Най-бързият и лесен път за кариера е практиката. А когато практиката е в топ компания в съответния сектор - възможностите за успех се увеличават многократно. Такъв "ракетоносител" е практикантската програма във Vivacom, където за поредна година над 230 ученици от 10, 11 и 12 клас в технически училища в страната ще се запознаят отблизо със света на телекомуникациите.

Учениците ще имат възможност през лятната ваканция за първи път да се потопят в реална работна атмосфера в ключовите технически дирекции в телекома - "Предоставяне и поддръжка на услуги", "Оперативно управление на мрежата", "Фиксиран достъп и Информационни технологии", а оттам да почерпят опит от най-добрите в сектора.

"Мотивиращо е да предаваме знания и опит на младите таланти, които искат да се докоснат до технологиите и имат желание да започнат своя професионален път в телеком сектора. Тази година интересът към Vivacom Практикантска програма е рекорден - посрещаме над 230 ученици в 6 града в страната - София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Сливен, за които сме осигурили близо 100 ментори. Именно обучението на вдъхновени и любознателни млади хора ни показва, че сме на прав път да даваме всичко от себе си като предаваме страстта към технологиите", каза Цветан Хранков, директор "Предоставяне и поддръжка на услуги". 

Но как преминава един работен ден на практикант във Vivacom и какви перспективи за работа дава това? 

Старт на програмата във водещия телеком дава една от най-големите групи с ученици в столицата, в дирекция "Предоставяне и поддръжка на услуги". 

Пътят на всеки един практикант преминава през всекидневно обучение от опитен менторски екип и възможност да се докосне до най-новите технологии в сектора. Учениците наблюдават работния процес в компанията и конкретния отдел, попиват знания от своите ментори и след стриктен инструктаж участват в малки задачи в обезопасена среда, свързани с осигуряване на най-добрите услуги за клиентите.

Денят на един практикант в отдел "Предоставяне и поддръжка на услуги" във Vivacom преминава динамично, но в стегнат график. Всеки ден практикантите трупат знания за света на телекомуникациите - запознават се отблизо с най-новите технологии и разбират от първо лице как работата трябва да е ориентирана към клиентите. Така придобиват не просто опит, но и умения как да удовлетворяват специфични нужди, за да се предостави най-доброто клиентско изживяване. Защото как да удовлетвориш желанията на клиента е едно от най-важните умения в света на телекомуникациите.

Vivacom Практикантска програма безспорно е летящ старт за учениците, които са любознателни за света на технологиите. До момента в програмата са се включили близо 100 млади таланти в общо 4 издания. Седем от участниците в миналогодишната програма започнаха работа на половин ден във Vivacom веднага след практиката, а един от учениците успешно премина летен стаж в компанията.


Материалът е предоставен от Vivacom 

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО