Американската верига магазини Walmart е подала няколко заявления до ресорните власти за продажба на виртуални стоки. Според CNBC, компанията смята да предлага също така криптовалута и NFT (незаменяеми токени).

Припомняме, че NFT (Non-Fungible Token) е концепция, базирана на блокчейн технологията, която позволява даден дигитален актив да бъде определен като уникален. Това може да бъде всякакво цифровизирано съдържание или информация.

В изявление, говорител на Walmart посочи пред Engadget, че компанията непрекъснато проучва как новите технологии могат да повлияят на пазаруването. Евентуалните планове за търговия с криптовалута и NFT обаче не бяха нито потвърдени, нито отхвърлени.

Така или иначе, не би било странно, ако Walmart се потопи в дигиталния свят с подобни продукти. След като Facebook промени името си на Meta и сигнализира за намерението си да създаде метавселена, очевидно все повече бизнеси поглеждат към метавселените и NFT е важен елемент от тази тенденция.

Марки като Adidas, Nike, Gap и други известни имена вече започнаха да продават NFT и споделиха идеите си за създаване на виртуални светове. Ето защо е нормално Walmart да не иска да изостава от тази тенденция.