Едни от най-приятните моменти в този свят са свързани с получаването на подаръци. Независимо дали сме даващи или получаващи, емоцията е винаги изключително силна и приятна и то не заради самите подаръци, а заради факта, че някой мисли и се грижи за нас.

Всеизвестно е, че да се направи подарък за мъж обаче е много по-трудно, отколкото да се подбере правилната изненада за жена. Причината е, че при господата винаги изборът е по-малък, но пък това не пречи да се поровим за повече идеи, които могат да създадат радост.

Така например, ако любимият ви мъж е ИТ специалист, със сигурност можете да измислите много неща, които ще го трогнат. Тези мъже са едни от най-популярните в днешно време и хубавото е, че технологичният прогрес помага винаги да се появяват нови и нови джаджи, които просто няма как да не стопят сърцето на един господин.

Ето някои примери.

Слушалки

Слушалките са едни от най-използваните технологични пособия. Те не само предоставят достъп до любимите ни филми, музика и забавни клипчета в интернет. Те понякога ни дават усамотението, от което толкова силно се нуждаем, дори когато сме заобиколени от хора - в градския транспорт например.

Почти всеки човек започва деня си в метрото, слушайки зареждащи песни, които дават тон на деня. Какво по-хубаво, ако това се случва с чифт качествени слушалки, които предлагат не само превъзходен звук, но и грижа за слуха?

Игрова конзола

Прав е човекът, който е казал, че мъжете не порастват съвсем... а просто играчките им стават по-скъпи! И на зряла възраст господата си падат по игрови конзоли и видеоигри, били те нови или стари класики, така че това е подарък, с който просто няма как да сбъркате.

Ключодържател със снимка

Е, може би това не е най-технологичният подарък, за който човек би си помислил, но определено си заслужава. Един ключодържател със снимка - особено ако е ваша обща и от безценен момент, който сте имали заедно - няма как да не зарадва получателя.

Всъщност, ключодържателят може да бъде и здравословно егоистичен подарък - защото той може да бъде ежедневно в ръцете на човека, когото обичате. Така вие ще бъдете с него във всеки един миг, в който той погледне към красивия подарък, който сте му направили.

Ергономична мишка

Ясно е, че ИТ специалистите прекарват много време пред компютъра. И то не само по работа, но често пъти и за удоволствие, гледайки филм, играейки видеоигра и т.н. Ето защо трябва да се грижим за тяхното здраве!

Една ергономична мишка може да бъде полезна за всеки човек с подобна професия, чиято ръка понякога сякаш се "сраства" с конвенционалната компютърна мишка. Такъв модерен и съобразен с особеностите на тялото модел осигурява несравним комфорт и подобрява здравето на ръцете и целия двигателен апарат в дългосрочен план.

Масажор

ИТ професията, свързана с продължително седене пред компютъра, често води до различни заболявания на опорно-двигателния апарат, както вече споменахме. Такъв продукт може да даде на вашия близък или приятел отмора след дългия работен ден с масаж, който раздвижва тялото и връща неговия тонус.

"Умна" чаша

Кой от нас не се наслаждава на чаша хубаво кафе или свеж чай поне веднъж дневно? Една умна чаша, която позволява задържането на напитките топли за дълъг период от време, е просто чудесна идея за подарък.

Друга добра новина е, че такъв тип чаши често идват със "скрити" рисунки, които се активират при контакт с горещата течност. Красиво, забавно, полезно - и жест, който демонстрира също толкова "горещи" чувства към получателя.

Електронен четец

Това е една от най-добрите идеи за технологичен подарък, защото съчетава в себе си не само технологиите, но и културата. Един четец позволява "пренасянето" на огромно количество книги само в едно-единствено устройство.

С един такъв подарък никой няма оправдание да не чете редовно!