Яхтите на супербогатите често са въоръжени със скрити системи, някои от които са като извадени от филм за Джеймс Бонд. В анонимно написана статия за лондонския "Таймс", "вътрешен човек" описва употребата на енергийни оръжия срещу пирати, пише Futurism.

"Никога няма да забравя ужаса на един капитан с широко отворени очи, когато той трябваше да разгърне бордовия арсенал за сигурност на 70-метрова яхта", разказва информаторът.

Много от суперлуксозните яхти са оборудвани с футуристични отбранителни системи. В арсенала им често присъства микровълново оръжие, което създава тесен лъч от електромагнитна енергия. Лъчът е способен да загрее кожата до непоносима болка, като по този начин целта е неутрализирана. Сред защитните системи влизат и акустични оръжия, които са способни да разпръскват голям брой лица с неприятни и силни звуци. В този случай честотата също е от значение.

Остава отворен въпросът как е възможно легалното сдобиване с подобни системи. Според източникът фактът, че суперяхтите струват десетки, а понякога и стотици милиони долари значи, че пари за подобни системи има.

Анонимното вътрешно лице описва и употребата на енергийно оръжие срещу пирати в района на Арабско море, намиращо се между арабския полуостров и Индия.

Любопитно, но материалът в "Таймс" вече е изтрит, макар URL адресът му все още да е наличен.