През май Specialized обяви създаването на подмарката Globe за електрически велосипеди. Те ще помагат на хората да се отърват от "пристрастяването към автомобила".

Основната идея е да се създадат практични електрически велосипеди на сравнително достъпна цена, които да улеснят пътуванията на къси разстояния, като намалят нуждата от автомобили, пикапи и джипове при ежедневното пътуване.

Specialized, който е един от водещите американски производители на велосипеди от "старата школа", позиционира марката Globe като конкурент на нарастващия брой стартиращи електрически велосипеди. Тя ще се конкурира с марки като Rad Power Bikes, Aventon и Super73.

Сега в мрежата се появиха изображения на предстоящия модел Clobe Haul ST. Спецификациите все още не са известни, но от изображението можете да разберете, че става дума за къс товарен велосипед с ниска рамка, външна батерия, заден електрически двигател и високопроходими гуми. С други думи, новият модел е подобен на популярния RadRunner и други електрически велосипеди от този тип. За разлика от тях обаче Haul ST има почти плоско кормило.

Калниците, вградените фарове, светлини и заден багажник го превръщат в универсален велосипед, който ви позволява да съчетавате различни стилове на каране. Предлагат се и светлоотразителни елементи върху колелата, за да се повиши безопасността при употреба.

Забележително е, че Globe се позиционира като марка, която съчетава високо съотношение цена-качество. Това е доста изненадващо, като се има предвид, че самата Specialized произвежда недостъпни електрически велосипеди, в които се използват високотехнологични и скъпи компоненти.

Например моделите от гамата Turbo струват между 3250 и 5500 долара. За сравнение Rad Power Bikes предлага своите варианти от 2000 долара и по-евтино. Възможно е Globe да даде приоритет на икономиите от двигатели и батерии, тъй като те обикновено са най-скъпите компоненти на електрическите велосипеди.

Подробни спецификации и цени ще бъдат разкрити на по-късна дата.