Румен Минчев е на 23 години и от 1 година вече е част от екипа на Хуауей Технолоджис България като специалист по продажби. Завършил "Софтуерно инжинерство" в Софийския университет, решава да вземе участие в стипендиантската програма на Хуауей Технолоджис България, което променя живота и професионалния му път. Той е награден с отличие Golden seed за изключителни постижения в стипендиантската програма ICT Talents training SFTF scholarship program. За мотивацията, мечтите и реализацията на един млад човек, ще ни разкаже самият Румен.

- Разкажи ни малко повече за себе си ( образование, хобита, мечти).

- Завършил съм бакалавър "Софтуерно инженерство" в Софийския университет. Тази специалност е изключително трудна и предизвикателна, но предоставя много възможности за хората, които търсят развитие в тази сфера. Старая се свободното си време да го посвещавам на различни каузи и да посещавам събития, които да обогатяват моите знания и умения в различини сфери. Затова изборът ми на работа се базираше на възможността за учене и развитие. Хуауей предоставя неограничени възможности за трупане на знания и умения за всеки, който проявява желание. Част от мечтите ми, свързани с кариерното ми развитие, се базират точно на постоянният растеж, липсата на застой и непрекъснато променящата се среда, в която адаптирането те прави по-добър всеки ден.

снимка: Huawei

- Когато кандидатства за стипендиантската програма какво си мислеше и очакваше?

- Когато научих за стипендианската програма на Хуауей, проявих сериозен интерес към нея, въпреки че фокусът на моята специалност беше в друга посока. Имах базовите знания, но въпреки това имах съмнение, че ще мога да се справя, знаейки успехите и лидерската позиция на Хуауей на световния пазар. Тези съмнения изчезнаха, когато станах част от програмата. Материалите са представени по изключително предразполагащ начин и ученето става лесно за желаещите да вникнат в света на Хуауей, но от другата страна, като част от екипа на тази голяма компания, а не само като потребители или крайни клиенти на най-разнообразните устройства и услуги. Препоръчвам програмата с две ръце на всеки студент, който има желание за развитие в тази сфера.

- Вече 1 година си част от екипа на Хуауей - разкажи ни какво ти даде тази една година, на какво те научи.

- От почти една година съм част от екипа на Хуауей и имах възможност за създаване на много ценни контакти със специалисти от световна величина в различни сфери, които могат да предадат знанието си на всеки, който желае да се развива. Тези контакти със специалисти са в основата на по-задълбочено запознаване с необятния свят на Хуауей. Дори и днес, след почти една година, аз ежедневно научавам нови неща, което е прекрасно за всеки, който иска да е част от нещо толкова мащабно. Много често се организират и обучения, чрез които служителите се запознават с иновациите в технологичния свят. Това знание, натрупано чрез обученията и колегите, е в основата на успешните проекти, които като част от екипа на Хуауей имах възможност да реализирам през тази година. Тази година ме научи, че няма невъзвожни неща, когато вложиш максимума от себе, за да достигнеш там, където искаш и винаги ще има хора, които ще те подкрепят.

- Как се виждаш след 5 години.

- Не бих искал да правя смели прогнози за това как се виждам след 5 години, но искренно се надявам да имам възможността да продължавам да съм част от среда, в която ежедневното развитието е основна ценност и където чрез труда си можеш да постигнеш много и да достигнеш до толкова много хора, правейки живота им много по-добър.

 

* съдържание на Huawei