Експертите по сигурността от Privacy Affairs съобщиха, че база данни с 200 милиона потребители на Twitter е била предоставена свободно на хакерски сайт. Анализът показа, че това е сортирана база данни, за която бе съобщено, че е открадната в края на декември. Хакерите поискаха 200 000 долара от Twitter за база данни с 400 милиона акаунта. Очевидно те са били отхвърлени и данните просто са изтекли онлайн, макар и в изчистен вид, намалявайки броя на потребителя двойно.

Наборът от данни не включва пароли или адреси на потребителите. Базата данни включва данни за вход, псевдоними, дати на създаване, брой абонати и имейл адреси. От една страна, няма начин за директно хакване на акаунти, но наличните данни откриват много възможности за използване на методи за социално инженерство. Спамът все още е опция, а при цялото това богатство от информация, която се предлага безплатно на всички желаещи, някой със сигурност ще бъде подложен на злонамерено влияние и социално инженерство.

65-гигабайтовият набор от данни съдържа адреси и данни за акаунтите на Доналд Тръмп-младши, главния изпълнителен директор на Google Сундарараджан Пичай, SpaceX, Националната баскетболна асоциация, CBS Media и Световната здравна организация. Съобщава се, че пълната база данни съдържа данни за 37 световни знаменитости.

Смята се, че тези данни са били откраднати благодарение на уязвимост в 2021 г. Twitter затвори дупката миналата година.