Възникнал в САЩ през 1952 година, днес Черният петък е добре познат в България. Спокойно можем да кажем, че това е денят на изгодните сделки, защото повечето големи магазини са с неустоими оферти. И докато потребителите все по-често се възползваха от намалените цени, за да закупят подарък преди празниците, то тази година ще е по-различна. Цялата 2020 г. бе белязана от пандемията от Covid-19. Въпреки това обаче Черен петък със сигурност ще има.

Специалистите са на мнение, че повече от 50 % от потребителите ще се възползват под една форма или друга, харчейки доста повече средства. Този факт включително важи и за България, именно поради което днес ще разгледаме какви мерки са взели големите вериги за предстоящото голямо пазаруване.

Преди това обаче, имаме едно бързо включване. Независимо дали ще пазарувате онлайн и във физически магазини и преди да влезем в детайли относно мерките за безопасност, нека набързо се запознаем с топ офертите за Черен Петък!

И за да сме по-конкретни, ще ви запознаем с някои от офертите на ЗОРА:

  • Всички знаем, че качеството на въздуха рязко се влошава през студените месеци. Затова, можеш да вземеш Пречиствател Finlux APF-500 PureSense с 42,9% отстъпка
  • Зимата е време, в което прекарваме повече време вкъщи. Ако искаме да превърнем дома си в кино, то 50-инчовият умен Телевизор Hitachi 50HAK6151 ANDROID SMART е със 30% отстъпка
  • Ако се чудите с какво да се отоплявате зимата или разхлаждате през лятото, то изключително изгоден е Климатикът Sharp AY-X12WSRS, който е намален с цели 40%
  • Хигиената е изключително важна за настоящата ситуация, затова от ЗОРА предлагат мощната прахосмукачка Прахосмукачка Rowenta RO2981 с отстъпка от 40,2%

Мерки против Covid-19

За да осигурят здравето на своите клиенти, магазините са предприели редица мерки, които да помогнат за по-безопасното пазаруване.

Специалистите уверяват, че големите магазини из цялата страна са в бойна готовност и изпълняват всички предписания срещу пандемията. Типичен пример за такъв е популярните магазини ЗОРА, които всъщност разполагат и с едни от най-добрите предпазни мерки в тазгодишния Черен петък.

Снимка: ЗОРА

ЗОРА предлага две опции - посещение на физически магазин или пазаруване онлайн оставайки в комфорта на своя дом.

При посещение на физическите магазини, носенето на маска е задължително, а още на входа на обектите на ЗОРА ще откриете диспенсъри снабдени с дезинфектант, които са на изцяло свободно ползване. Всички каси пък са предварително оборудвани с предпазни прегради. Взети са мерки и за ограничаване на струпванията на хора един до друг.

Така например физическите магазини ЗОРА няма да допускат повече от 1 човек на 3 квадратни метра площ и ще контролират броя на хората в магазина, за да бъда гарантирана социалната дистанция. Ако искате да научите пълният списък с мерките, предприети от ЗОРА, то може да ги научите тук.

Според специалистите обаче пазаруването онлайн определено е по-добрият избор, като и в двата случая отстъпките ще са големи.

Защо пазаруването онлайн е по-безопасно?

Отговорът на този въпрос е ясен. Избягвайки отиването до магазина си спестяваме рискът да срещнем хора, заразени с коронавирус. От верига ЗОРА споделят, че по отношение на доставките, всички транспортни средства се дезинфекцират непрекъснато. Така безопасността е максимално висока. Освен това всяка пратка изпратена от онлайн магазина, която достига до вас е предварително дезинфекцирана.

Какво предлага ЗОРА за Черния петък?

Магазини "Зора" гарантират максимално безопасни доставки

Снимка: iStock by Getty Images

От ЗОРА са подготвили атрактивни промоции, които важат не само в петък, а цели 4 дни. В периода от 19.11 до 22.11 ще откриете Опасно падащи цени с намаления до 40% на избрани уреди и големи намаления при продуктови групи.

Месец ноември в ЗОРА със сигурност ще ви донесе много приятни емоции и добри отстъпки, без значение дали пазарувате офлайн в магазина или онлайн от вкъщи.

*Материалът съдържа продуктово позициониране