Вицепрезидентът на Lenovo Чан Чен подсказа в своя профил в китайската социална мрежа Weibo, че компанията подготвя практически безрамков смартфон. Според него устройството ще предлага съотношение между дисплея и корпуса над 95%. От снимката също така става ясно, че Lenovo няма да следват модната тенденция и устройството няма да има изрязан дисплей. Очаква се телефона да бъде представен на 14 юни.

По-късно Чен обяви, че смартфона ще се казва Lenovo Z5, което подсказва, че то ще има флагмански статус в портфолиото на китайците. Заедно с това беше споделена скица, която показа устройство с дисплей върху цялата предна повърхност без странични рамки или изрязани части. От публикацията на Чен става ясно, че компанията е постигнала 4 технологични пробива в разработката на устройството и е регистрирала 18 патента.

Какви са тези пробиви засега не е ясно, но не е изключено устройството да предложи вграден в дисплея сензор за отпечатъци, пиезоелектричен говорител в панела и подвижна селфи камера, която се скрива в корпуса, когато не се използва. Все още няма обявени никакви други хардуерни спецификации на новия модел на Lenovo, но вероятно през идните дни ще научим повече детайли.