Microsoft представи днес новата игрова конзола Xbox Series X, вземайки преднина пред Sony при новото поколение устройства, информира Си Ен Би Си.

Вижте как изглежда конзолата >> >> >>

Xbox Series X бе представена на пресконференцията на компанията на церемонията при връчване на годишните награди за сектора на видео игрите.

Устройството се отличава с монолитен дизайн, наподобяващ почти изцяло външния вид на кутия за настолен компютър. Новото безжично контролно устройство изглежда като нещо по-познато на феновете на Xbox. То обаче съдържа бутон за споделяне, който дава възможност на потребителите да правят скрийншотове и видеа на играта. Конкурентната конзола PlayStation 4 на Сони вече има такава функция.

"Това ще бъде най-бързата, най-мощна конзола, правена някога и ще може да показва до 120 кадъра на секунда с 8К резолюция", съобщи Фил Спенсър, ръководител на подразделението за Xbox на Microsoft.

Компанията не обяви цената на конзолата, а това е важна подробност, от която клиентите ще се интересуват при избора си на нов модел. Microsoft уточни, че Xbox Series X ще бъде в продажба за празниците догодина. Отговорът на Sony също ще дебютира скоро, като анализаторите предричат бляскаво бъдеще за PlayStation 5.