Реакторът се е намирал в гр. Рочестър (щата Ню Йорк), където е централата на компанията. За него са знаели само няколко учени и инженери.

По данни на вестника, от "Kodak" не са пазили в тайна наличието на малкия ядрен реактор, но и не са разгласявали факта. Той поне два пъти е бил споменаван в изследователските материали на компанията.

Реакторът влиза в експлоатация през 1974 г. Тогава инженерите са твърдели, че е напълно безопасен. В него обаче са използвани 1,5 кг уран. Степента на обогатяването му е била 93,4 процента, което теоретично е позволявало да бъде ползван като компонент за създаване на ядрени бойни глави.

През 2007 г. експлоатацията на ядрения реактор е прекратена и под контрола на държавата той е преместен в Калифорния. "Kodak" се отказва от използването му, предпочитайки по-евтини средства за тестване на химически примеси и получаване на т.нар. неутринни снимки.

По думите на експерти, компанията "Kodak" в продължение на 30 години е разполагала с уникален реактор, работещ с частици калифорний - радиоактивен, изкуствено получен химичен елемент. Второ устройство от такъв тип е имало Министерството на енергетиката на САЩ.

Kodak спира производството на фотоапарати