Източници на Bloomberg разкриват, че догодина LG ще започне продажбите на телевизори, които могат да се навият на руло, когато не се използват. Първото устройство ще е с диагонал 65" на OLED панела и ще се навива като врата на гараж с натискането на бутон. Един от прототипите на телевизора, показан в изследователския център на LG в Сеул, се прибира в кутия, когато не се използва.

Технологията беше демонстрирана тази година и очевидно вече е готова за комерсиализиране, а според изданието корейците ще ползват иновацията, за да засилят своя потребителски бизнес, който се бори с намаляващи цени и засилваща се конкуренция от Китай.

Засега OLED телевизорите имат много малък дял от общия пазар, но това ще се промени през идните месеци. Според данни на Statista тази година OLED моделите са били едва 1.1% от глобалните доставки, а LCD са имали почти 98%. В същото време прогнозата е догодина доставките на OLED телевизори да се увеличат със 70% до 4 милиона броя от 2.3 милиона през тази година.

Заедно с това LG ще инвестира в 5G и вероятно ще представи модел с поддръжка за технологията по време на мобилния конгрес догодина. Засега обаче компанията не смята да пуска смартфон със сгъваем дисплей, защото се съмнява, че такъв продукт ще успее да генерира печалба на фона на високата цена за производство на толкова голям панел и несигурността по отношение на търсенето.