Изтекло видео показа прототип на индийски стелт дрон, носещ името SWiFT. Платформата служи за тестове на готвената серийна версия.

Делхи планира в най-скоро време да се сдобие със собствен ударен безпилотен самолет, който да е незабележим за противниковите радари. Проектът носи името Ghatak, преди това обаче трябва да бъдат тествани множество технологии.

Все още се знае малко за SWiFT, а въпреки изтеклото видео с дрона, то липсва коментар на способностите и характеристиките му.

По отношение на външния вид, SWiFT има класически профил на летящо крило без опашка и напомня на американския Northrop Grumman X-47B и руския Сухой С-70 "Охотник".

Прототипът е с по-малки размери и има дължина от 4 метра и размах на крилата от 5 метра. Теглото на SWiFT е около 1 тон. Знае се, че серийната версия Ghatak ще бъде по-голяма. Тя ще може да носи и бомби, скрити в нейния фюзелаж.

Смята се, че двигателите за дрона ще бъдат предоставени от Русия.

Според анализаторите Пакистан и Китай могат да се считат за най-заплашени от новите възможности, които Индия ще придобие благодарение на ударния стелт дрон. Пекин обаче вече разполага с подобни безпилотни самолети.