Изглежда, че геймърските слушалки Razer Kraken са спасили живота на своя притежател, отклонявайки заблуден куршум, който е преминал през прозореца.

Споделяйки историята си в Reddit, потребителят Enough_Dance_956 разказва, че рано сутринта седял в дома си в Калифорния и разговарял с приятелите си, когато през прозореца прелетял заблуден куршум и рикоширал в носената от него слушалка.

Геймърът споделя и няколко снимки, на които се виждат прозорецът, в който изглежда има дупка от куршум, повредените слушалки и самият куршум. "Куршумът мина през прозореца, удари се в слушалките ми, отскочи от стената и се приземи в леглото ми", споделя т . нар. Redditor.

"Ако не бяха слушалките, направени с добро качество, щях да съм мъртво дете на 18-годишна възраст. Дори не можех да си представя цялата болка, която щяха да изпитат семейството и приятелите ми", добави той.

Не е известно защо е бил изстрелян куршумът, но както посочва потребителят, ако не е носил слушалките или е седял само с един-два сантиметра по-напред на стола си, може би нямаше да може да сподели лично историята си.

Много коментиращи в Reddit нарекоха историята измама, което накара Enough_Dance_956 да качи още снимки. На тях се вижда вдлъбнатина в стената, от която се предполага, че е отскочил куршумът, за който се твърди, че е 9-милиметров, както и самият куршум.