Коментари - Windows 10 трие програми без предупреждение | IT.dir.bg
назад

Windows 10 трие програми без предупреждение

Windows 10 сама изтрива приложения и програми, които бъдат сметнати за несъвместими и опасни, поставяйки пред свършен факт потребителите.

Обратно в новината

Коментари - Windows 10 трие програми без предупреждение | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако някой си е помислил че Уин 10 е "безплатен" - поизлъгал се е. Просто хората инвестират в събирането на личните ви данни. През 2020-та като ви го инсталират и на хладилниците, ще ядете когато Майкрософт прецени....

Не когато, а каквото. И повече, че няма да стигат приходите от реклама....

... и каквото и когато... Само въпросът с дишането стои все още отворен!

Защо десетката трие програми? Най вероятно, по същата причина на антивируса Нортън. Но когато Нортън трие, не питаме защо. А сега питаме. Според мен десетката трие програмите по същата причина на Нортън, с тази разлика, че Нортън не може да проникне в някои дълбоки части на ОС, а десетката може, и което е вредно, трие.

Ти може да не питаш ама аз питам обикновено. И нортъна ми казва и се разбрираме дали да го трие или не. С десетката също ще трябва да се разберем :)

Решението е само едно - OS X El Capitan. Aз съм много доволен.

:) Знаеш ли как в службите на САЩ са наричали Стив Джобс? Big Brother. "Случайно". OSX и IOS може и да са стъпили на FreeBSD, но са пипали каквото и където си искат и не е само в графичната подсистема. Всеизвестно е, че iPhone продължава да праща два пъти дневно consolidated.db - базата данни къде сте ходили и т.н. на трибуквените "несъществуващи" агенции на САЩ. И какво - решение няма? Не.Решение има ползвам го от години и то като декстоп, нарича се линукс. Линукс днес няма нищо общо с линукса отпреди 10 години, нито пък е необходимо да ползвате команден ред или конзола, с изключение на пишман кварталните хакер-специалисти, дето още карат на Win 98 SE :) или NT 6.1 :P - за тях просто добро или нищо. На хейтърите - много ви здраве, даже и любимите ви геймърски компании загряха накъде духа вятъра - Valve са пуснали Steam под линукс от доста време, собствената им игрова конзола е под линукс и т.н.. На потребителите на софтуер без достатъчно стабилен еквивалент под линукс като професионалните CAD системи - честито. You are M$ owned. Препоръчително е да ползвате Win7 или 8.1 като виртуалка, без update и без мрежа към интернет, а папката с проектите да бъде share между витрулката и хоста, за да можете да я достъпвате от каквото там ползвате.

Прекалено е зле за да може да се ползва, трудно е да се работи с него. За офис комп да, не и за личен.

Ами да си го ползват. Щом са го направили с такава концепция, да трие програми и да взима сам решения без да пита потребителя, да си го ползват. Дори и софтуер с неговата марка не трябва да трие без разрешение на потребителя. Така е честно и равноправно. Просто изцяло сбъркана концепция на уиндоуса. Доста злобно измислено. Да си го ползват те. АЗ такъв уиндоус и без пари да ми го дават и да е оригинален и лицензиран, пак не бих си го инсталирал и не бих го ползвал!!!

Естествено отношение - но какви опции имаш. И с времето опциите увеличават ли се на брой или намаляват....

Верно е че има запис в екселски формат, но не всички макроси на VBA работят. Това съм го тествал вече и ми е пушила главата.... Така че заробването е на всякакво ниво (и на VBA даже)

И Аз го изтрих без предупреждение !

Meanwhile in a parallel universe: Милиони уиндоуси се жалват по форумите, че КРЕТЕНА ги деинтсталира без предупреждение.

Няма операционна система дето да не е тръгвала с безброй проблеми. Дори за прехвалената по стабилност Windows XP излязоха в последствие безброй Service Pack -ове. Разбира се една ОС на няколко месеца не може са е изтествана и изшлайфана като такава на 5-6 години, особено за Windows 10 - един доста смел поглед в бъдещето във много отношения. Не случайно всички големи производители препоръчват да не бързате с ъпгрейда. Тъй че всички ъпгрейдващи към Windows 10 имайте предвид че това е ОС която реално още активно се доработва и вие реално сте нещо като бетатестери. Това днес не е първия, няма да бъде и последния гаф ... Аз лично си се чувствам чудесно на Windows 8.1 и към Window 10 вероятно бих минал най-рано след две три години. Който не му се занимава с евентуални гафове го съветвам същото.

Тука не става въпроз за техничекси проблеми. тази операциона система поставя предимно правни и морални въпроси. С нея майкрософт потъпкват правата на потребителите най-безцеремонно, което е твърде нагло и неморално. Но това говори че имат самочуствие на монополист. Защо ли след като има видима конкуренция. Защото таи зконкуренция е само прформа и ако се наложи всики сщес е обединят срещиу гражданите за да защитават корпоративните си интереси. Строителите на новият фашистки (луцифериански) ред тестват реакциите и търпимостта на мнозинството за да видят до къде могат да могат да стигнат в наглостта си и с какъв темп да придвижват промените. А немислещите нямали какво да крият.

Не толкова лоши разсъждения, вярно е, че които държат контрола над комуникациите в момента постоянно опипват коя следваща стъпка могат да направят така, че тя да бъде приета. От агитационните ти определения - луцифериански (баси, това кой го измисли), фашистки и подобни постът ти и губи стойност, и постига обратен на желания от тебе агитационен ефект.

Няма операционна система дето да не е тръгвала с безброй проблеми. ------------------------------ Тук не става въпрос за проблеми от рода на сигурност, бързина, безопасност, подобряване на системата и т.н. както бе с Ре Pack-овете на XP, Vista 7. Тук става въпрос за ИЗЦЯЛО ОБЪРКАНА КОНЦЕПЦИЯ НА УИНДОУСА!!! Тя трие сама програми, без да пита потребителя, сама взима решения, не оставя потребителя да решава! Дори и софтуер с неговата марка не трябва да трие! Всичко трябва потребителя да решава, както е било винаги в предишните уиндоуси. Така че тук говорим за съвсем ама съвсем различни неща. И сравнението ти с Pack-овете на XP и другите операциони системи няма нищо общо!!!

Това са пародии на офис програми. MS може да са всякакви, но за офис пакета наистина си заслужават поздравления.

Явно никой от вас не ползва Windows 10 в комбинация със CPU-Z, щяхте да знаете 4е си баца без проблем....

Да предположим, че Z-CPU е до толкова несъвместима, с новия winddows, че го крашва. После няма ли да обвинявате същия този windows, че е боза? По същия начин CCC вече не се поддържа и има друга алтернатива вече. Ако ти махат и вирусите цена няма да имат.

Ако една сканираща желязото програма може да крашне цялата ОС - еми да, ОС-а е боза и то голяма и вкисната !!!

Не е така. Код който може да пипа навсякъде може да срине всяка машина; практически за всяка ОС може да бъде написан такъв код. Което не значи, че не бива да го оставят да е изпълним, може човек да иска да прави нещо, да тества нещ и т.н. и да приеме, че това води до рестартиране. Не знам как баш са го направили в бозата (която Е боза както и всички останали масовости в момента), сигурно са искали това да касае средностатистическия ползвател на телевизор, но явно е дразнещо и за него.

Какво прави CPU-Z - просто казва какъв точно ти е порцесорът - и се ползва 2-3 пъти МАКС (освен ако не клокваш) - от къде на къде ще я трият???

Десятката явно е най-злостната. А иначе място за притеснение няма - Win7 си работи доста добре и няма никакъв смисъл да ъпгрейдвате.

Освен ако не си купи ново ПЦ. С това UEFI доста ще се озориш да подкараш 7. Да не говорим за драйверите.

С други думи си пазят лицензните права на MS а другите кучета ги яли.

Това е само когато говорим за софтуер. Пиратски филми и песни също биват трити одма...

Въх, отиде ми морното :)

никои не ви кара да ползвате windows, които не го устроива - да си кара с linux или с win 3.11 или с win 95, или там кои с каквото иска то не може хем да краднеш хем да се оплакваш като те хванат

Малко не ти е на място коментара. Тук става въпрос за контрол. Как така една ОС ще упражнява контрол върху това какво аз искам да мие на компютъра? Че на вискочото отгоре ще изпраща и репорти за всичко, което ми е на харда?

Всъщност точно тук мо е мястото на поста на 1, защото всичко това го пише в Споразумението което всички автоматично "OK" -ват.

С купен Windows 7 съм и няма да се ъпгрейдвам. Както много хора са написали - не става въпрос за товето разбиране за краденето (пиратски софтуер), а за разбирането на потребителя, че ОС-а трябва да прави каквото се очаква от потребителя, а не да проявява самоинициатива. Между другото познат се оплака, че в тяхната фирма Windows 10 е изтрил F-Secure (антивирусната, за която си плащат). Това що за решение е? Да убием конкуренцията ли?

Да Ви е честита новата Дограма! Дограма от Редмънд, от чичо Ви Бил!

Чичо ти Бил отдавна не е в играта.

Преинсталирам ли си Windows-а следващата версия ще е Superior XP - 64 битов. Разновидност на Windows XP. Новите вече не ги признавам много за Windows. Почнаха да го развалят много. Явно последните години след Бил Гейтс има некадърно управление. Пренебрегнаха навиците на потребиелите на Windows и начина на боравене, което бе тяхен огромен капитал. За сметка на това правят разни дизайнерски боклуци.

Аз работя в компания, която разработва софтуер. Кога една операционна система е "добра"? На никой проиводител не му пука дали системата работи добре при използването на пиратски версии. За да кажеш, че нещо е добро, трябва да го ползваш по начина, по който е предвиден - да си го купиш и използваш спрямо правилата. При тези условия Win 10 работи доста добре, много по-добре от Windows 7 например. За пиратите мога да кажа, че макар и да са болшинство, в случая нямат право на оценки на нещо, за което не са си платили, а го ползват.

Пеше, може доста да поспорим за това дали Win10 e по-добра от Win7 или дори от WinXP (изключая 64 битовата версия). Но тук въпросът е друг - плащаш си за да бъдеш подслушван и контролиран? Каквос тава тук, да не сме в книга на Оруел?!?!

Ти си бил голяма работа. Тестер ли работиш или метачка?

Нещастник, не знаеш как се пише CPU-Z, а ми говориш, че работиш във фирма, която пише софтуер..... Дори не разбираш за какво става въпрос (не за ползване на пиратски уиндоуси), но продължаваш да спамиш. Я ми отговори, като си толкова отворен, ако утре Windows деинсталира софтуера, дето "го пишете" щото бил нестабилен, колко от клиентите ви ще са доволни? А фирмата ви доволна ли ще е?

Сега разбрах как се интерпретира Windows 10: Windows - една голема нула

Май Стив Балмър ще се окаже пич в сравнение с циганските номера на "Всяка Неделя".

Всяка Неделя верно се оказа голям циганин. Отваря се голяма пазар. Дано Убунту спрат с техните цигански номера и се съсредоточат върху завземане на позиции. В противен случай ни чака диктатура от Google. MS са бита карта вече.

да ама като ви трие троянците и спайуеъра без да ви пита не мрънкате... макар, че съм за линукс това с авто забърсването е добра опция (ако има възможност да се изключи разбира се) защото има ламери които могат месеци наред да карат с инсталиран шпиониращ или малуеър и после мрънкат, че нещо им е повредило файловете, ами ще мрънкат защото с 90% от хаковете идва и нещо друго...

Аз сега не мога да разбера от какво се оплаквате... Като отидете в магазина да си купите мляко, сърдите ли се на продавачката, че Ви всема едно левче, а ако нямате левче, какво правите.. връщате млякото... Е не е ли същото? Защо трябва някой някъде да влага труд, време , нерви и пари, за да можете Вие безплатно да крадете от него... Онзи човек е преценил, че неговия труд струва едиколко си и ако ти искаш да се възползваш от него, ще си го платиш, ако не искаш, никой не те кара на сила. Сами си слагаме на компютрите краден софтуер в повечето случаи надвишаващ цената на самия компютър (виждал съм компютри с инсталиран софтуер за повече от половин милион долара) и после се сърдим, че искат от нас да не го ползваме... че ако на Вас ви откраднат портфейла вие ще си търсете ли парите? Готови ли сте да работите без заплата (трудът Ви да не се заплаща) Хайде моля Ви се, да гадно е ... край на авантата, ама ...сиренето е с пари!

Много си прав, да знайш. Само една маааалка разлика: Ако не ми хареса млякото в близкия магаин и отивам при друг. Ама от НАП като ми дадат екселски таблици да попълня и няма де да шавам. Или пък ДДС да дам всеки месец само с IE? За другите "държавни" институции и техните сайтове не ми се говори. Всички работят за М$.

Примитивни са ти разсъжденията колега. Представи си че изведнъж всички лекари решат да преглеждат за по 1000 лв. Или че докато легнеш за операция на апендикс, хирурга реши че не ти трябват едното око, единия бъбрек ..и черния дроб примерно. По твоята логика, ако не ти харесва, не ходи на хирург...и умри от апендицит?

Абсолютно неадекватно и тъпо сравнение. Окото, бъбрека и т.н. органи са си твои. Пиратския ти софтуер, не е твой и собственика на софтуера, с право решава да го изтрие. Както е написано, не трият пиратски софтуер на други компании, защото това не е тяхна работа, след като не е техен.

Крайно време е да се спре порочната практика с ползването на нелегален софтуер, затова искам Windows 11 да реже ВСИЧКО нелегално, не само що е на MS. (Хайде пирати, цъкайте минуси)

А да те гледа какви ги вършиш с жена си искаш ли? И да прожектира на голям екран някъде в Щатите, пред широка публика, програма на живо?

Този пък! Кой може да си позволи софтуер за десетки хиляди долари на личния компютър?! А т'ва е единствения начин да се усъвършенстваш или да си носиш работа в къщи. Да не говорим за ученици, студенти и прочие учащи. Т'ва е малко като видео картите за CAD приложенията, хардуерно почти не се различават от мейнстрийма, но са двойно и тройно по-скъпи. Същото е и със специлизирани софтуер за хиляди долари. Производителите знаят, че за в къщи НИКОЙ няма да го купи, но в офиса си бачка с него.

Поредна недомислица на малко-меките. Имат потребителите за дойни крави от които само смучат, без да се интересуват от техните нужди и очаквания. На всеки 100 ъпдейта които пристигат, 1-2 са за закърпване на хилядите уязвимости, всичко останало е за шпионаж, лицензии, ограничения. Жалък продукт възползващ се от монопола си сред компютърно неграмотните потребители.

На печелившите, чистито "безплатен" 10

що безплатния андроид да не да е по-добре или пък да му липсва възможноста за триене на програми?

Няма ли възможност всичките тия простотии на тази ОС да бъдат деактивирани? От няколко години съм се отказал от Уиндоус.

Нещата си вървят към онлайн OS. Тази идея се появи още около 1995, но поради ред причини не е развивана. Според мен реализацията й, е неизбежна в бъдещето.

Така беше, тогава още през 1992 Sun пропагандираше онлайн ОС на базата на мейнфреими и умни терминали от ранга на тогавашните ОС/2 и Windows 3.0. След 30 години децентрализация, се връщаме обратно към централизиране на ОС, брандирана като Big Bro

Мечтата на всички като MS е всичкия софтуер да е онлайн и да се продават само абонаменти. Плащаш - ползваш, не плащаш - гледаш отстрани. Няма пиратство, няма кракове. Да видиш тогава за какви печалби ще става въпрос.

За съжаление, скоро няма и да има изобр освен отдалечена ОС. SAAS, PAAS, и всекакви *ASS-ове настъпват неумолимо. Гугъл натрапва идеята си - всичко работи през браузера и това било бъдещето, МС а и всички големи също. Абе щом CAD софтуерът се изнася в Облака, какво да очакваме за другия далеч по-елементарен софтуер...

Инсталирал съм десетката на стар компютър, работи си отлично. Не е изтрито нищо за сега, според мен това са някакви психози, може би нещо като параноя. Всичко си е наред, няма проблем, десетката е супер!

И аз съм доволен от 10-ката,не е като да си няма недостатъци ,но върви към по-добре с всеки ъпдейт.Иначе всички шитни за сигурност е добре да се изключат,че много шпиони напоследък.

Отдавна не съм засичал човек с 100% лицензиран софтуер. И който не тегли от замундата... Сигурно си много щастлив?

Чудях се по какъв начин М$ ще избият "безплатния" ВИН10. Е, сега ми стана ясно.... Какви ли ще им са следващите ходове по прецакване на портебителите? Какво ли мисля и аз...Те са монополисти. А един монополист прави каквото си иска! Нямаха ли в америката някакъв закон против монополистите? Или това не се отнася за М$?

Щука

Що му хакате минуси на човека, къде не е прав? Вместо да хейтвате, обосновете се! Той го е направил и съм съгласен с него!

От какво си прецакан? Хем ядеш, хем се оплакваш от манджата. Няма край мрънкането.

Нормално е за М$. Ако аз съм монопоист, бъди сигурен 100% че ще инвестирам и в хейтъри. Но има и много вече обработени, които работят за тях безплатно. Че и се дървят на всичкото отгоре...Аз им казвам ЗОМБИТА.

Четете целите статии, кретенчета. Майкрософт ще трият само пиратски софтуер, който е собственост на тяхната фирма. Може би не са в правото си? Сиренето в магазина без пари ли го купуваш?

Така ли, и от кога CPU-Z и Catalyst са собственост на Микрошита?

Еми нема да си го инсталираме тоя виндолс и готово.

Уин10, Ексбокс1..още някоя година и ще се върнат у правия път. До тогава гуд лък с продажбите ;)

Много лош ход от страна на Майкрософт !

Сиренето в капана е безплатно.

...само за втората и следващите мишки :-)