Учениците вече се завърнаха в класните стаи, но обучението им не е както преди. Използват се все повече технологии и виртуални платформи, като дистанционният метод за преподаване се превърна в едно удобно и практично средство за развиване на всякакви по вид уроци и материали. Световната пандемия ускори процеса за създаване на такъв тип обучение и в следващите редове ще разгледаме възможността да се превърне в утвърден модел.

Кое е различното в различното образование?

Черната дъска вече е във всеки един възможен цвят и е интерактивна. С напредването на технологиите преподаването може да се осъществява чрез интересни и разнообразни интерфейси, като предметите от учебната програма се представят по всевъзможни и вълнуващи начини.

Онази кратка почивка, която всеки ученик можеше да получи, за да вземе тебешири или маркери от стаичката на домакина, сега спокойно може да бъде, за да се вземат батерии за лазерната показалка.

Качественият и бърз интернет позволява използването на различни дигитални платформи с образователна цел. При наличието на сигурна и надеждна връзка целият процес по преподаване на уроците придобива различен вид. Проектори прожектират интерактивни видеа, образователни слайдове и динамични визуализации, които превръщат учебния час в истинско удоволствие и дори малко приключение, особено за по-малките ученици.

Такава е и дигиталната платформа iZZI, адаптирана за българския пазар от издателство Клет България. Благодарение на натрупания във времето международен опит и разнообразна обратна връзка от преподаватели от редица страни, издателството развива и постоянно актуализира интуитивната платформа.

На педагозите и техните ученици се предлага възможността процесът по обучение да протече по един съвременен и в същото време забавен начин. На този етап iZZI предоставя над 50 хиляди електронни ресурса и над 30 хиляди интерактивни задачи, включително видеоматериали, аудио прочити, игри и симулации.

Благодарение на удобната интерактивна платформа преподавателите могат да разработват и организират своите уроци по-бързо и лесно, използвайки значителна библиотека от разнообразни онлайн ресурси - учебници, упражнения, домашни, тестове и визуализации.

Възможно ли е такъв тип платформа адекватно да допълни класическия метод на образование?

До този момент докосналите се до света на iZZI наброяват почти половин милион. От издателството информират, че потреблението на електронните материали се е увеличило с 300%, и то за кратък период от време, което е ясен знак, че българските преподаватели и ученици вече залагат на дигиталното обучение дори когато са отново в класната стая.

С използването на такъв тип платформа съвременното общество разполага с отличаващ се и модерен метод на обучение. Днешното поколение ученици все по-масово използва различни смарт устройства, с които комуникират помежду си, а една такава интерактивна среда като iZZI им осигурява достъп до разнообразни образователни материали навсякъде и по всяко едно време, без да се отделят от любимата смарт джаджа.

 

* съдържание на издателство Klett