Учени: Рециклирането има обратен ефект

Потребителите често считат стоки, които не подлежат на преработка, за "рециклируеми"

Обратно в новината

Коментари - Учени: Рециклирането има обратен ефект | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пълни глупости. найлоновите торбички са на 100% рециклируеми

Е така! Няма 100%ва зелена енергия още на този свят!Фотоволтаиците и перките от вятърните генератори са нерецеклируеми!!!! Смятай след 30г колко боклук ще има на този свят който ще ни завзема планетата все повече!НО ТОВА ИМА РЕШЕНИЕ НО НЕКАДЪРНИЯ ЕЛИТ НА ЗАПАДА ГО ПРАВИ ДА Е ПО-ГОЛЯМ ПРОБЛЕМА С ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ,ЧЕ ДА НИ Е ХУБАВО!!!

с литиевите батерии положението е още по-дле

Върнете мрежите и кошниците, те бяха много практични и пълни с истински продукти. Сега каквито са чантичките, такава и храната в тях!

Кой те спира да ползваш кошници и мрежи? От къде на къде настояваш държавата да те принуждава да ползваш кошници и мрежи след като можеш сам да се принудиш да ги ползваш?

Абс всичко може да се рециклира. Проблемът е, че рециклирането на нещо, честичко иска повече енергия отколкото да се произведе нещото начисто. Пример с батериите, с перките, соларките.... енергията която е нужна за рециклиране е ПОВЕЧЕ отлкото за производството им. Литий от рециклирана батерия е по-скъп от свеж литий от находище в земята. Перките никой не се и пробва даже да ги рециклира че и без рециклиране сметките трудно се връзват. ---------------- Изобщо когато енергията е дефицит, живота става труден, а рециклирането изобщо е лукс. Те това е те.

Произвеждат се безмислени опаковки с цел единствено реклама. За производители и търговци това е добре, продава стоката, а клиента го плаща като после го и гърбят с разделено събиране на боклук, което също той плаща. А трябва да бъдат мачкани с глоби и данъци точно те, производители и търговци за безмислено опаковане.

Найлоновите торбички всъщност са ПОЛИЕТИЛЕНОВИ. Това са два различни полимера - найлон ( полиамид ) и полиетилен. Това се учи в часовете по химия, ама кой да внимава. Не убивайте образованието с неверни названия.