Коментари - Луната - от удар на планета като Марс в Земята | IT.dir.bg
назад

Луната - от удар на планета като Марс в Земята

Мостри, донесени от мисиите "Аполо", съдържат доказателства, че Луната е образувана от удар на планета колкото Марс в Земята преди 4,5 милиарда години.

Обратно в новината

Коментари - Луната - от удар на планета като Марс в Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие сте малоумник, Марков, защото не приемате очевидните факти.

Сега въпроса е: В коя точно част на Земята се е ударила и водата на Земята следствие на този удар ли е?

Еее, жалко. Сега колко голяма и хубава планета щяхме да имаме.

Да не се окаже, че "пробите" от Луната са всъщност от пустинята Невада. Затова са толкова близки до земните проби.

Междупланетен секс. Нормално е детето да има по 50% от всеки родител.

Ако едно извънземно реши да вземе проби от Земята и се окаже насред Софийското поле, какви ли изводи може да се направят след това. Особено ако попадне на специалните площадки в Кремиковци или Горубляне :) Та и с Луната е така - чопнали оттук-оттам и вече велики изводи.

за пореден път доказахме че балгарския гении е над всичко.чета одзивите ви във форума и се радвам какви големи тикви е родила маика българя и какви посредствени хора са германците със своите теории.ха сега размажете ме с коментари потури.

Съгласен съм с твърдението, но не и с граматиката. Щом даже България пишем грешно...

Ти и потури не заслужаваш. По ти приляга да си с препаска от палмови листа насред джунглата но и тези диваци са по-извисени духовно над теб!

Луната е докарана тук от извънземните за да направят по - защитен живота си на земята.

не позна, луната е космически кораб и там пребивават извънземните...

Една тема за луната и всички лунатици се пучистваха задължени да си мерят смахнатите теории

Вместо на срещата със зелените човечета, американците вярват много повече на другата възможна хипотеза-че "Аполо 11" никога не е кацал на Луната. Аргументите са изложени в книгите "Как НАСА изпързаля Америка", "Тъмна Луна", във филма "Смешни работи по пътя до Луната" и др. Помислете само - на нашия спътник няма атмосера, а националният флаг на САЩ се вее от вятъра. Един от фотоапаратите гледа нагоре как Армстронг стъпва на Луната, което значи, че фотографът е лежал на лунната повърхност, до стълбичката. А нали Армстронг е първият? Установено е, че някои от снимките са правени на изкуствено осветление и лампата е била на разстояние 24 до 36 см от фотоапарата. Снимките са с изумително качество въпреки космическата радиация, която би трябвало да унищожи филмите. Астронавтите многократно са вадили филма от фотоапарата и зареждали нов, сменяли са филтри, нагласявали са фокус и бленда без нито една грешка, което е невъзможно с ръкавиците и костюмите, пълни с въздух под налягане. Да не говорим, че както и да се движат космонавтите, на всички снимки американският флаг и надписът " Съединени американски щати" на емблемите на скафандрите им са винаги ярко осветени, дори когато всичко останало тъне в мрак.

Фаетон в древногръцката митология е син на Хелиос (Феб, епитет по-късно даден за Аполон) и океанидата Климена. Има и версия, според която е син на розовопръстата Еос и Кефал или Тифон. Фаетон се похвалил на своите приятели, че е син на бога на слънцето. Те обаче отказали да му повярват и Фаетон отишъл при баща си, който му обещал всичко за което го помоли. Фаетон поискал да кара златната колесница на баща си за един ден. Хелиос се опитал да го разубеди, но безуспешно - Фаетон бил непреклонен. Когато денят настъпил и той подкарал колесницата, се паникьосал и загубил контрол над белите коне, които я водели. Пламнала колесницата, запалила се земята. Африка се превърнала в пустиня. Водите и реките закипели. Земята щяла да загине, ако не бил Зевс. Принудил се да порази със светкавица конете, колесницата и Фаетон. Разбягали се белите коне - само ериниите можели да ги намерят и върнат. Майка му, Климена, дълго търсила праха му по земята. Накрая стигнала до брега на река Еридан. Сестрите на Фаетон - хелиадите -плачели на брега и безутешно. Накрая на Зевс му омръзнали техните сълзи и ги превърнал в плачещи върби. После всичко на земята започнало да се връща по старому. Останала само пустинята и Млечния път да напомнят за безразсъдството на Хелиос и сина му. Появил се и кехлибара -от застиналите сълзи на плачещите му сестри.

Фаетон в древногръцката митология е син на Хелиос (Феб, епитет по-късно даден за Аполон) и океанидата Климена. Има и версия, според която е син на розовопръстата Еос и Кефал или Тифон. Фаетон се похвалил на своите приятели, че е син на бога на слънцето. Те обаче отказали да му повярват и Фаетон отишъл при баща си, който му обещал всичко за което го помоли. Фаетон поискал да кара златната колесница на баща си за един ден. Хелиос се опитал да го разубеди, но безуспешно - Фаетон бил непреклонен. Когато денят настъпил и той подкарал колесницата, се паникьосал и загубил контрол над белите коне, които я водели. Пламнала колесницата, запалила се земята. Африка се превърнала в пустиня. Водите и реките закипели. Земята щяла да загине, ако не бил Зевс. Принудил се да порази със светкавица конете, колесницата и Фаетон. Разбягали се белите коне - само ериниите можели да ги намерят и върнат. Майка му, Климена, дълго търсила праха му по земята. Накрая стигнала до брега на река Еридан. Сестрите на Фаетон - хелиадите -плачели на брега и безутешно. Накрая на Зевс му омръзнали техните сълзи и ги превърнал в плачещи върби. После всичко на земята започнало да се връща по старому. Останала само пустинята и Млечния път да напомнят за безразсъдството на Хелиос и сина му. Появил се и кехлибара -от застиналите сълзи на плачещите му сестри........

А има и едно романче на Петър Бобев - "Фаетон". Беше доста добра фантастика. Ама те на Петър Бобев всичките романи са добра фантастика.

И как така луната е станала кръгла? След като има парчета от скали които са със почти същият диаметър, на същата възраст и не са станали кръгли. А защо луната е вибрирала цели ч5мин. след ударът с повърхността на една от степените на "Аполо" ?

защото е куха бе човек, като главата ти...

Колко глупаво заключение са направили тази учени. Пробите са взети от лунната повърхност! А както знаем луната е постоянно бомбардирана от метеорити. Затова има и токова кратери. Възможно е тези разлики в химичния състав да са от примеси попаднали от други обекти - метеорити, астероиди и др. Просто уникално глупаво изследване!

"Те показват, че съставът на Луната е около 50% от друг космически обект и 50% от Земята. " Ами значи и Земята трябва да е 50% себе си и 50% друг материал, логично е да е така

Няма как Тея да е ударила Земята, двете да са се джуркали като в миксер до пълна хомогенизация и чак тогава да отхвърчи парче, което да формира Луната. Логиката е парчето да отлети от страната, противоположна на мястото на удара и да съдържа основно материя от Земята.

Да ви имам и заглавието....:D

Това е силен аргумент в подкрепа на това, че живота на Земята е могъл да се зароди заради последствията от сблъсъка с Тея а не заради нещо друго. В смисъл, че никой не е специално създаден с някаква цел, а че всички произхождат от един случаен природен катаклизъм! Земята чрез него е получила необходимата й маса, с която да може в последствие да "задържи" атмосфера, орбитата й е била коригирана към "златната зона" и в крайна сметка е получила Луна, която да я стабилизира по оста й.

Aaaaaaаахаахахахахахахахахххахахахахахахахахахахахаха

Само глупости пишат а и пари за глупости хвърлят на вятъра!!!Много отдавна се доказа че луната е довлечена буквално изкуствено около земята и още нещо за непросветените всяка година се отдалечава от земята и един ден няма въобще да е има след около 100-200 години само :D айде сега пишете....!

Кой е довлякъл? Соросоидите? Илюминатите? Раптилите? :))) Откакто профани и пенсионери като тъста ми се научиха да си пускат компютъра и да влизат из разни новинарски портали, интернет се наводни с всякаква ниско интелигентна гмеж

От толкова малоумия дето изписа, все пак едно е вярно - че Луната се отдалечава. Само дето това става със скорост от няколко см на година. Най-големия проблем е, че след около 500 милиона години няма да имаме слънчеви затъмнения. Защото в момента Луната изглежда голяма колкото Слънцето и затова го скрива по време на затъмненията. Ама след половин милиард години, ще се отдалечила МАААААЛКО повече и ще е станала мааааааааалко по-дребна и няма да закрива Слънцето. Дори и тогава няма да има особена разлика в приливите и отливите. Те ще бъдат засегнат чак след милиарди години заради голямата дистанция между Земята и Луната. А тия твои глупости как щяла да изчезне луната след 100-200 години са приказки на тотално (п)объркан човек без капчица знания.

TИPAMИCУ

Владо, явно си отсъствал в часовете по гравитция.

Елементарно, Уотсън! "Лунните" проби всъщност са Земни, а мисиите Аполо никога не са напускали околоземна орбита...

А кретени може и да заложите на това, че Земята е плоска, ама кво от това? Пак си оставате тъпаци.

"Бръсначът на Окам", бро! Реже до кръста главите на фантазьорите...

Имам чувството, че от време на време някой гледа старо предаване по Дискавъри и после пише статия.

...но тази Луна с годините все повече ме побърква със своите новолуния и пълнолуния.Ужас,няма спасение!Иначе е красива!

Луната не ти е проблем, а внушенията на демоните, които само чакат пълнолуние, за да те убеждават във влиянието на лунат

....по физика от училище?Май не знаеш кой е Исак Нютон и законите,които е открил! Ако си пропуснал навремето,можеш и сега да се ограмотиш.

Хехе, волфрам известен още като тунгстен - това изби рибата. Все едно да кажем - кислород известен като оксижен или мед, известна още като копър. Бисер просто !

Естествено никой не очаква редакторите и преводачите да са специалисти по ядрена физика, но периодичната система и имената на елементите поне се учат в училище. Или поне се учеха. Я да видим кой е бягал от час и/или е получвал добри оценки, защото е носил яйца на учителката.

Как пък разбраха, че планетата се е казвала Тея? Сигурно са намерили надпис на кирилица на някой лунен камък?

Намерили са надпис на македонски.

Поредното доказателство, че е земля македонска. Или-поне на 50%!

Ей, скрийй се някъде бе изтърка се вече с тоя македоснки коментар!

Тези доказателства, че Луната е произлязла от Земята са в полза на ония, които казваха, че са стъпили на Луната, но пробите им са от тяхна пустиня. И сега викат "ЕВРИКА". Как им се изгубиха филмите от там, как им се вееше знамето в безвъздушното пространство , как сенките им на Луната бяха по няколко при един светлинен източник - Слънцето - или може би от допълнителните прожектори в пустинята? Въпроси, въпроси, въпроси...

Трудно може да си отговори един тъпанар

По интересно е да си зададем въпроса: кой има интерес да разправя тези конспиративни теории. Защото съгласете се трябва да си невменяем, когато индийска сонда в лунна орбита, прави снимки на местата, където са кацали корабите от Аполо и се вижда както знамето така и стъпки, запазени десетилетия и други различни веществени доказателства за мисиите, че това са фалшификации. Знамето се вее , защото при забиване се разклаща и извършва затихващи колебания доста дълго време. Значи американците не са много обичани по света. От друга страна руснаците още ги боли, че те се провалиха. Но злите езици разправят, че Джон Кенеди бил антисемит и веднъж се изказъл много отрицателно за евреите и това му струвало живота.

Докато английски журналисти иронично питаха Фон Браун каква е вероятността тази ракета Сатурн 5 да падне върху Лондон, то един евреин, мисля че името му беше Майлер или нещо такова, написа цяла книга за полета на Аполо 11. Та той разправяше следния епизод, Малко преди старта на ракетата по радиоуредбата разправяли следния несмаслен виц как един тексасец се хвалел, че правейки секс с една жена, можел да убие мечка, но направил обратното. Та на този евреин, му се привиждали всички американски астронавти като нацисти. И ред други глупости. Американците тогава взеха цялата случка много навътре и изгониха въпросния евреин от САЩ и той намири убежище във ФРГ.

Аз твърдя, че никога земен апарат не е кацал на Луната. Защото няма как да излети от там-просто няма такъв все още измислен. Иначе-ако Аполо са казали и излитали, защо после не кацнаха и на Земята след мисията? А това с особена сила важи за уж кацането на човек на Луната и то през 60-те години, това е абсурдна измислица.

No way!

тунгстен - хмм

tungsten- волфрам ... "писачите" от дир-а толкова им отбират тиквите....

Искаш да кажеш "Преписвачите"