Париж беше сцената за глобалното представяне на първия флагмански смартфон на Honor за тази година - сигурно се досещате, че това е модела View20, който беше представен в Китай в края на миналата година.

Смартфонът има интересен дизайн с нанолитографска техника за обработка на задния панел, която създава V-образен градиент и е снабдено с вградена в дисплея селфи камера. Тя е с резолюция 25МР (f/2.0) и е монтирана по специален начин под LCD дисплея, а за създаване на път за светлината слоевете от панела се ползва процес на фотолитография, който позволява предната камера да се намира под зона с диаметър 4.5 мм.

Вижте как изглежда Honor View20 >> >> >>

Селфи камерата има специално създадена леща, която според компанията е изработена с много висока прецизност. Honor V20 предлага 6.4-инчов 19.25:9 LCD дисплей с резолюция 1080 x 2310 пиксела (заема 91.8% от предния панел), осемядрен чипсет Kirin 980 и 4000 mAh батерия, която поддържа зареждане при 22.5W.

Смартфонът е снабден и със специална система за течно охлаждане, която е от полза при забавленията с игри - Honor твърди, че тя може да намали температурата на телефона с до 10 градуса. Технологията охлажда и камерата за безпроблемна продължителна работа. Добавена е и тройна Wi-Fi антена, за да не се пречи на качеството на връзката при хващане на телефона.

Основната камера разчита на 1/2" 48MP сензор Sony IMX586 с Quad Bayer пикселна подредба и бленда f/1.8 - при снимане може да се ползва пълната резолюция или да се създават 12МР детайлни кадри чрез комбиниране на пикселите. Камерата разчита и на технология за изкуствен интелект, която й позволява да прави 48МР снимки в режим AI Ultra Clarity чрез комбиниране на множество кадри в едно крайно изображение с висока детайлност.

Включен е и 3D ToF (time of flight) сензор за сканиране с инфрачервена светлина на средата и обектите пред нея и отделянето им от фона. Тази добавка се ползва за неща като изчисляване на калориите в храна, за управление на игри чрез движения на тялото (работи подобно на Kinect), за ефекти с добавена реалност и дори за ретуширане на тялото в снимки и видео.

Honor View20 използва Android 9 с интерфейс Magic UI 2.0.1, a сред софтуерните добавки откриваме GPU Turbo 2.0, АIS (електронна стабилизация с изкуствен интелект) в камерата и познатия нощен режим за снимане с дълга експозиция от ръка. Не е пропусната и опцията за връзка на телефона с монитор, мишка и клавиатура, а на свой ред Link Turbo комбинира Wi-Fi и мобилна връзка за бързо изтегляне на големи файлове и намаляване на латентността при забавления с игри.

Скоро устройството ще поддържа и Fortnite при 60fps, а освен това потребителите му ще получат специален скин в играта. Honor View20 ще се предлага в черно, синьо на цена 569 евро за 6/128GB и в синьо и червено на цена 649 евро за версията с 8/256GB - това е специална колаборация с италианската модна марка Moschino.