Голямо количество от 1005 броя недекларирани смартфони и 960 броя аксесоари за тях задържаха митнически служители проверка на лек автомобил с българска регистрация на Митнически пункт Лесово.

Вижте снимки от акцията >> >> >>

Колата с марка Lexus, управлявана от български гражданин се е движела вечерта в посока от България за Турция. В зоната за митнически контрол, шофьорът е заявил, че не пренася нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка, митническите служители откриват в багажника на автомобила три куфара, пълни с мобилни телефони и аксесоари за тях. Иззети са 1005 броя смартфони с марки Samsung и Xiaomi и 960 броя силиконови протектори тип "гръб".

Водачът на автомобила, с инициали Р. Ш. от гр. Хасково, е заявил впоследствие, че пренасял куфарите като багаж за Люлебургаз и не били негови. Стойността на недекларираните мобилни телефони и аксесоари е около 300 000 лв., според първоначалната експертна оценка.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване", под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.