Един от последните хитове в света на социалните мрежи TikTok набира все по-голяма популярност и потребители. Приложението, позволяващо запис на кратки клипове и поставянето на различни ефекти и музика върху тях се радва вече на многомилионен интерес.

То е далеч от това да постигне резултатите нa Snapchat и Instagram, но е сериозен техен конкурент. Въпрос на време беше някакъв отговор, който да позволи на потребителите да правят същото във вече наложените приложения.

Отговорът на Instagram се нарича Reels. За сега се пуска тестово само за някои потребители, които да изпробват как работи. Новият инструмент за видео редакция ще може да се използва като част от основното приложение. Той ще позволи на потребителите да правят почти същите неща, на които са способни и в TikTok.

Те ще могат да записват свой кратък клип с продължителност до 15 секунди, а в него ще могат да добавят музика, различни ефекти и допълнителни картинки. Не е забравена и т.нар. дуетна опция, с която TikTok привлече много хора през последните няколко седмици.