В днешно време смартфоните често имат повтарящ се дизайн. Няколко поредни поколения iPhone залагат на спорния изрязък в дисплея, наричан нотч, който ще бъде запазен дори и в предстоящата новата серия телефони на "ябълката". Други компании пробват да поберат селфи камерите си в по-малки изрязъци, но истински безрамковия дисплей изглеждаше трудно постижим... досега.

Samsung Galaxy A80 е наистина революционен и успява там, където други са се проваляли. Цялата предна част е заета от 6.7-инчовия SuperAMOLED Full HD+ дисплей, в който няма каквито и да е било изрязъци. Дразнещият нотч липсва, а екранът е напълно безрамков. Дизайнът на гърба също е изчистен, защото сензорът за отпечатъци е интегриран под дисплея.

Някои китайски компании опитваха да поместят селфи камерата си с "изскачащ" механизъм, който да се показва при необходимост. Това решение обаче нямаше достатъчно висока надеждност.

Вижте как изглежда Samsung Galaxy A80 >> >> >>

Samsung изглежда са открили разковничето - чрез иновативен слайд механизъм основната камера се издърпва нагоре и се завърта. Така не само получавате стилен външен вид, но и перфектните селфита, защото те се правят с основните сензори, които по правило са по-мощни.

Основната камера съчетава в себе си мощен 48MP сензор, 8МР ултра-широка оптика и TOF 3D сензор за дълбочина. Автофокусът е изключително бърз, а телефонът разполага със система за електронна стабилизация. Samsung Galaxy A80 може не просто да заснема качествени и детайлни снимки, но и да прави 4К видеа или слоу-моушън клипчета - дори и когато камерата е обърната към вас. Благодарение на сензор за дълбочина пък селфитата ви ще имат възможно най-добрия буке ефект.

Всъщност, досега на пазара не е имало телефон, който да може да снима селфи клипове в 4К или със забавено движение.

Останалите характеристики на устройството също са впечатляващи. Процесорът е осемядрен Snapdragon 730, допълнен от 8GB RAM памет. Вътрешното пространство е заето от цели 128GB.

Стандартният 3,5 мм аудио жак липсва, но този проблем се решава с преходник за слушалките, а и в комплекта имате такива с USB-C накрайник за повече удобство. Освен това, телефонът се озвучава благодарение наDolby Atmos, което го превръща в същинска тонколонка.

Galaxy A80 е с корпус от метал и стъкло, което е защитено от последната итерация на Gorilla Glass. Както може да се очаква от всичко казано до тук - телефонът е приятен на допир и има стилен вид в ръката ви. Galaxy A80 е наличен в три цвята: Ангелско златно, Облачно бяло и Мистично черно. Златният модел има елементи на розово, докато белият включва някои нюанси на синьото. По този начин двата цвята изглеждат по различен начин в зависимост от посоката и отражението на светлината.

Батерията е с капацитет от 3700mAh и поддържа бързо зареждане при 25W. За 30 минути вие ще имате над 50% заряд на батерията си, ако започнете от нулата.

Моделът разполага и с интелигентна батерия, която изучава ежедневните ти навици и начина, по който използваш приложенията, за да оптимизира консумацията на енергия на телефона. Режимът Adaptive Power Saving гарантира на потребителите, че тяхната умна батерия работи най-ефективно за най-добри резултати при работа с устройството.

Интелигентният Performance Enhancer на Galaxy A80 осигурява управляван от изкуствен интелект (AI) софтуер за оптимизация на представянето, който настройва батерията, централния процесор и RAM паметта на устройството на базата на индивидуалното ползване от страна на потребителя. По този начин, телефонът може да работи повече и да зарежда приложения по-бързо, когато имаш нужда от тях.

Samsung Galaxy A80 предлага флагмански способности и революционен дизайн на цена малко над 1200 лева - с около 1000 лева по-малко от тази на все по-скучните модели на iPhone.

Mоделът се очаква в България през юли.