Шофьорите по един от най-оживените пътища в Мичиган, САЩ са се оказали меко казано изненадани, когато преди няколко дни на един от електронните билборди на улицата се е появил филм "за възрастни". Ден по-късно в Нова Зеландия подобно нещо се е случило на рекламен екран в магазин за спортни стоки.

За сега не е ясно нито кой е хакнал публичните екрани и е пренасочил към тях непристойното съдържание, нито какви са мотивите му. Вероятно хакерите просто са се забавлявали, предизвиквайки малко хаос на обществено място.

Припомняме, че това далеч не са първите случаи на пускане на порно на билборди. Още през март 2018 г. това се случи на натоварено кръстовище във Филипините - страна, в която съдържанието "за възрастни" е изцяло забранено.

Месец по-късно пък някой пусна началната страница на един от най-популярните порно сайтове на информационния екран на мол в Австралия. Зачестилите случаи вече започват да притесняват органите на реда, защото появата на подобно съдържание на улични билборди може лесно да разконцентрира шофьорите наоколо и да предизвика катастрофи.