След като наскоро приключи проектът за "прослушване" на открития космос за сигнали, наречен Seti@Home, някои сметнаха, че бъдещето на подобни инициативи, при които се използва отдалечената изчислителна мощ на множество машини на потребители, не е розово.

Само няколко дни след това обаче се оказа, че търсенето на лек за Covid-19 ще изисква подобни усилия. NVIDIA призоваха своите потребители да помогнат в глобалната борба с пандемията, изтегляйки приложението Folding@home. Геймърите могат да включат своите машини с мощни графични карти в обща мрежа, така че да са част от световните усилия в борбата с коварната болест.

Програмата е разработена за свързването на изчислителната мощ на компютрите в глобална мрежа, като по този начин тя ще може да се използва от учени за изследвания и симулации, търсещи лек, предвиждащи бъдещето разпространение на вируса и направата на сложни изчисления за молекулите му, които могат да доведат до създаване на ваксина.

Потребителят може да спре работата на приложението във всеки един възможен момент, но когато не използва своя хардуер има възможност чрез Folding@home приложението да помогне много в борбата с Covid-19.