Серията EliteBook x360 на HP имат славата на едни от най-добрите бизнес лаптопи - малките размери са съчетани с висока мощност, сензорен дисплей и гъвкави способности.

Новият HP EliteBook x360 1030 G3 обаче излиза една крачка пред останалите модели в сегмента, защото неговият 13.3-инчов дисплей има яркост от цели 700 нита. Казано с други думи - дори и да излезете навън в най-слънчевия ден със своя лаптоп, то дневната светлина няма да повлия по никакъв начин на яркостта и контраста на дисплея и вие ще може да се наслаждавате на възможно най-живите и истински цветове.

Резолюцията е 1080p, а цветовото покритие е цели 100% sRGB.

Всъщност от HP заявяват, че това ще бъде първият екран на лаптоп, който ще може да се ползва адекватно навън. Сравнявайки възможностите на новия EliteBook x360 с последния MacBook Pro 13 на Apple, то става ясно, че HP води с преднина от 200 нита или с около 1/3 по-голяма яркост.

Заслужава да се отбележи, че има версии и с 4К дисплей, който отново е с 100% sRGB, но яркостта му е 500 нита.

Ако трябва да продължим с екрана, то няма как да не отбележим, че той може да се завърта на 360-градуса, което прави HP EliteBook x360 една идея по-мобилен. Аудиото от Bang & Olufsen пък прави излишно закупуването на безжична Bluetooth колонка.

Добро впечатление създава и алуминиевият корпус, който добавя не само стил, но и здравина към конструкцията на кликпада, който впрочем тежи само 1.25 килограма.

Що се отнася до способностите, то новият EliteBook x360 ще има няколко версии, снабдени с най-новото поколение процесори на Intel - Core i7 или Core i5. Видеокартата е интегрирана Intel UHD Graphics 620.

Оперативната памет може да бъде 8GB или 16GB, а вътрешното пространство разчита на SSD с големина от 128GB до 2TB.

Батерията е литиево-йонна и може да осигури до 18 часа автономна работа.

За завършек можем да кажем, че HP EliteBook x360 е възможно най-добрата за сега комбинация между таблет и лаптоп, позиционирана в бизнес сегмента. Повече за новото и старото поколение на EliteBook x360 може да откриете тук >>>