Spotify продължава своята експанзия с добавянето на 13 нови пазара, които са преобладаващо от Източна Европа, предава Mobile Bulgaria.

Популярната услуга за стрийминг на музика вече е налична в Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Хърватия, Казахстан, Косово, Молдова, Черна гора, Северна Македония, Русия, Сърбия, Словения и Украйна, а с новите страни вече е достъпна на 92 пазара по света. Новите потребители получават колекция от 50 милиона изпълнения, 4 милиарда плейлисти и локализирани функции за персонализация.

Експанзията в Европа определено е важна, защото Русия е сред най-големите пазари на стрийминг музика в света, а така Spotify получава достъп до 250 милиона потенциални потребители. В съобщението компанията посочва, че потребителите и вече са 286 милиона, а 150 милиона от тях ползват платен Premium абонамент.

Spotify пуска 200 нови плейлисти с музика от новите пазари, които са достъпни в световен мащаб, а специално за феновете на руските изпълнители са налични над 100 нови плейлисти (като Hot Hits Russia), които ще се обновяват често.