Едва ли има човек, който да не следи поне един подкаст. Те са идеални за уплътняване на свободното време. Форматът е достатъчно гъвкав, за да позволи свободно говорене по множество различни теми. Точно както и ежедневието ни - подкастите са изключително мобилни. Можем да ги гледаме на лаптопа у дома си или да ги слушаме от телефона на път за работа.

Може би най-известният подкаст в света е този на Джо Роугън. В него чест гост е Илон Мъск. Спортисти, знаменитости, философи, политически коментатори и психолози правят шоуто още по-успешно. Подобни формати има и на роден терен. През последните години броят им плавно се увеличава, а те са все по-близо до напипване на успешната формула.

Най-новият подкаст в България

Преди броени дни у нас стартира един от най-новите и амбициозни подкасти. Flexcast е подкаст за динамични градски хора. Хора с амбиции и целеустременост. Това става ясно още от първия епизод.

Подкастът във Flex режим, точно като сгъваемите телефони на Samsung е гъвкав и с различен формат в YouTube канала на Samsung.

Той ни среща с българи, които са се осмелили да мечтаят мащабно. Хора, които са постигнали успехи на световно ниво, без задължително това да им е донесло хиляди лайкове.

Всеки вторник Flexcast е с нова тема, нови участници и истории, които са актуални и супер мотивиращи.

В новият епизод 3 водещ е винаги свежият Даниел Петканов. Той ни среща с рапърът FYRE и Керана от "Керана и космонавтите". Освен това ще разберем и любопитни факти за българската следа в новия "Аватар", както и как са еволюирали носителите на музика.

Замислете се, че преди 50 години са ви били необходими обемен грамофон и цял шкаф с плочи. Днес може да имате плейлиста с хиляди песни в телефона, които да слушате с малки едва забележими безжични слушалки.

Керана споделя трикове за това как да излъжете мързела си и да започнете да тренирате. И разкрива, че се обижда, ако някой й каже, че е талантлива или красива. Защо това е така? Flexcast крие отговорът.

FYRE пък споделя защо тренирането на бойни спортове е толкова важно за успеха - особено, ако се започне от детска възраст. Освен това можем да научим от първа ръка за мястото на аудокнигите в ежедневието ни.

Първият епизод ни запознава с Ивелина Чоева и Ирмена Чичикова. Те имат забележителна кариера в модата и актьорското майсторство. За тях си говорят с Алекс Богданска, която за първи път виждаме в ролята на водещ на подкаст формат.

Ивелина Чоева влиза в модния бранш още от гимназията. Нейният чар и амбиция я отвеждат по целия глобус. Тя дори се снима за корица на Vogue. Но успехът няма да е пълен без да е канализиран в полза на обществото. Чоева създава най-ползваното у нас мобилно приложение за жертви на домашно насилие.

ZaTeb е първата мобилна апликация в Източна Европа, бореща се против домашното насилие над жени и деца. Приложението е достъпно на английски и български език. Съдържа полезна информация не само за хора, жертви на домашно насилие, но и за техните приятели и познати, както и локализация на жертвата, както и най-близките центрове за подкрепа. Национални, денонощни линии за помощ и бутон за бързо набиране 112 също са част от интерфейса.

Ирмена Чичикова е актриса от новата вълна българско кино. Освен това тя е част от най-новия сериал от вселената на "Марвел" - Secret Invasion. Там участват още холивудски знаменитости като Самюел Л. Джаксън и Емилия Кларк. Чичикова обаче не забравя корените си и редовно участва в благотворителни кампании или доброволчески акции.

Вторият епизод, отново с водещ Алекс Богданска, е посветен на опазването на може би най-голямото богатство на България - нашата природа.

Зорница Жеглова разкрива как можем да премахнем пластмасите от ежедневието си. Освен това можем да научим какво е zero waste културата и какви са ползите от нея.

Има ли България своите суперхрани? Отговорът идва от най-добрият фотограф сред шеф готвачите и посланик на всичко красиво и вкусно - Мария Жекова.

Заедно със Зорница те споделят и истории от магичния свят на българските планини. Дали пък не е време да напуснем града и да се отправим към Родопите поне за един уикенд?

Всичко това и много повече можете да гледате във Flexcast в канала на Samsung Bulgaria в YouTube тук >>>

С подкрепата на: Samsung
ИЗБРАНО
ИЗБРАНО