Двамата най-известни технологични милиардери в света - Илон Мъск и Марк Зукърбърг - се съгласиха да се бият един срещу друг в клетка, съобщава Би Би Си.

Илон Мъск публикува съобщение в своята социална мрежа Twitter, че е "готов за битка в клетка" със Зукърбърг. Малко преди това собственикът на Facebook бе публикувал резултатите си от безмилостните тренировки "Мърф".

Зукърбърг пусна история, в която прикани Мъск да се определи мястото на сблъсъка. "Вегас октагон", отговори Мъск.

Избраната арена е тип "клетка". Тя е собственост на Ultimate Fighting Championship (UFC) - най-голямата ММА организация в света.

"Почти никога не тренирам, освен когато вдигам децата си и ги подхвърлям във въздуха. Специалната ми хватка е "Моржът". При нея просто лежа върху опонента си и не правя нищо", заявява шеговито 52-годишният Мъск.

Междувременно 39-годишният Зукърбърг изобщо не се шегува с новооткритата си страст по смесените бойни изкуства. Наскоро той дори спечели турнир по джу-джицу.

Мъск и Зукърбърг са конкуренти не само в сферата на социалните мрежи. Двамата милиардери често имат различни възгледи по различни социални и политически въпроси. Вижданията им за изкуствения интелект и свободата на словото могат дори да се нарекат диаметрално противоположни.

Ако битката на милиардерите се проведе, то тя би генерирала милиарди долари приходи от реклами и права за излъчване. Букмейкърите също биха били доста доволни. Много е вероятно обаче срещата да не се състои, въпреки "искрите" между Зукърбърг и Мъск в социалните мрежи.