows 10 изразходва бързо батерията на лаптопа >> >> >>Агресивната кампания на Microsoft започна относително безобидно с няколко pop-up (изскачащи) съобщения, както и с няколко по-натрапчиви реклами, припомнят от Софтуерен университет, цитирани от technews.bg.

След това се премина през рекламиране директно върху екрана на някои потребители, а онези, които се борят с прекалено ентусиазираната рекламна кампания, започнаха да се ядосват на неспособността си да избягат от неспирния обстрел с покани за Windows 10.

Причината за това е, че инструментът Get Windows 10, наричан накратко GWX, винаги намира начин да се появи отново. До сега всички опити да се премахне въпросното парче софтуер биват потушавани с всеки следващ ъпдейт.

Windows 10 трие програми без предупреждение >> >> >>Много потребители биха помислили, че могат просто да се откажат от въпросния ъпдейт, но за жалост това не е толкова просто.

Наличието на пакет KB2952664 значи, че при всяка процедура на обновяване, въпросният инструмент ще бъде изискан за изтегляне и инсталация, без да имате избор.

Microsoft не спира дотам – компанията пуска ъпдейтите с различен номер на версията всеки път, за да бъдат изтегляни като нови, дори и когато потребителят се е погрижил да не стигат до него.

Единственият начин за премахването на подобни рекламни съобщения е да деинсталирате всички пакети, свързани със GWX.

За сега няма лесно решение за хора, които не са особено технически запознати с компютъра си, понеже проблемът продължава да „мутира“.

Редица "потърпевши" заявяват, че никога повече няма да ползват легален софтуер или ще преминат на Linux.Как да спрем шпионирането на Windows 10 >> >> >>