Какво трябва да знаете при покупката на нов телевизор | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018
Какво трябва да знаете при покупката на нов телевизор 21
Снимка: Samsung

Какво трябва да знаете при покупката на нов телевизор

Или как да се сдобием едновременно с кино, галерия, музей, гейминг център и офис у дома

| Редактор: Стоян Гогов 0 25337

Рано или късно на всеки се налага да си вземе нов телевизор. Различни проучвания разкриват, че средно на 7 години ние купуваме ново устройство. Експерти от сферата на икономиката ни съветват, че най-добрият вариант е да не чакаме телевизорът ни да остарее твърде много, а на всеки 2-3 години да си вземаме нов, продавайки стария. Естествено всеки има мнение по темата, а някои хора основателно сменят стария телевизор едва когато той се развали. Фактите говорят, че през настоящата 2021 година ще се закупят над 200 милиона телевизора по целия свят, като тези данни са базирани на анализи и на тенденциите от предходните години. Според прогноза на Deloitte тази година ще бъде премината и границата от 1 милион продадени 8К телевизори.

Всичко това поставя въпроса - какво трябва да знаем при избора на нов телевизор?

Тънкостите

Изборът на нов телевизор трябва да е съобразен с бюджета и възможностите на устройството, което купувате. Важно е да залагате на добре позната и наложена марка, която оперира отдавна в България и може да ви предложи надеждни услуги и след покупката на телевизора. Така няма да се сблъскате с неприятни изненади след покупката си.

Премиум моделите имат много по-дълъг живот

Снимка: Samsung

Съветите на специалистите са да заложите на върховите технологии. Така печелите много повече, без значение кой вид потребители сте.

Ако смятате да останете с телевизора си, докато той не се развали, то няма логика да пестите от към качество и възможности. Най-добрият избор е да заложите на най-новото и най-доброто на пазара. По този начин ще запазите за по-дълго върховите способности на своето устройство, а то от своя страна ще остарее много по-бавно.

Ако пък смятате, че най-добрият вариант е постоянно да ъпдейтвате техниката си, то навярно знаете, че колкото от по-висок клас е тя, то толкова по-малко ще се обезцени и ще може да я продадете на добра цена 2-3 години след покупката й. Освен това интересът към премиум моделите на вторичния пазар винаги е по-висок.

След като споделихме някои тънкости относно финансовата част е време да видим и какво се случва в света на телевизорите през последните години, за да можем да направим най-добрия и информиран избор.

Чисто технологично има голямо развитие в QLED матриците, а цветовете никога не са били по-живи. Съветът ни е да избирате измежду телевизор с 4К или 8К резолюция, тъй като по-ниските разделителни способности вече са остарели и по-малко функционални.

Покупката на високотехнологичен модел с големи възможности винаги се отплаща

Снимка: Samsung

Практичната страна също е много по-важна. Днес телевизорът все по-малко се използва за гледане на програми. Той може да се превърне в добре интегрирана част от интериора ви, да ви помага в работата и далеч да не е "черен екран", когато е изключен.

Изминалата 2020 година показа, че телевизорът е много повече от устройство за гледане на телевизия, а през 2021 тази максима се извежда на още по-високо ниво.

Ако обмисляте покупката на нов телевизор, то трябва да знаете кои са най-големите новости на пазара в България. Само преди няколко дни у нас дебютира устройство, чиито способности могат да надхвърлят и най-смелите ви очаквания.

Samsung The Frame 2021

The Frame 2021 е най-новият модел на Samsung, който ще преобърне представите ви за това какво може един телевизор. Устройството е част от лайфстайл гамата на Samsung и сериозно надгражда постиженията на предходното първо поколение, дебютирало в България през 2020 г.

Снимка: Samsung

Новият модел The Frame се характеризира с 46% по-тънък профил и дебелина едва от 2,5 сантиметра. The Frame 2021 се доближава максимално до дълбочината на рамката на действителна картина. И като споменахме рамки, то изборът е станал много по-богат и разнообразен.

Телевизорът разполага с 12 пъти по-голямо пространство за съхранение на изображения, както и достъп до галерията, от която могат да избирате от над 1400 различни творби на изкуството. И това е само началото.

Много повече от телевизор

Тайната на успеха на лайфстайл гамата на Samsung се крие в това, че по същество предлага много по-големи възможности, спрямо "пасивното" гледане на телевизия.

The Frame 2021 е същинско произведение на изкуството. Това е навярно единственият съществуващ телевизор, който е интересен за гледане дори когато е изключен.

The Frame 2021 превръща дома ви в парижка галерия

Снимка: Samsung

При угасянето на устройството може да активирате Art Mode, който ще превърне телевизора в изложбена зала. На екрана ще видите любими картини, снимки и изображения. Те може да са част от личната ви колекция, за която имате на разположение 6GB свободно пространство, достатъчни за 1200 снимки с 4К качество.

The Frame 2021

Снимка: Samsung

Може да заложите и на предварително подбраните 1400 творби на изкуството. А може да трансформирате жилището си в същинска галерия.

Art Store ви предлага достъп до творбите, намиращи се в най-големите и реномирани галерии и музеи. Дори да не се абонирате за услугата, имате гратисен период, в който да я изпробвате, за да се убедите колко добре изглеждат арт шедьоврите на стената в хола ви.

The Frame 2021 разполага с усъвършенстван алгоритъм, който открива какви са вашите арт предпочитания и скоро сам започва да ви предлага изкуство в стила, който харесвате.

Вижте как изглежда The Frame 2021 на Samsung >> >> >>

Новият телевизор на Samsung е най-сигурният и лесен начин да се разходите из галериите на Париж, Ню Йорк, Лондон и големите световни столици, като едновременно с това да се сдобиете с богата колекция от шедьоври.

Замислете се, досега малцина са можели да окачат огромни и изключително живи картини на стената си, които дори да изглеждат по-добре от оригиналите. След малко ще видите защо.

Богатият избор от рамки също помага за арт трансформацията, която може да преживее холът ви.

Що се отнася за поставянето на телевизора, то опциите ви са още по богати и все така дизайнерски.

Поради тънкия профил на The Frame 2021 и иновациите на Samsung, е възможно да "залепите" устройството плътно на стената си. Така телевизорът се слива безпроблемно с декора и става хармонична част от интериора на стаята ви.

The Frame 2021 може да се постави на артистичен статив-триножник

Снимка: Samsung

Ако не искате да монтирате устройството на стената, то може да изберете измежду артистичен статив-триножник или елегантна стойка. Новата, по-висока стойка може да се съчетае идеално със саундбар.

Технологиите

Вероятно прочетохте, че произведенията на изкуството, които може да видите на The Frame 2021, често изглеждат по-добре от оригиналите. Ако това твърдение ви е учудило, то е само защото не знаете какво се крие "зад рамката" на The Frame 2021.

The Frame 2021 има изключително живи цветове

Снимка: Samsung

Новият телевизор на Samsung се гордее със 100% обем на цветовете, което се дължи на Quantum Dot технологията. Тя включва панел от наночастици, филтриращи светлината, излъчвана от QLED матрицата. Това води до върхови нива в точността и дълбочината на цветовете.

Заради Dual LED пък може да се наслаждавате на невероятен детайл и текстура без значение от ъгъла, от който гледате екрана.

The Frame 2021 на Samsung е същински пир за окото

Снимка: Samsung

Телевизорът автоматично усеща и регулира осветлението, а и контраста на екрана въз основа на заобикалящата светлина. Така ще може да се наслаждавате на кристално ясна картина дори и слънцето буквално да е нахлуло в стаята ви.

Сензорът за движение разпознава кога излизаш от стаята и изключва Art Mode, за да пести енергия. По-късно, когато влезеш в стаята, сензорът за движение отново оживява изкуството.

Телевизорът разполага и с активен гласов усилвател, който усеща фоновия звук в реално време и регулира силата и яснотата на диалога, така че дори при шум можеш да чуеш гласовете и да не пропуснеш забавлението, ако случайно в стаята стане по-шумно. Тази технология е особено полезна при гледане на филми, предавания или спорт с компания.

Свързването на телевизорът става изключително лесно, а пускането на съдържание от компютъра или телефона не изисква повече усилия от няколко докосвания. И всичко това без да превръщате стаята си в джунгла от кабели.

Multi View позволява екранът да се раздели, а до вас да достигат няколко потока на съдържание. Функцията позволява например лесното съчетание на спорт и забавление - може едновременно да пуснете видео тренировка, която да ви помогне да правите правилно упражнения. И докато хвърляте кратки погледи към тази част на екрана, може да гледате епизод на любимия си сериал на другата. Възможностите естествено са безкрайни.

The Frame 2021 на Samsung е един от най-умните телевизори на пазара

Снимка: Samsung

Mobile Mirroring функцията позволява да пренесете и пуснете любимите си видеоклипове, музика и снимки от телефона на големия и красив екран на The Frame 2021. Функцията работи без значение дали смартфонът ви е с Android или iOS.

Размерите на The Frame 2021 започват от 50 инча и достигат до 75 инча, като са налични 55" и 65" опции. Функциите Tap View и One Remote Control / SmartThings / Smart Hub са налични и при новия The Frame.

Работа и забавление

Сценариите, при които може да използвате възможностите на The Frame 2021, са изключително много. Това се дължи на факта, че телевизорът се свърза лесно с компютър и телефон, както и на върховите качества на екрана.

The Frame 2021 е идеален и за работа.

Ако сте графичен дизайнер, дигитален артист, влогър, създател на видео и фото съдържание или дори архитект, то The Frame 2021 значително може да улесни работата ви. Погледът към направеното от вас на ограден с арт рамка 75-инчов дисплей с ултра качество открива нови перспективи за творене.

The Frame 2021 на Samsung може да е част от домашната ви работна станция

Снимка: Samsung

Телевизорът е удобен и за провеждането на видеоконференции.

The Frame 2021 е особено добър избор и за хората, , за които е важно да разполагат със стилен телевизор в офиса. Това е така, защото устройството е не само функционално, но и много красиво заради своя дизайн и арт галерия.

Начините, по които The Frame 2021 може да помогне на работата ви, са много. Но освен това телевизорът е идеален за забавления.

Телевизорът е перфектен избор и за феновете на "Цар Футбол"

Снимка: Samsung

Дълбоки, живи и точни цветове, както и високата 4К резолюция превръщат The Frame 2021 в идеалния избор за всеки киноман. Размерът устройството е много подходящ за създаването на домашно кино, а функциите му са идеални и за хората, обичащи да играят игри - без значение от конзола или компютър.

Утвърденият лидер

За 15-та поредна година Samsung е номер 1 на пазара на телевизорите в световен мащаб. Причината за това са технологични иновации, богата гама, пълна с добри устройства и философското преосмисляне на ролята на телевизорите в съвременния ни начин на живот.

Благодарение на Samsung, днес телевизорът може да превърне дома ви в галерия, да ви помага в тренировките, да ви служи за работа, а забавлението да много по-качествено и лично.

Иновативните и технологично съвършенни продукти са превърнали Samsung в лидер в сегмента

Снимка: Samsung

През 2021 година Samsung осъществи същински пробив със своята Neo QLED технология. Благодарение на нея за пръв път стана възможна появата на телевизори с безрамков дизайн, при които екранът представлява 99% от тялото и така образът се слива с пространството около телевизора.

Изборът измежду различните телевизори на Samsung е огромен. Без значение от коя гама и от кой клас харесате своето устройство, то ще е дело на компанията, която е лидер на пазара за 15-а поредна година. Само по себе си, това е гаранция за качество и надеждност - най-важните характеристики при избора на техника.

The Frame 2021 пасва перфектно на всеки един интериор

Снимка: Samsung

Какво трябва да знаете при покупката на нов телевизор 22

Какво трябва да знаете при покупката на нов телевизор

Или как да се сдобием едновременно с кино, галерия, музей, гейминг център и офис у дома

| Редактор : Стоян Гогов 0 25337 Снимка: Samsung

Рано или късно на всеки се налага да си вземе нов телевизор. Различни проучвания разкриват, че средно на 7 години ние купуваме ново устройство. Експерти от сферата на икономиката ни съветват, че най-добрият вариант е да не чакаме телевизорът ни да остарее твърде много, а на всеки 2-3 години да си вземаме нов, продавайки стария. Естествено всеки има мнение по темата, а някои хора основателно сменят стария телевизор едва когато той се развали. Фактите говорят, че през настоящата 2021 година ще се закупят над 200 милиона телевизора по целия свят, като тези данни са базирани на анализи и на тенденциите от предходните години. Според прогноза на Deloitte тази година ще бъде премината и границата от 1 милион продадени 8К телевизори.

Всичко това поставя въпроса - какво трябва да знаем при избора на нов телевизор?

Тънкостите

Изборът на нов телевизор трябва да е съобразен с бюджета и възможностите на устройството, което купувате. Важно е да залагате на добре позната и наложена марка, която оперира отдавна в България и може да ви предложи надеждни услуги и след покупката на телевизора. Така няма да се сблъскате с неприятни изненади след покупката си.

Премиум моделите имат много по-дълъг живот

Снимка: Samsung

Съветите на специалистите са да заложите на върховите технологии. Така печелите много повече, без значение кой вид потребители сте.

Ако смятате да останете с телевизора си, докато той не се развали, то няма логика да пестите от към качество и възможности. Най-добрият избор е да заложите на най-новото и най-доброто на пазара. По този начин ще запазите за по-дълго върховите способности на своето устройство, а то от своя страна ще остарее много по-бавно.

Ако пък смятате, че най-добрият вариант е постоянно да ъпдейтвате техниката си, то навярно знаете, че колкото от по-висок клас е тя, то толкова по-малко ще се обезцени и ще може да я продадете на добра цена 2-3 години след покупката й. Освен това интересът към премиум моделите на вторичния пазар винаги е по-висок.

След като споделихме някои тънкости относно финансовата част е време да видим и какво се случва в света на телевизорите през последните години, за да можем да направим най-добрия и информиран избор.

Чисто технологично има голямо развитие в QLED матриците, а цветовете никога не са били по-живи. Съветът ни е да избирате измежду телевизор с 4К или 8К резолюция, тъй като по-ниските разделителни способности вече са остарели и по-малко функционални.

Покупката на високотехнологичен модел с големи възможности винаги се отплаща

Снимка: Samsung

Практичната страна също е много по-важна. Днес телевизорът все по-малко се използва за гледане на програми. Той може да се превърне в добре интегрирана част от интериора ви, да ви помага в работата и далеч да не е "черен екран", когато е изключен.

Изминалата 2020 година показа, че телевизорът е много повече от устройство за гледане на телевизия, а през 2021 тази максима се извежда на още по-високо ниво.

Ако обмисляте покупката на нов телевизор, то трябва да знаете кои са най-големите новости на пазара в България. Само преди няколко дни у нас дебютира устройство, чиито способности могат да надхвърлят и най-смелите ви очаквания.

Samsung The Frame 2021

The Frame 2021 е най-новият модел на Samsung, който ще преобърне представите ви за това какво може един телевизор. Устройството е част от лайфстайл гамата на Samsung и сериозно надгражда постиженията на предходното първо поколение, дебютирало в България през 2020 г.

Снимка: Samsung

Новият модел The Frame се характеризира с 46% по-тънък профил и дебелина едва от 2,5 сантиметра. The Frame 2021 се доближава максимално до дълбочината на рамката на действителна картина. И като споменахме рамки, то изборът е станал много по-богат и разнообразен.

Телевизорът разполага с 12 пъти по-голямо пространство за съхранение на изображения, както и достъп до галерията, от която могат да избирате от над 1400 различни творби на изкуството. И това е само началото.

Много повече от телевизор

Тайната на успеха на лайфстайл гамата на Samsung се крие в това, че по същество предлага много по-големи възможности, спрямо "пасивното" гледане на телевизия.

The Frame 2021 е същинско произведение на изкуството. Това е навярно единственият съществуващ телевизор, който е интересен за гледане дори когато е изключен.

The Frame 2021 превръща дома ви в парижка галерия

Снимка: Samsung

При угасянето на устройството може да активирате Art Mode, който ще превърне телевизора в изложбена зала. На екрана ще видите любими картини, снимки и изображения. Те може да са част от личната ви колекция, за която имате на разположение 6GB свободно пространство, достатъчни за 1200 снимки с 4К качество.

The Frame 2021

Снимка: Samsung

Може да заложите и на предварително подбраните 1400 творби на изкуството. А може да трансформирате жилището си в същинска галерия.

Art Store ви предлага достъп до творбите, намиращи се в най-големите и реномирани галерии и музеи. Дори да не се абонирате за услугата, имате гратисен период, в който да я изпробвате, за да се убедите колко добре изглеждат арт шедьоврите на стената в хола ви.

The Frame 2021 разполага с усъвършенстван алгоритъм, който открива какви са вашите арт предпочитания и скоро сам започва да ви предлага изкуство в стила, който харесвате.

Вижте как изглежда The Frame 2021 на Samsung >> >> >>

Новият телевизор на Samsung е най-сигурният и лесен начин да се разходите из галериите на Париж, Ню Йорк, Лондон и големите световни столици, като едновременно с това да се сдобиете с богата колекция от шедьоври.

Замислете се, досега малцина са можели да окачат огромни и изключително живи картини на стената си, които дори да изглеждат по-добре от оригиналите. След малко ще видите защо.

Богатият избор от рамки също помага за арт трансформацията, която може да преживее холът ви.

Що се отнася за поставянето на телевизора, то опциите ви са още по богати и все така дизайнерски.

Поради тънкия профил на The Frame 2021 и иновациите на Samsung, е възможно да "залепите" устройството плътно на стената си. Така телевизорът се слива безпроблемно с декора и става хармонична част от интериора на стаята ви.

The Frame 2021 може да се постави на артистичен статив-триножник

Снимка: Samsung

Ако не искате да монтирате устройството на стената, то може да изберете измежду артистичен статив-триножник или елегантна стойка. Новата, по-висока стойка може да се съчетае идеално със саундбар.

Технологиите

Вероятно прочетохте, че произведенията на изкуството, които може да видите на The Frame 2021, често изглеждат по-добре от оригиналите. Ако това твърдение ви е учудило, то е само защото не знаете какво се крие "зад рамката" на The Frame 2021.

The Frame 2021 има изключително живи цветове

Снимка: Samsung

Новият телевизор на Samsung се гордее със 100% обем на цветовете, което се дължи на Quantum Dot технологията. Тя включва панел от наночастици, филтриращи светлината, излъчвана от QLED матрицата. Това води до върхови нива в точността и дълбочината на цветовете.

Заради Dual LED пък може да се наслаждавате на невероятен детайл и текстура без значение от ъгъла, от който гледате екрана.

The Frame 2021 на Samsung е същински пир за окото

Снимка: Samsung

Телевизорът автоматично усеща и регулира осветлението, а и контраста на екрана въз основа на заобикалящата светлина. Така ще може да се наслаждавате на кристално ясна картина дори и слънцето буквално да е нахлуло в стаята ви.

Сензорът за движение разпознава кога излизаш от стаята и изключва Art Mode, за да пести енергия. По-късно, когато влезеш в стаята, сензорът за движение отново оживява изкуството.

Телевизорът разполага и с активен гласов усилвател, който усеща фоновия звук в реално време и регулира силата и яснотата на диалога, така че дори при шум можеш да чуеш гласовете и да не пропуснеш забавлението, ако случайно в стаята стане по-шумно. Тази технология е особено полезна при гледане на филми, предавания или спорт с компания.

Свързването на телевизорът става изключително лесно, а пускането на съдържание от компютъра или телефона не изисква повече усилия от няколко докосвания. И всичко това без да превръщате стаята си в джунгла от кабели.

Multi View позволява екранът да се раздели, а до вас да достигат няколко потока на съдържание. Функцията позволява например лесното съчетание на спорт и забавление - може едновременно да пуснете видео тренировка, която да ви помогне да правите правилно упражнения. И докато хвърляте кратки погледи към тази част на екрана, може да гледате епизод на любимия си сериал на другата. Възможностите естествено са безкрайни.

The Frame 2021 на Samsung е един от най-умните телевизори на пазара

Снимка: Samsung

Mobile Mirroring функцията позволява да пренесете и пуснете любимите си видеоклипове, музика и снимки от телефона на големия и красив екран на The Frame 2021. Функцията работи без значение дали смартфонът ви е с Android или iOS.

Размерите на The Frame 2021 започват от 50 инча и достигат до 75 инча, като са налични 55" и 65" опции. Функциите Tap View и One Remote Control / SmartThings / Smart Hub са налични и при новия The Frame.

Работа и забавление

Сценариите, при които може да използвате възможностите на The Frame 2021, са изключително много. Това се дължи на факта, че телевизорът се свърза лесно с компютър и телефон, както и на върховите качества на екрана.

The Frame 2021 е идеален и за работа.

Ако сте графичен дизайнер, дигитален артист, влогър, създател на видео и фото съдържание или дори архитект, то The Frame 2021 значително може да улесни работата ви. Погледът към направеното от вас на ограден с арт рамка 75-инчов дисплей с ултра качество открива нови перспективи за творене.

The Frame 2021 на Samsung може да е част от домашната ви работна станция

Снимка: Samsung

Телевизорът е удобен и за провеждането на видеоконференции.

The Frame 2021 е особено добър избор и за хората, , за които е важно да разполагат със стилен телевизор в офиса. Това е така, защото устройството е не само функционално, но и много красиво заради своя дизайн и арт галерия.

Начините, по които The Frame 2021 може да помогне на работата ви, са много. Но освен това телевизорът е идеален за забавления.

Телевизорът е перфектен избор и за феновете на "Цар Футбол"

Снимка: Samsung

Дълбоки, живи и точни цветове, както и високата 4К резолюция превръщат The Frame 2021 в идеалния избор за всеки киноман. Размерът устройството е много подходящ за създаването на домашно кино, а функциите му са идеални и за хората, обичащи да играят игри - без значение от конзола или компютър.

Утвърденият лидер

За 15-та поредна година Samsung е номер 1 на пазара на телевизорите в световен мащаб. Причината за това са технологични иновации, богата гама, пълна с добри устройства и философското преосмисляне на ролята на телевизорите в съвременния ни начин на живот.

Благодарение на Samsung, днес телевизорът може да превърне дома ви в галерия, да ви помага в тренировките, да ви служи за работа, а забавлението да много по-качествено и лично.

Иновативните и технологично съвършенни продукти са превърнали Samsung в лидер в сегмента

Снимка: Samsung

През 2021 година Samsung осъществи същински пробив със своята Neo QLED технология. Благодарение на нея за пръв път стана възможна появата на телевизори с безрамков дизайн, при които екранът представлява 99% от тялото и така образът се слива с пространството около телевизора.

Изборът измежду различните телевизори на Samsung е огромен. Без значение от коя гама и от кой клас харесате своето устройство, то ще е дело на компанията, която е лидер на пазара за 15-а поредна година. Само по себе си, това е гаранция за качество и надеждност - най-важните характеристики при избора на техника.

The Frame 2021 пасва перфектно на всеки един интериор

Снимка: Samsung