Facebook планира да ребрендира две от най-популярните си услуги - Instagram и WhatsApp, като добави и своето име към техните наименования. Социалната мрежа за снимки ще се нарича "Instagram от Facebook", а месинджърът ще бъде преименуван на "WhatsApp от Facebook", съобщи The Information, цитиран от technews.bg.

Служителите на Facebook вече са предупредени за предстоящото ребрандиране. Според представители на компанията, собствеността върху продукти, притежавани от Facebook, трябва да се изрази по-ясно.

Известната отдалеченост на Instagram и WhatsApp от Facebook позволи на социалната мрежа и месинджъра, собственост на компанията, да избегнат скандали, свързани с поверителността, в които Facebook редовно бива въвличана.

Към момента е известно, че имената на съответните приложения Instagram и WhatsApp в магазините за цифрово съдържание ще бъдат променени. По този начин Facebook възнамерява да повиши репутацията на собствените си продукти на фона на последните скандали, свързани с поверителността на данните на потребителите.

През последната година Facebook свърши много работа по отношение на Instagram и WhatsApp. Съоснователите на социалната мрежа за снимки и месинджъра напуснаха компанията миналата година и бяха заменени от опитни мениджъри, които докладват за свършената работа на ръководството на Facebook.

Наскоро Федералната комисия по търговия на САЩ (FTC) разреши поредното разследване срещу Facebook. Този път Комисията иска да разбере защо Facebook придобива други компании.

По време на разследването ще се установи дали покупката на компании не е опит за освобождаване от потенциални конкуренти. През последните 15 години Facebook е купила около 90 компании, вкл. Instagram и WhatsApp.