Илон Мъск проведе анкета, в която попита потребителите на Twitter дали искат той да ръководи социалната мрежа. Гласуването приключи около 13:00 часа българско време. Резултатът е, че 57,5% от гласувалите поискаха милиардерът да се оттегли от управлението на платформата.

В анкетата участваха 17,5 милиона потребители. В публикацията си Мъск, който е главен изпълнителен директор, казва, че ще се съобрази с резултата от анкетата.

"Бъдете внимателни какво си пожелавате, защото то може да се сбъдне. Тези, които искат властта, са тези, които най-малко я заслужават", написа многозначително Мъск преди края на гласуването.

Мъск не предостави повече подробности кога ще се оттегли, ако резултатите от проучването покажат, че хората са гласували за това. В отговор на коментар на потребител на Twitter относно възможната промяна на изпълнителния директор на платформата, Мъск отговори: "Няма наследник".

Стартирането на анкетата последва неделната актуализация на политиката на социалната медия, която забранява акаунти, създадени единствено с цел популяризиране на други социални медии, и съдържание, в което има връзки или потребителски имена за конкурентни платформи, пише БТА.

Минути преди гласуването Мъск се извини и написа в свой туит, че "в бъдеще ще има гласувания за големи промени в политиката на Twitter".