Автомат "Калашников" по израелски

"АК Алфа" е една от най-любопитните модификации на АК-47

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами, лошо няма... Отдавна различни производители се "упражняват", върху руската класика АК. В случая, няма нищо особено. Израелският вариант е просто хибрид между АК-47 и белгийския SCAR на FN Herstal, което също е вече легендарно изделие, наложило се, предимно в натовските ВС, през последното десетилетие и доказало се в последните войни. Апропо, за тези, които не знаят, нашият български вариант на Калашников, произвеждан от АРСЕНАЛ АД, продължава да бъде един от най-успешните, особено с варианта на фрезуван, а не щампован затворен блок. Погледнете в сайта на родните арсенали и ще ви се завие свят от варианти и модификации на АК... ей така, малко за предколедно самочувствие! ;-)

Нищо чудно, при 30 % рускоговорящо население. Все пак автомат калашников съвсем не е оръжие за снайперска стрелба. АК е перфектното оръжие за общовойскови бой.

Както се казва - Дори и спрелият часовник показва вярно два пъти на ден. Така че можеш и да имаш някакъв луд късмет и да го уцелиш. Макар че 300 метра са си доста голямо разстояние дори и за добро оръжие.

по спомени от казармата личният състав с шарените пагони разправяха, че с калашника се стреля сватбарската. И въпреки това не се умориха да повтарят, че след караул на всеки изстрелян патрон трябва да има поразена цел.

малко са се поизложили - при сгънат приклад не може да се води стрелба, щото кой знае защо дръжката на затвора са я направили от ляво.

и от двете страни има дръжка (направено е за лява и за дясна ръка)

Еврейската паплач, има дълги години опит в копирането на руските оръжия!!!!! Основния автомат на юдейската армия доскоро-Галил, си беше чисто копие на руския АК-47. И това всеки го знае.

Основното леко стрелково оръжие в израелската армия от поне 40 години е тяхна версия на М-16 и от скоро Тавор. Галилите са се използвали основно през 70-те години, но от началото на 80-те започват да ги махат, като до началото на 90-те почти напълно са заменени от М-16.

gojko

Тук,болшинството са виждали калашник на картинка.Той е просто раздрънкано и плюещо оръжие.Аре у лево.

Смееш ли да застанеш на 300 метра от мен , аз с калашника ще ти покажа какво може , а на 500 м със СкС / Самозарядна карабина Симонов /

Ще покажеш таратанци, хихихи!... Ти нема а го видиш на такова разстояние ве! Хихихихии!

а ти на 800, аз с КВП 14,5 :). Разбира се, заради отката ще е закачен на БТР :)

Две години съм си го държал. АК47 - с фрезованата цевна кутия, произведен 1962-ра. Явно постоянно е бил ползван, защото беше се полирал по онзи особен начин, по който се полират вещите след дълга употреба. Всяка седмица се ходеше на огнева с него. Една огнева е поне 2 изпълнения на упражнението с 35-те патрона и седемте различни мишени. Понякога го правехме и три пъти. Общо около 90 огневи, сложете ги с по 80 патрона. Долу горе толкова тактики, където патроните бяха повече, но халосни. Значи около 7 000 до 8 000 бойни и долу горе толкова халосни патрона съм изгърмял с него. Не е имало случай да има патрон в патроника и като натисна спусъка да не последва изстрел. Колкото и да е търкалян в кал, слама или шума. Колкото и да е загрял, не е имало случай да не си уцеля мишената. Може да не е от първи изстрел, но до 300 метра гръдния силует се целеше с някой от петте патрона, дето се полагат на мишена. Gojko, не приемай предизвикателството на Незнайко001.

Държал си трънки. Гръдният силует беше на не повече от сто метра, цялата фигура беше на 250 метра, никога не е имало мишени в БНА, които да са на повече от това разстояние. Засичаха доста, но според мен не беше от лоша поддръжка, защото това нямаше как да се случи при всичките проверки, които се правиха, а се получаваше от скапани амуниции.

Ти кога го видя, смешко!

Преди години, западен оръжеен конструктор е искал да засегне Калашников като казва колко е било лесно да се направи това оръжие като се копира най-доброто от различни елементи от други конструктори и след това да се направи автомат "Калашников". Калашников му отговорил: "След като е толкова лесно, Вие защо не го направихте?"

Появи се и АК 308 стрелящ с големите пушечни патрони НАТО 7,62 х 56. Мощта на куршума е много по-голяма от патрона 0бр 43- 7,62х39 и 5,45. Пълнителят е 20 патрона. Дистанцията 800 метра вече е напълно в обхвата на единичния точен огън и се равнява на пушките манлихер и маузер. Хуго слага на АК въртящ затвор взет от германското 20 мм автоматично авиационно оръдие. А този тип затвори са измислени от чеха Холек. От съкращението АК-47 вярно е само тирето. МихТим 47 се разпада в ръцете на М.Т.Калаш. на полигона при изпитание 1947. АК означава в началото -автоматический карабин. и е пусната в серийно производство 1953.

АК-46, предшественика на АК-47 е автота, който е копие на Stg45, а не 44! StG45 е бил следващ вариант, който е бил подготвен от Хуго Шмайзер за производство в Германия. Много малко са тези, които знаят за АК-46. Има го в търсачката с всичките му описания и картинки.

Всяко оръжие се оценява по няколко критерия и именно затова АК-47 не е и никога не бил най-добрата автоматична пушка. Хората, които са имали вземане-даване с конкурентите на АК-47 (особено тези появили се на бял свят през последните 20 години), най-добре знаят, че АК-47 има само една стара слава. А който не вярва и все още твърди, че от АК-47 няма по-добро оръжие, да вземе и да пробва и други.

tonk11

Сега остава и да ни кажеш едно такова и ще ти повярваме!

Най-вероятно ти никога не си хващал АК, а пък за казарма да не говорим. Критериите за оценка на оръжията се основават на някои принципи, но явно ти не си запознат с тях. Тук става въпрос за модификации на една база, направени със съвременни технологии, и е естествено да бъдат по-добри от базовия модел. АК е създаден за изцяло военни цели-армията. За времето си е осигурил някои от най-важните неща, които биха се искали от армейско оръжие-на първо място СИГУРНОСТ, простота на системата, лесна поддръжка, устойчивост на всякакви мет. условия, голяма скорострелност и пробивна сила. След правилни тренировки и опит, се постигат много добри резултати и в точността. Ако го сравняваш със много други съвременни системи и платформи на оръжия, сигурно има по-добри, но тук се гледа цялостно на оръжието. Освен това, израелците са много добри оръжейници, и едва ли биха се спрели да влагат пари в нещо, което е боклук. Ама нали най-лесно е да плюем всичко що е руско. Прочети малко за ам. оръжия в джунглата, в пустинята, в лютия север, и тогава говори.

Хехе, сигурно затова хамериканците са захвърляли засичащите М16 и са взимали трофейните АК във Виетнам, а! И очевидно не си чувал изказването на оня американски оръжеен експерт, че ако трябва да отиде на Марс, ще вземе АК! Нито си чел какво пишат американските войници за карабината М4 и в частност за надеждността ѝ в пустинята! Абе въобще я си излез, че си напълно неподготвен! Напусни!

Съгласен! А американският оръжеен експерт каза по-точно "...ако трябва да отида на чужда планета и да взема със себе си само едно оръжие, това ще е АК..."

Повтаряш савецките пропагандни глупости! За Виетнам, можеш да потърсиш и ще намериш доста литература, където би могъл, ако си свалиш россиянско-савецките очила, да прочетеш нещо по въпроса. Използвали са АК специалните диверсионно-разузнавателни групи и американски патрули, с цел да не се издават при стрелба, тъй като звукът на АК е доста характерен и силно се отличава от този на М16, с който са били въоръжени американците. И, второ, няма как американски войник да захвърли щатното си лично оръжие и да награби АК. Това е пълен абсурд и величайша глупост, ако някой го твърди! Както ще да е, пропагандата си е пропаганда, но истината за използването на АК от американците е тази, която написах по-горе.

ако 300 грама са спестили, не е кой-знае колко от общото му тегло. ако са подобрили откат и точност, са на прав път. не знам до колко са издържливи на студ и пек, тия полемри, ама едно е да те халосат по главата с оригинален приклад, друго е с пластмаса.

XMRIG

Гледайки снимките виждаме нещо стилно и направено с уникален дизайн , блядовете ще трябва да си купят някоя бройка от израел за да модифицират собствените си оръжия и да се учат.

макар и да си сложиш красива пластмасова маска, си оставаш същата свиня от долу...

Един приятел почерпи че внучето е на неговото име. Той Груйо, малкият Йоан-буквичката.... Та и показаното на снимките и АК-47.......

ти си като идиотите, дето казват, че калашников е копирал автомата от Шмайзер, щото видиш ли гледате само външния вид, а принцип над действие и други подобни за вас не значат нищо.

Калашников нищо не е копирал, просто е взел проекта на Шмайсер и го е представил за свой. По поръчение на политкомисарите. "Вижте колко са велики нашите неграмотни мужици".

Не е така - още през 42-ра руснаците имат трофеен образец на платформата с междинния патрон и спешно започват да разработват свой вариант. Представени са няколко проекта, като този на Симонов е най-далече от немския и за малко да спечели, но все пак надделява проектът на ИжМаш, където насила работи немски колектив, вкл. и Хюго Шмайзер, който е идеологът на Щурмгевера като платформа боеприпас/оръжие. Самият Шмайзер създава най-много проблеми, особено предвид, че и той като Калашников е самоук конструктор, за разлика от колегите си немци там, които са били инжерен-конструктори. Какот и да е - АК е подобрената версия на Щурмгевера, постигната с колективни усилия, а донякъде и съпротива от страна на въпросния юнак. Друго не разбирм - какъв е спорът. Ако е изцяло руска разработка, каквато очевидно не е - хубаво, обаче ако е усъвършенстване на немската концепция - евала. Алтернативата да няма нищо общо с тази платформа се вижда при западняците и най-вече при американците. Те вместо да разробатят свой междинен патрон като скъсат някой пушечен по избор, направо умаляват пушечния, като запазват ропорционално характеристиките му. В някои отношения като далекобойност и точност това помага, в други още по-важни, това вреди. През последните години има цялостна преоценка на това залитане в малките калибри, както при западняците, така и при руснаците. Защо профанизирате темата, като едните казвате, че АК е съвсем независима разработка, която един самоук механик е измислил ккто си е лежал или пък другите - че било пълно копие.

Страхотна IT новина. Само да ви светна, че израелците правят собствени модификации на АК от почти 50 години и се казват Galil. Това, че калибрите им са различни от 7,62х39 не променя факта.

petrovito

нищо лошо, да вземеш нещо успешно и да го развиваш