Apple приключва годината с още хардуерни новини - след месеци на слухове компанията най-сетне представи своите дългоочаквани over-ear слушалки с активно шумпотискане и достъп до Siri с гласова команда. Устройството се казва AirPods Max и ще се продава за 549 долара от 15 декември в 5 цвята - сиво, сребристо, синьо, зелено и розово, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда AirPods Max >> >> >>

Високата цена показва премиум позиционирането на слушалките, но Apple твърди, че те осигуряват звук с невероятно качество. AirPods Max включват 40 mm говорители, които според описанието възпроизвеждат бодат и дълбок бас, точни средни и ясни високи тонове, така че може да бъде чута всяка нота. Сред функции са адаптивен еквалайзер и режим за пропускане на околните звуци.

Включен е дори елемент от Apple Watch - дигиталната коронка се ползва за контрол силата на звука, възпроизвеждането, разговорите и Siri. Слушалките имат и друг бутон за преминаване между шумопотискането и околните звуци. Лентата за глава е стоманена, а върху нея има мрежесто покритие за по-добро разпределяне на теглото и намаляване на натиска върху главата.

Компанията твърди, че ползва революционен механизъм за свързване на двете слушалки към лентата за глава, който балансира и разпределя натиска и позволява завъртане за адаптиране към формата на главата. Наушниците ползват мемори пяна за допълнителен комфорт, а свалянето им е лесно чрез система с магнити. Слушалките имат батерия за 20 часа работа, която се зарежда през Lightning конектор. Поддържа се и бързо зареждане - 5 минути осигурява енергия за 90 минути работа.

Сред другите особености е възможност за спиране на музиката при сваляне на слушалките и подновяване на плейбека при поставянето. Apple посочва, че във всяка от слушалките е добавен чип H1, който се грижи за осигуряване на качествен звук в комбинация със специален софтуер. Компанията е разработила и специален калъф, който автоматично поставя слушалките в режим на ниска консумация на енергия.

Подобно на другите решения за активно шумопотискане нежеланите звуци се отстраняват чрез генерирането на звукови вълни с обратна фаза. За това помагат 6 насочени навън микрофона, а двата вътрешни следят какво достига до ухото. Според компанията слушалките се справят добре и при провеждане на гласови разговори дори и във ветровити условия.