Годината започва с изображения, за които се твърди, че показват прототип на един от следващите модели в серията iPhone. Рендърите идват от доказалия се познавач @Onleaks и разкриват какъв дизайн да очакваме от новите смартфони на Apple, които по традиция ще бъдат представени през есента, предава  Mobile Bulgaria.

Според изданието американската компания подготвя три модела от смартфона, които ще продължат актуалната продуктова серия, а снимките всъщност са на EVT версията на единия от тях.

EVT идва от engineering validation test и означава, че тези устройства не носят финалния дизайн. Следващите фази в продуктовия дизайн са DVT (design validation test) и PVT (production validation test). Въпреки своя прототипен характер EVT телефоните съдържат основните хардуерни особености и в случая това е тройната основна камера.

Рендърите показват, че тя е поставена в правоъгълна зона в единия ъгъл на задния панел и определено изглежда изненадващо със своите размери.Външният вид на конфигурацията определено се отличава от този на конкуренцията, но мнозина намират дизайна за грозен.