Су-27 срещу F-15 (снимки)

Двата самолета се изправиха един срещу друг в небето над Украйна. Кой е по-добър?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На руските боклуци! Няма информация за ресурса на двигателя например. За миг29 той е 150 часа а за ф16 той е 2000часа. Няма информация за свалените руски самолети от ф15 до сега...........

Като лъжеш олеква ли ти? АЛ-31Ф, двигателя на Су 27 има ресурс 1500 часа, на Миг 29, РД-33МК - 4000 часа. А и двата модела имат модификации с доста удължен ресурс и мощност.

Резултатът от подобно сравнение не може да е различен от този от сравняването на "Жигули" с "Шевролет" или "Понтиак" шлш "Форд" и т.н.

То като се има в предвид, че Жигули е копие на модел ФИАТ.... даже не е руско.

Фиат 125

Самолет Су-27УБ изготовлен в 91 году и свой ресурс вымотал в 2009! пробыв 5 лет на хранении, его опять ввели в строй летом 2014! Самолет не проходил ремонта, и лишь получил в 2014 году новую камуфляжную окраску... ps Здесь и без свидетелей понятна причина аварии!

То хубаво ама в съвременния въздушен бой не се предполага бой на 1км. В съвременният бой разстоянията са десетки километри. Далече зад видимият хоризонт.

Разбилия се су е пилотиран от американец и няма нищо общо между сравненията су то е сто пъти по добро

Кой те излъга? Само е бил наблюдател.

Това със 100 пъти по добро от задника ли си го извади?? Кога се е бил в реален бой с Ф-16 или Ф-15?? Щяха да го опаткат без да се изпотят даже.

Руснаците правят най доброто оръжие точка

Да , най хубаво се разбива във земята.

... и не само оръжие. Автомобили, автобуси, перални, мебели, храни също. Огледайте се около себе си. Пълно е с руска стока и в домовете ви и в магазините. А, и часовници, най-бързите в света!

А като се огледам в нас на всичко пише направена в УСА. Направо сте смешни.

тва за въздушния бой между двата самолета кой се разбил и кой оцелял си е чиста парлама, американците тестваха как работят старите С 300 с каквито е въоръжена Украйна,и разбраха че работят.А относно въздушния бой,небойте са при евентуална война между Русия и САЩ,няма да се стигне до такъв.Даже днес и Путин го каза.

И за какво са всички тези празни приказки? При една реална война по-силната икономика печели. Нали сте наясно, че дори да са инвестирали в по-хубави оръжия руснаците само са сглупили. Щото са прошляци и пияндета, и не вземат да си оправят икономикат.. а тези оръжия могат да си ги пъхат ясно къде.

Руската икономика и тази на ИРИ в никакъв случай не са по-вече от икономиките на САЩ, Канада, ЕС и монархиите от залива, пък какво стана в САР....... :))

В Сирия Русия, заедно с Иран воюва срещу бунтовници с пикапи и калашници, на които дори Израел не продаде модерно оръжие.

Мисля, че не е вече така. Тезата, че по-силната икономика печели в една война вече не е актуален. Разсъждавайки состарели постулати се допуска кгешката, която са допуснали испанци и французи при Трафалгарт, Сталин в началото на втората световна и т.н.

Летели две гарги, особено втората

Безспорно Су-то е по-добрата машина!

И по какво съдите? Двигателите ли са по добри? Електрониката ли? Може би аеродинамичната схема? Бойния радиус или въоръжението? Голи приказки...! Ако беше така, богатите държави щяха да купуват Су-та а не Eagles.

Ако вместо СССР бяха се разпаднали САЩ вместо Ф15 всички щяха да купуват Су!

За "СУ-27" са необходими някои уточнения. Празен самолетът тежи 16 300 килограма, а максималната му маса на излитане е 30 000 килограма. Вижда се, че съществува разлика от 13 700 килограма. Ако въоръжението му е 4430 килограма, както е посочено, излиза, че остатъкът до 13 700 е допълнително гориво, което е абсурдно твърдение. Твърдя, че числото 4430 за въоръжение не е вярно. Освен това "СУ-27" има далечина на полета от3680 километра, което означава, че ако говорим за радиус на действие, той е 1840 километра, а не посочените 1500 километра. През 2004 година на учението "Коуп Индия" е проведен условен двубой между "F-15" и "СУ-27". При тези "двубои" "F-15" губи 2/3 от двубоите. Не бива да се забравя, че между тогавашния "СУ-27" и сегашният му вариант, разликата е огромна!

'между тогавашния "СУ-27" и сегашният му вариант, разликата е огромна' Наистина е - Су 27 и Су 30 бяха по-актуални за шремето си и намериха купувачи тук там, като непретенциозните тогава индийци (преди да зарежат ПАКФА/FGFA и да се превърнат в 'цигани') Су 35 никой го не ще.

Су-35 "леко" не се продава, всъщност. Схемата с ПАК-ФА беше свързана с финансирането на разработката. По-скоро подозирам, че руснаците са врътнали индийците да им датат пари за разработката, а после сами да се отказажат от проекта (за да не дават още пари).

бай Ставри, Сегашният вариант на Су-27 укрите го нямат, както и сегашния вариант на С-300. Но, като за пропаганда, вършат работа и тези - тестват там нещо летящите крави.

руснаците ще се изгаврят с чобаните

Сига,ще ореват ортълъка да купим F. Кога ще купите РПГ за народа?

Су 27се сгромоляса, пилотите загинаха, ама самолетът е по добър от ф15

на самолета е по вина на пилотите, не на самолета.

Излишно. Статистиката е в общодостъпни източници - дори в уикито. От 1500 произведени f15 в катастрофи са изгубени 180 - 12%. От 809 Су27 - изгубени 28 - в това число украйнския и един принадлежащ на.... САЩ, авиокрило "Агресори" - 3,5%. А занижаването на характеристиките на руския самолет не прави чест на автора. Коригирам - макс. скорост 2876, М=2,35 Въоръжение - 8000 кг. Боен радиус - 1700 км ( без допълнителни резервоари)

Произведени, ама колко реално се летели и колко са гнили по летищата. Характеристики като максимална скорост имат малко отношение към реалната експлоатация (мери се с невъоръжен самолет с чиста аеродинамика). И Миг 25/31 развива 3 маха, но после му сменят двигателя (и отварят пилотската кабина с електрожен) С 8 тона товар нито скоростта е такава нито радиуса - дори големите Ту 22 летяха до Сирия с 2-3 тона само.

преди да гракнат троловете - да, знам че МИг25/31 е с 2 двигателя.

Що глупости написа не е истина. Намери видеото с интервютата, на първите западни да кажа пилоти. Преживели близка среща със СУ-27, страхът в очите им все още си личеше. А за МИГ29 и 31 явно нямаш никаква представа, какви летателни възможности имат.

Що глупости написа не е истина. Намери видеото с интервютата, на първите западни да кажа пилоти. Преживели близка среща със СУ-27, страхът в очите им все още си личеше. А за МИГ29 и 31 явно нямаш никаква представа, какви летателни възможности имат.

Айде пак марш в уикито! А "рекордите" на Си 27 са направени със специално олекотена за целта версия, с два ТОНА, по лека и форсиарни до пръсване двигатели.... Изкарали са почти тон повече тяга на двигател... Пак в уикито можеш и това да видиш

Ами в wikipedia пише друго. Скорост 1500 но може би не ви е ясно умножението та сте получили глупости. Колкото до полетите колко са летателните часове на ф15 и колко на су? Защото ако седи на земята су е най надеждния самолет. Статистиката ви куца и с двата крака но се замества от русофилство.

А бре пичове, дърляте се за глупости. Някой от вас да е пилот или самолетен инженер? Само си чешете езиците. Реалността е много простичка - ще ви го обясня с нагледен пример. Формула 1. Писта. Ферари с някой от вас умници зад волана. До него обикновено шосейно Порше Карера, зад волана Фетел. Кой ще спечели? Вие, с двете си обиколки като опит, но със по-мощната, устойчива и бърза кола или Фетел с далеч по-бавното и нестабилно Порше, но с хиляди километри състезания. Ясно е, че на третата обиколка ще изхвърчите от пистата, докато опитния пилот ще завърши състезанието, макар и с по-слабия автомобил. Ето защо всякакви сравнения между самолетите в тази тема са глупави и нереални. Украинския пилот с далеч по-малък опит от американския си колега просто няма шанс, ако ще и Су-104 да пилотира. Мислете малко. А и допускате ли изобщо, че някой ще си позволи официално да каже - тоя самолет е по-добър от оня? Тук играят милиарди $...

'Тук играят милиарди $' Не и за руските самолети. Едва пробутаха 11 бр безаналогови Су35 на Индонезия срещу... кафе и палмово масло, но според последните новини май и тази сделка се 'разтече'..

Да де именно! Затова дори и да е по хубаво Су-то (не твърдя нищо не съм самолетен инж нито пилот на изтребител), никой няма да го каже официално, заради споменатите милиарди ! Ама Вие хора си спорете тука ..... на никой не пречете предполагам :)

много ниско ниво коментари. двата самолета са съпоставими технически. при евентуален конфликт ще надделее този които може да докара повече самолети в битката, има пилоти с по добро обучение и мотивация. част от обучението включава познаване на възможностите на противника. и двете страни в миналото са правили грешки да подценяват противника си и са платили със много материални и човешки загуби в тези воини. когато се учи най-добре от минали грешки ще продалжава да е суперсила, иначе нацията трябва да се надява да има по-добри дипломати от генерали. ако нямаш добри генерали, дипломати или политици ставаш като българия населението ходи да се изхранва на вън. в момента сащ изглежда много по силен в конвенционални оръжия и аз бих заложил на тях. в 1937 франция е изглеждала също много по-силна по всички показатели... всички сме чели книжки...

Типична фалшива новина! Двубоят завърши в полза на допотопниге съветски летящи корита Су- 27 от 81 година. Всички Ф-15 бяха свалени в демонстративния бой. Същото стана и в Индия, където пък вместо Си бяха активирани МиГ- 21 от 50те години на миналия век. А падналия самолет е след това, когато правят други тестове американците...а и може и щурвала да са пипнали да покарат малко и.... Та така! Соросоидни писарушки неграмотни.

F-15 няма загубена ваздушна битка до момента. не се е бил срещу су 27

А освен с МиГ29 (Етиопия срещу Еритрея), с какво друго се е бил Су27? Статистиката на Ф15 говори поне за едно - при среща на изтребители от различни поколения старите винаги губят.

Да не те дебнат зад ъгъла!

Българите имат една приказка - Прасе и майстор у къщата ти да не влизат. укрите сега вече знаят - американец у самолета си не пускай.

смърт на ръшките ахахахахах

А този коментар" смърт на ръшките ахахахахах " е супер по темата? ало модеЛаторчето, какъ е този двоен стандарт ве? :))))))))))))))))))))

Надрусан ли си!?

Не ми било натоварване, а най ми било претоварване. Джи се ползва в една чужда мерна система, отвъд океана. И по други причини. Всъщност g, а не G, че това е съвсем друг филм. Многопластова неграмотност има тук... Срам ме хваща! Честит празник на авиацията!

и я обясни, какво се ползва тук за джи?

Нищо. Претоварването е безразмерно.

мери шорошорастите и безмозъчните евротролерасти, които и идея си нямат от мерните система по света. Ти за жалост си доста след канадския алцхаймер.

Хаха, да позная ли защо няма да кажат как е завършил боят! Неподдържаните от 30 години Су на укрите, които даже нарочно са разбили единия, че да се подмажат на краварите, въпреки това са накъсали Ф-15ките! Нелош самолет, но пред Су-27 просто няма шанс - факт! Ама как да разпространят новина като "хем разбихме Су-то, хем пак победихме"! Много ще им се събере на краварите след позора с (про)падналия Ф-35!

един разбил се ф35.. пилотът се е спасил. Сега да видим за последните две-три години, колко руски корита паднаха в Сирия и дали има оцелял руснак изобщо, м?

Единия от свален Су-24 от турците май и двамата първоначално оцеляват. Но единият на земята го нападнаха и той се самовзриви с граната когато дошли. Мога да ти дам пример и с космическа ракета Съюз, където и на двамата австронавти им нямаше нищо - единият американец. Където капсулата с хората се приземи, а ракетата имаше проблем с един двигател.

Добре че има някой и друг трол да понаучим как е свършил боят. Пък другаря трол всичко знае - инструкциите ей сега ги спуснаха от Москва.

SU-27 е на светлинни години след F-15. Даже новият SU-35 не може да противостои на F-15. F-15 е участвал и в реални бойни действия и няма загубена битка.

Така като гледам, Ф-15 ще се окаже главно по-добър от дървото Ф-35. Поради това, че не пада от въздуха.

Прототипите на Ф15 и ранните серийни екземпляри са имали много повече аварии и катастрофи, да не говорим за Т10 и Су27.

така е , така е. ае са лягай да спиш, че утре си на училище

Предимство във '2та фаза'.. ако оцелеят..

су-то било по-добро за акробатични изпълнения, т.е. за панаири, да лети с рекламни флагове и т.н. За бойни действия се изисква комплекс от качества, каквито руските технологии нямат. Су-то е разбито, а ф-ката си лети. Какво повече има да се казва?

Ми например: Ф-35ката е разбита, а Су-57 си лети.

буахахахахаха от Ф35 има стотици на въоръжение. Су-57 е хартиен модел, за който дори двигатели не са почнали да разработват. Ама сте смешни русофилистиците. Не четете и ви личи.

фи-35 не стотици - ХИБЯДИ ИМА! И всичките са още на земята. по нареждане на щуката. :)))))))

От Су-57 имало 8 различни модела докато го разработват. 2 летят в Сирия. Така че едва ли са толкова хартиени.

Ф35 досега има към 200 000 (двеста хиляди!) летателни часа и само една сериозна авария. Руски самолет с подобна надеждност НЯМА. Су може и да направи 20 200 часа.. някъде към 2025, ако въобще

кога е панаира/събора в твойто село ?

'Су-57 имало 8 различни модела' - е то с теслата няма как да излязат идентични.

"Няма как да разберем как е завършила симулацията на бой между двата самолета, но по време на тренировките един Су-27 се разби, а двамата пилота загинаха."...ха.ха.ха без коментар..ха.ха.ха

... Един плочкаджия от 'най-добрите'с инструменти за 5000 лева ми реди плочките ... и ги нареди криво и нескопосано ... дойде един чичка като от комикс излезнал, с кредичка и канап да ги донареди ... 20 години не са мръднали и са идеални ... та така ...

Проблема е, че в бедните страни нямат пари. От там не летят, защото е скъпо. Часовете полет са много малко. Остават супер нетренирани, което не може да се сравнява с такива като САЩ. Тук не правят и ремонти. На МиГ-29 ремонтите включваха и замяна на част от частите с нови и че нямало смисъл да се ремонтират стари.

защото толкова им е ресурса... В 21 век можеш да се сгрееш като ползваш електричество, но може и огън да запалиш, ако ме разбираш:-)))

Military Times: Американските военни очакват голяма война още през 2019 година! ПОЧНА СЕ!

Няма да е с Русия. Може би си въобразяват с Иран. Открита война САЩ-Русия не може да има, защото този който започне да губи, ще изстреля ядреният си арсенал, а после печаливш няма да има.

Повечето от анкетираните - 71% са убедени, че в при една такава възможна война противник на Америка ще е Русия, на второ място с 69% са поставили Китай. За сравнение през 2017 година Русия е била избрана от 53%, а Китай - от 45.

Все тая какви си ги мислят хората. Там въпроса е и как им промиват мозъците. САЩ колкото и да иска да нападне Русия, все още имат разум да разберат, че от това ще има необратими последици. Те и половината кандидат президенти на САЩ се изказваха, все едно са готови веднага да почнат Трета световна война.

Война няма да има защото има достатъчно здравомислещи хора на важни позиции и от 2те страни. Друг е въпросът че крайнодесни откачалки лансират теории че ядрената война не била кой-знае-колко страшно нещо. И руската пропаганда бучи подобни идеи - че при ядрен конфликт Русия имала по-големи шансове и перспективи заради огромната си територия. Истината обаяе е различна - населението в САЩ е много по разсъсредоточено, докато 3/4 от руснаците са скупчени на малко място.

Кобра а? Че той и лудия от поияния бяга.... Колко трябва да си пиян за да правиш тези маймунджълъци??? Иначе Ф-а е в пъъъъти по-добър.

Тя и лисицата викала, че гроздето е кисело, щото не можело да го стигне, а! ХАХАХА!

Само за ваша информация така наречена кобра на Пугачов, например Saab J-35 Draken я изпълнява без проблем. Draken е конструкция от 60-те години на миналия век. Така че във фигурата няма нищо уникално и е абсолютно безполезна в близкия въздушен бой.

То и за Фейл-35 викаха, че бил Н-пъти по-добър от всичко, ама още не е навъртял 100 бойни часа, и взе да пада.

умори се.

ей тъпацииии : )

Сама Кобрата е в повече. Останалато е в доста по малко от Ф15. Всичките им Су, Му на ватниците са все още бледи копия на Ф15 Игъл.!

Сутата до Ф15 са като Румен и Деситу до английската кралица. Огромна разлика в класите!

Така е има разлика в класите ма ако требва да се чегарат нал са сещаш че румбата ш ги лющи и двете кат дърт козел млада върба....

да е губил въздушен бой някога. Въобще! Предизвиквам писачите да изровят, покажат и докажат противното! А от съпоставката на боен радиус, товароподемност и максимална скорост е ясно кой е по-добър за служба в армията.

и майка ти и тя не е чувала... спокойно.

Че не можеш да ме обориш, също е ясно. Че те боли от това е пределно ясно. А за майка ти ми е жал! Все пак жената те е раждала, хранила и отгледала...жалко за нея, наистина!

Хехе, ти сериозно ли си вярваш, че женски приказки "аз не съм чувал" и "една жена ми каза" сериозен човек ще си даде труда да ги оборва, бе? Те не са истина на първо място, че да си давам труда! Вярвай си каквото ти харесва и ти е казала мама!

Чушкопекаджии коментират руски и американски военни самолети - безценно!

Добре де като Ф15 е токкова добър защо избягват челес сблъсък с руските самолети. Крият се като бити педали. Нали са много добри. Или са добри само в приказките и дървенето?

Пропагандата и животът са различни работи.

Единият пилот е бил американец, тоест много неподготвен. Другият е бил украинец, тоест просто неподготвен. Машините са супер стари и недобре поддържани. Цяло чудо е, че само една е паднала.

и като прибавиш руска техника към уравнението.. става направо драма и трагедия.

Ракетата дали ще се впечатли от кобрата на самолета, когото гони?

В този случай ракетат го губи като цел. Това е идеята на свръх маневреността. Освен това кобрата на Погачов показва колко е стабилен и управляем един самолет

Ко?!... Глупости!

Какви ракети, които губят целта, щото тя се движи по-бавно, са ти в главата?!?! как го губи? От поглед ли, радиолокационно ли, топлинната следа на самолета ли изчезва, или я заслепява от отблясъците на слънцето по корпуса на самолета?!?!

Много правилно си го е написал човекът. Като ти се иска да научиш как точно го губи и от какъв метод на проследяване - сядай и чети. Ама то чукча не читател, чукча писател, а!

Определено ще се впечатли. Идеята на свръхманевреността е да се прекъсне облъчването на радара на ракетата, което лесно се постига чрез рязка смяна на посоката и плоскостта на траекторията на самолета. А конкретно "Кобрата", като оставим настрана, че може много лошо да "впечатли" противникови самолети по време на въздушен бой, демонстрира възможностите на фюзелажа на машината. Не е задължително точно "Кобра" да изпълниш по време на въздушен бой.

Възможностите на фюзелажа. Със самолет не съм летял. Ракети съм изстрелвал и ми се губи като как ще бъде "измамена" една ракета. Ти колко самолета си пилотирал? Имаш ли идея с каква скорост лети ракетата? С каква скорост трябва да лети самолета, за да направи въпросната кобра? До какво претоварване може да издържи самолета, докато прави "Кобра" и да не се разпадне? И т.н. Според мен не става като на анимационните филмчета.... Че е маньовър за близък бой и е начин да излезе в изгодна позиция спрямо другия, съгласен. За това, че така ще избегне ракета, намери си друга публика. Да не говорим, че може да се изстрелват по две.

27 години неремонтиран изтребител и вероятно ползван от време на време е излетял и е показал нужните качества, като е паднал поради некадърно управление. само лаик би се учил да прави фигури на висш пилотаж на самолет, който не познава до тънкости. и само лакей би му доверил управлението.

т. нар. редактор Стоян Гогов, как се пише: "двата пилота" или "двамата пилоти"?

хич не питай.

Няма да го питам повече, защото явно са го поправили (на "двамата пилота"), ама погрешно са го поправили.

"Двата пилота" звучи като "двамата автобуси". Всъщност проблемът е много по-сериозен и се изразява в непознаването на българската граматика. Имам предвид дори неща, които не се учат в училище, а децата ги научават на 2-3 години у дома от близките си.

The-Canadian алцхаймер отново на линия. ало напушен пе де рунгел, тасс няма нищо общо с укросите бе. земи се огледай откъде идват костенурките.

ф 15 върви с памперси,така,че Суто е по-добър.

Да не е свързан направо с канализацията?

резултатите ги бяха публикували украинците, Дира спестява информация... ЩО? Щото СУ-то е разпардушинило говедарите...

която желае да провери какво могат да правят във въздуха ф16,ф18, че и ф22, има достатъчно кадри в тубата!!!! Хайде стига сте ни зарибявали с това колко са маневрени руските самальоти!!! Аман от митове и легенди! Ак 47 пробива железопътна релса от 100 метра.......и су 27, може да дава назад във въздуха, щото има монтирана задна скорост............Това бива бива тъпотия, ама цял вол да иде за мезе?!?!

Хахааа.....все едно да сравняваш Волга със Шевролет Курвет - хахахаааа !!! Според ТАСС руските били по-добр - хахахааа....от тук спрях да чета и си губя времето с руските лъжи !!!!

да се сравняваш със циганина дето ти е зет и му друсаш детето щото ти е внуче,ама па нали си падаш по западната култура,дето зетьове праскат тъстовете си

подполковник Сет Неринг е бил заедно с украинския пилот - така казват американците, канадска ливадо.

звучи гордо за вас. но на мен хич. някакси не мога да си го представя. явно съм тъпо същество. извинете, дир.

"Истината е, че" Суто е пукнало разпраното ФЪ,иначе ако беше обратното, щяхте да ни продъните ушите.

в началото си доста прав... суто е пукнало. Буахахха

Относно падналия в Украйна СУ-27.... Падналия самолет е учебен, а не боен! Това първо! Освен това още преди повече от 20 години самолета е бил консервиран заради изтекъл ресурс и след приемането му отново на въоръжение, ремонт не му е правен. Въпреки всичко това, никой не коментира техническа неизправност на машината, а се коментира пилотска грешка - Украинския пилот е искал да покаже маневра на своя американски колега и следствие на претоварване е загубил съзнание. Отделно има множество въпросителни относно това, какво е правил американски пилот в кабината на учебен украински самолет, при положение, че такива полети не са били предвиждани....

четеш, Петров? как какво е правил американеца - участвал е в ученията Чисто небе 2018 на НАТО заедно с украинеца в самолета.

намерих един коментар в обсъждане на случая по повод загубата на съзнание (поради пренатоварване коментира някакъв юзър). освен това да - самолетът е бил учебен. много се коментира малкият брой часове полет на украинските летци поради икономии. останалото - какво е искал и т.н. е излишно да се коментира, това са предположения. предполагам, ще наринат върху украинеца вината - американските пилоти не бъркат.

Ауууууу, колко си бил информиран. Сега ако можеш да ни кажеш и кой уби Кенеди и нещо за извънземните от планетата Мирфак, цена няма да имаш.

важно е кой колко е продал и за колко пари,иначе ф-15 игъл се считаше дълго време за най-добрия изтребител за завоюв. прев. във въздуха т.е. противн. авиация да не лети до 1 седмица ,както пуст. буря 91г., съветската авиация през 41 г. и т.н.

това е стара статия - от преди дни. Вече е хванала мухъл. Руската търсачка е ЯНДЕКС.РУ ( YANDEX.RU ).

докопа ли се до руско оръжие и дава фира,а справка оня дето изпитваше оръжия по наште полигони