Най-голямото независимо гейм събитие у нас Sofia Game Jam Week 2020 стартира изключително убедително със своя образователен модул, организиран от ARC Academy. Залата "В Парка" посрещна близо 500 посетители за двата дни на изминалия уикенд. Млади хора между 16 и 20 години получиха възможността да се запознаят с различни професии в една от най-прогресивните индустрии в света, геймингът.

Седмицата Sofia Game Jam бе откритa ден по-рано във Френския културен институт в България в присъствието на нейните организатори, г-н Владимир Данаилов, зам.-кмет по Дигитализация в Столична Община, г-н Клод Шасен, директор на Френския културен институт в България, и г-н Крум Карадаков, ИТ мениджър във фондация "Америка за България", който обърна внимание, че SGJW 2020 "ще даде перспектива на младите хора, чрез която да успеят да развият своята страст като професионално занимание".

Sofia Game Jam Week 2020 продължава с изложба с 48 творби от видео игри, създадени от български и полски гейминг студиа. Изложбата може да бъде разгледана във Френския културен институт в България.

За първи път в програмата на Sofia Game Jam Week ще има и специална музикална вечер с домакин "Кино Култура". За всички любители на видео игрите и музиката на 30 януари от 19 часа две акустични китари и един вокал ще прозвучат на живо в ритъма на известни музикални теми от култови видео игри. Вход - свободен.

През тази седмица SGJW 2020 организира и своята професионална конференция, кариерен панаир, както и ядрото на събитието - 48-часовият хакатон, който ще се проведе за 7-ма поредна година.

Програмата до края на Sofia Game Jam Week 2020 вижте ТУК >>>