Знаеше се, че новата операционна система Windows 10 може да изтрива сама опасни или несъвместими приложения от компютъра, като това беше указано в лицензионното споразумение с потребителя, но мнозина остават неприятно изненадани.

Логиката подсказваше, че операционната система на Microsoft ще прибягва до подобна мярка със съгласието на потребителя, който да получи известие и право на избор – дали да изтрие или да остави съответното приложение.

Но с най-свежото обновление на Windows 10, което излезе по-рано този месец, много потребители започнаха да се оплакват, че от компютрите им без предупреждение изчезват предварително инсталирани програми, пише VentureBeat.com, цитиран от technews.bg.

Към момента е известно, че Windows 10 премахва автоматично помощните програми CPU-Z, AMD Catalyst Control Center и някои други приложения, които имаха проблеми със съвместимостта с новата ОС.

AMD вече се отказа от Catalyst за сметка на новия Radeon пакет за графиката си.

Въпреки установените проблеми при работата с Windows 10 на някои от програмите, потребителите не са много доволни от подобен подход за отстраняването им и реагират гневно в тематичните форуми.

Факт е, че с преминаване към Windows 10 потребителите се съгласяват операционната им система да изтрива автоматично пиратски софтуер от компютрите им.

След по-задълбочено прочитане на новото лицензионно споразумение обаче става ясно, че Microsoft няма да изтриват всеки пиратски софтуер от вашия Win10 - ако имате нелегална Call of Duty или Photoshop няма защо да се притеснявате - Microsoft ще изтрива пиратските версии само на софтуер с неговата марка - като Office пакета например.Как да спрем шпионирането на Windows 10 >> >> >>