След по-малко от три месеца може би ще видим следващия флагман на актуалния лидер при смартфоните Samsung. Очакванията са това да е следващата стъпка в еволюцията на премиум серията S и ако можем да вярваме на няколко неофициални компютърно генерирани изображения по CAD файлове, Galaxy S10 Plus наистина ще бъде различен. Самите изображения са базирани на слуховете, които вече започнаха да ни атакуват и ще продължат да го правят до премиерата, която вероятно ще бъде в рамките на мобилния конгрес в Барселона през февруари.

Вижте изображенията на Samsung Galaxy S10 Plus >> >> >>

Според информация на 91Mobiles Galaxy S10 Plus ще разполага с 6.4-инчов QHD+ AMOLED екран. Предишни слухове пък твърдяха, че сензорът за пръстови отпечатъци ще бъде под дисплея и ще използва по-напредналата ултразвукова технология, предава Mobile Bulgaria.

Това означава по-бързо отключване спрямо оптичния вариант, който се използва в OnePlus 6T например. Samsung Galaxy S10 Plus няма да разчита на традиционния прорез в екрана, който вече е почти навсякъде.

Вместо него може би ще видим само изрязване за двойната селфи камера, разположена в горния десен ъгъл на телефона. Към момента е трудно да преценим дали това е по-добро решение - решаваща роля биха имали хардуерът и начинът, по който той се справя с този сегмент от предния панел.

На гърба откриваме тройната основна камера в конфигурация стандартна, телефото и широкоъгълна оптика, придружени от LED светкавица. Galaxy S10 Plus ще работи с новия потребителски интерфейс на компанията One UI, базиран на Android 9 Pie.

Ключовото при него е допълнителното изчистване в менютата, но и организирането на целия интерфейс така, че да бъде удобен за използване с една ръка дори при телефон с толкова голям екран. Неофициалните изображения загатват, че стандартния 3.5мм жак ще остане, но има слухове, които твърдят обратното.

Galaxy S10 Plus ще разчита на върхов хардуер - процесор Snapdragon 8150 за САЩ и Exynos 9820 за останалите пазари и 6 или 8 GB RAM, въпреки че някои по-смели слухове говорят за "звяр" с 1 TB вътрешна памет и цели 12 GB RAM.

Не трябва да забравяме, че макар и интересни, тези изображения не са официални. Истината е, че може би ни дават бегла представа за Galaxy S10 Plus, но вярваме, че дизайнът ще бъде по-различен. От една страна рамките в горната и долната част на дисплея вероятно ще изчезнат, а и очакваме по-различно разположение на предната камера.