Цената на доджкойн (Dogecoin) скочи във вторник, след като предприемачът Илон Мъск обяви, че Tesla ще приема заплащания с криптовалутата. Това важи за магазина за стоки на компанията.

"Tesla ще продава някои продукти от мърчандайза срещу доджкойн и ще видим как ще вървят нещата", написа Мъск в Twitter. Цените на криптовалутата-мийм веднага се повишиха, достигайки до 0,23 долара в часовете след публикацията.

Тази цена обаче все още е доста под най-високата стойност от 0,74 долара през май. Тогавашният рекорд също се дължи на туитовете на предприемача в социалната мрежа.

Tesla вече има история с приемането на криптовалути. През март компанията за електрически автомобили започна да приема плащания с биткойн за своите превозни средства. Въпреки това Илон Мъск отмени решението само няколко месеца по-късно, позовавайки се на опасения за околната среда, свързани с добива на биткойн.

Милиардерът тогава намекна, че компанията му ще започне да приема доджкойн като метод за разплащане. Доста време обаче това не се случваше.