Все повече специалисти и консултанти са на мнение, че онлайн консултациите с лекари могат да решат много от съществуващите проблеми в сектора на здравеопазването. Като започнем от намаляването на опашките пред лекарските кабинети и стигнем до възможността за по-навременна реакция.

Тансформацията, която новите технологии донесоха в здравния сектор, вече променя живота на много хора. Удобството не е единственото предимство, което получаваме от тази услуга; има още много неща, които я правят жизнеспособен вариант за здравни и медицински консултации.

Ето и няколко причини да се доверите на прегледи онлайн:

Бърза медицинска помощ

Няма повече чакане в клиниката. Когато се консултирате с лекар онлайн, не е нужно да чакате, просто трябва да изберете един конкретен час и вашият лекар лесно ще ви "посети". Тази консултация може да бъде извършена чрез телефонно обаждане или видео конферентна връзка в реално време.

Без граници

В телемедицината няма граници за местоположението. Можете да се консултирате с вашия любим лекар, дори ако сте извън града или в друга държава. Този аспект може да бъде много важен за хората, които непрекъснато пътуват с цел бизнес или работа или изискват ежедневни или периодични оценки от лекар или медицинска сестра.

Медицинска история

Не е нужно да отговаряте на едни и същи въпроси многократно, вашата медицинска история се съхранява онлайн и може да бъде използвана за бъдеща справка. Управлението на данните на пациента става много лесно. Най-добрата част е, че можете да получите достъп до вашите данни в предпочитаното от вас време.

На разположение 24/7

При онлайн здравна консултация лекарите са на разположение 24/7. Не е нужно да чакате с часове или дни за прегледи, можете да се свържете със специалистите в момента, в който започнете да се чувствате някакво неразположение. Това е чудесен вариант за тези, които са диагностицирани с хронични заболявания.

Онлайн консултациите са нова услуга в здравеопазването. Те вече имат огромен обхват в областта на телемедицината и непрекъснато се правят подобрения в тази услуга. В момента много хора се възползват от нея и с времето се очаква все повече потребители да я използват, а услугите в този бранш да се увеличават. Затова и електронното здравеопазване става все по-предпочитано от все повече хора по света.

Ползите от електронното здравеопазване и консултациите с лекари онлайн са много и изключително важни както за комфорта на пациентите, така и за сигурността, за по-големия достъп до разнообразни медицински услуги, а не на последно място - и за портфейла им. Бързина, ефективност, защита на личните данни, спестяване на разходи за транспорт и време - това са само някои от предимствата, заради които все повече хора предпочитат онлайн консултация с лекар.

В България вече също се предлагат лекарски консултации онлайн като една от първите платформи от този тип е Consento. Така че вече и българските потребители могат без никакъв проблем да "пренесат здравето си вкъщи". Можете и да препоръчате тази услуга на вашите близки, семейство и приятели. Така ще сте спокойни, че вашите любими хора могат по абсолютно всяко време да се възползват от грижите на компетентни медицински лица и да получават помощ във всеки един момент, в който се нуждаят от такава.

Независимо дали се нуждаете от ортопед, педиатър или какъвто и да е друг специалист, това вече може да стане както по традиционния начин, така и в интернет пространството, където десетки лекари вече са на ваше разположение и могат да ви предложат компетентен преглед или други здравни услуги.